David Gilmour - Remember That Night DVD

fat old sun

Moderátor: bery

Odpovědět
bery
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bery »

Joe píše:Tak na tátu jsem nečekal, to nešlo vydržet

Menu mě dostalo -..
Díky za postřehy.
Doufám že nižší kvalita obrazu není krok jak podpořit prodeje HD-DVD a Bluray verzí, které pokud se nepletu byly taky oznámeny? (někdy do budoucna)

jinak na ten skrytý bonus jsem opravdu zvědavý.
...and after all we're only ordinary men Obrázek

paulie
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paulie »

bery píše:
Joe píše:Tak na tátu jsem nečekal, to nešlo vydržet

Menu mě dostalo -..
Díky za postřehy.
Doufám že nižší kvalita obrazu není krok jak podpořit prodeje HD-DVD a Bluray verzí, které pokud se nepletu byly taky oznámeny? (někdy do budoucna)

Přesně to si myslím, HD verze má prý vyjít souběžně, tudíž DVDčko trochu ošidili, aby ten rozdíl byl markantnější. Slyšel jsem, že je to bohužel naprosto běžná praxe.

Joe
raver

Příspěvek od Joe »

Tak jsem dal jeden zátah první kolečko, takže celý koncert. Pěkně v klidu a nahlas.

Pocit z koncertu je asi takový, že kdyby mě v tento moment sklátila mrtvice, tak zemřu štastný. Ta hudba je prostě neuvěřitelná, balzám na duši, neskutečná muzika. Nadšený jsem byl nejvíc asi z Davidova zpěvu (klobouk dolů na ty leta) a samozřejmě kytary. Jeho hra na kytaru je prostě božská, ale to všichni víme.

Takže k hudbě nemám ani nejmenší námitku, popisovat jednotlivé písně nebudu, však to dříve nebo později uvidíte (uslyšíte).

Zvuk: Dneska už nebudu tolik kritický, zvuk je vynikající, ale přeci jenom ty bicí - moc se mi nelíbí jejich zvuk. Basa v pořádku. Výborně je nazvučený Davidův zpěv.

Obraz: jak jsem už psal, na monitoru nic moc, já se ted díval na TV, takže mi nic nevadilo, na TV prostě dobrý.

Ale ted přijde to horší. Dost mi vadilo osvětlení podia. Reflektory přímo na podiu ve výšce postav, takže většina záběru kouká do pálících světel a tu postavu moc nevidíte. V pomalých skladbách je to dobrý, protože osvětlení je decentní. Ale jinak jsem toho viděl míň, než bych chtěl.
Musím říct, že vůbec efekty mě neoslovily. Na Take a Breath a tvrdší pasáže Echoes se prostě nedá dívat, protože světla blikají až moc. Až bolí oči, a pokud chcete vidět Davidovy prsty, tak na to tady v těch místech zapomeňte. Když nad tím přemýšlím, z Take a Breath jsem po obrazové stránce neměl vůbec nic.

A ještě jednu kritiku bych měl, a to je sestříhání záběrů - je příliš záběrů z dálky, málo detailů, na bubeníka málo záběrů. Možná to přeháním (nejlepší by byl multiangle a stříhat si to sám) ale prostě mi to tak přijde.

Takže prostě jediné výtky mám k obrazu, jak ke kvalitě, tak efektům, jinak o té investici nemám ani sebemenší pochybnost.
Lepší s Parkinsonem trochu rozlít, než s Alzheimerem zapomenout vypít.

Harman
piper

Příspěvek od Harman »

bery píše:Díky za postřehy.

