David Gilmour Live - Červenec 2006

fat old sun

Moderátor: bery

Odpovědět
Jádro
piper

Příspěvek od Jádro »

Jsem zpět :)
Řešil jsem teď v práci menší krizovku, takže jsem se k tomu nějak nedostal.
Fotky nějaký mám (na fernettiho se ale asi nečapu :) ), pár se jich i povedlo, jenom musím vymyslet, jak je nějak rozumně vystavit :) (bohužel jsem ale o víkendu pryč...)

Co se týče koncertu obecně:
Opravdu se mi líbil, ale radost z něj mi kalilo pár věci:
a) hned na začátku jsem si musel nadávat, co jsem to koupil za lístky (asi jsem měl zatměni před očima nebo co), protože blok B4, sedadla 29,30 byly vpravo téměř na kraji... Kdybych to koupil o pár řad dozadějc a na střed udělal bych 100x líp...Hlavní problém byl v tom, že na kraji bylo míň zvuku, docela se dalo mezi sebou přitom mluvit.
b) v půlce začlo hnusně lejt a protože jsem měl s sebou foťák, úplně mě polejvala hrůza, že to nepřežije (už nám takhle jeden zařval, i když ne zrovna na koncertu)
c) i když jsem tam byl s jedním z mých nejlepších kámošů, nebyla tam se mnou osůbka mě z nejmilejších :)
d) navíc jsem měl možnost srovnávat s neskutečným zážitkem z Berlína , kde se mnou tato byla + 1. řada je 1. řada oproti asi celkem třicátý patý...

Jenom několik postřehů:
1) focení mě opravdu rozptyluje :D Přistě se na to asi vyprdnu
2) dalekohled je skvělá věc, ale člověk se nesmí hejbat, aby něco viděl, což je pěkně naprd :)
3) On An Islandu by slušel asi spíš jinej, komornější prostor, než je náměstí Koenigsplatz
4) přístě až pojedu do Mnichova, hotel Golden Leaf Perlach Allé Hof je jasná volba :) Rezervováno přes hotel.de, stálo to 53 euro na noc pro oba, check-in 6:30 ráno, check-out 12:00, hotel fakt pěkněj, je hromadkou krásně dosažitelnej, v klidný čtvrti, takže super výběr, můžu si gratulovat :D

Ve výsledku jsem si to neužil tolik jako v Berlíně (tam jsem se totiž tak neskutečně namlsal, že nic lepšího už asi nezažiju :) ), ale řek bych, že ještě docela dostatečně :)

konkrétně:
Přesnej setlist psát nebudu (dá se lehce najít jinde :) ), jenom stručně:
Začátek super (začátek Dark Sidu)
Album On An Island zahráli velmi pěkně, líbilo se mi jak Guy Pratt pak vytáh elektrickej kontrabas - akorát tam, co jsem seděl já, byl jeho zvuk trochu nezřetelnej kromě spodních poloh.
Když Gilmour hrál na ságo tak to byla prostě paráda :) A nejen na něj :)
V druhý půlce pánové spustili Shine On na skleničky (nebo takový to točící sklěněný, neviděl jsem na to), a pak se to rozjelo - super dokud začalo lejt, v tu ránu jsem z toho něměl nic...naštěstí asi po 10 minutách přestalo. Spustil se při tom ale totální chaos, kdy se za A bloky nahrnula spousta lidí (včetně nás), takže jsme se konečně dostali na lepší místo (