Může být a nemusí. na jednu stranu se u cdček používá dynamická komprese fakt vysokého ražení, resp. loudness limiter, takže hudba řve a postrádá dynamiku, což u formátu DVD-A a SACD není mnohdy pravda. Je možný tím pádem, že to je záměr, ale nemyslím si. Vem si kapacitu DVD9 a délku toho koncertu. pokud nemáš dobrej mpeg2 encoder (např. pegasys tmpgenc), tak je to prostě v pytli. Navíc každý formát záznamu (i DV a Digital Betacam) je komprimovaný a čím víckrát ti projde video určitou kompresí, tím se stává teoreticky ztrátovější a komplexnější (tedy zároveň náročnější na bitrate).
Live In Peace

proti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proti »

Joe píše: Jinak obal je pěkný, kolečka jsou přes sebe jako na DVD Pulse.
Chtel bych se zeptat, pouzivate tento typ obalu "kolečka přes sebe" někdo i prakticky? Mne prijdou tyto velice dobre vypadajici obaly dost neprakticke - kdyz si chci pustit druhy disk, musim vybrat z obalu oba. :?
Tolik slz. Chladná. Miluji tě i nenávidím.
Nadřazenost i svoboda. Turistika i drancování.
Deutschland nad námi všemi! Je to štěstí nebo prokletí?
Deutschland! Jste zapomnění nebo je to požehnání?
(Rammstein, Deutschland, Radio Tapok – cover)

bery
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bery »

Taky mi to vadí, nicméně jsem to v něm nechal.
...and after all we're only ordinary men Obrázek

proti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proti »

bery píše:Taky mi to vadí, nicméně jsem to v něm nechal.
Za 5 let vyhlasim soutez o nejlepe vypadajici obal na Pulse a RTN - urcite vyhraju... :lol:

anarrky
raver

Příspěvek od anarrky »

tak už jsem to celý zkouknul a mě se to líbí velice ani ty světla mě nevaděj.akorát mě ten skrytej bonus nemůžu najít :roll:
sovy nejsou tim,čím se zdají být

Harman
piper

Příspěvek od Harman »

co má být tím skrytým bonusem? akustické echoes????
Live In Peace

Richard
piper

Příspěvek od Richard »

Tohle DVD je prostě skvělé, předčilo moje očekávání. Bonusy senzační- nejvíc potěšil záznam z Klamu :D.

Co mně dostalo byla Rogerova líbačka s Polly :shock:!
Welcome my son, welcome to the machine

proti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proti »

Richard píše:Co mně dostalo byla Rogerova líbačka s Polly :shock:!
Jak je videt, Roger chce dosahnout znovuzjednoceni Pink Floyd vsemi moznymi zpusoby. Dalsi legitimni zpusob jak obmekcit Davida :lol:

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

no já nevím, ale s takovou si roger koleduje leda tak o legitimní facku :mrgreen:

(končím off topic...)
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.

proti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proti »

fernetti píše:
Joe píše:Tak se vám takhle procházím po bontonlandu v Praze Letňanech, a co to nevidím - pana Gilmoura, který má vyjít až v pondělí. Cena 899 Kč. Tak s tím jdu nevěřícně k pokladně a ptám se co to a jak to a paní mi řekla, že to dostali už včera.
no tak to je pecka! schválně to vyfoť a hoď to ještě dnes sem! (můžem ten link hodit do placu na brain-damage a na davidgilmour.com, ať tam mají z toho českého diletantství taky nějakou radost :mrgreen:
Diletantstvi, part II.
Taky jsem sel kolem jednoho obchodu, rikam si, co tak kouknout se, zda tam maji Davida. Vejdu, koukam po obchode - nikde nic... Zeptal jsem se u pultu a dostal jsem nasledujici odpoved: "Jo, mame to, je to tady, muzete se na to podivat (tak jsem se podival, o nic vic mi zatim neslo), ale nemuzeme vam to prodat, protoze neprisli faktury a nevime kolik to stoji. " :D

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

mám to, viděl jsem zatím asi jen půlku a už teď nemám slov! neskutečná věc, tohleto dvoj-dvd. skvělý koncert, hafo bonusů, krásná a zajímavá úprava, dokumenty z tour... takhle našlapané dvd jsem ještě neviděl.

jsem v sedmém nebi. :palec: :palec: :palec:
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.

proti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proti »

... hm... a ja jsem se divil, proc sem ted temer nikdo nepise... a oni jsou vsichni v sedmem nebi... :D =D> ...

(asi si pockam na Vanoce...)

Odpovědět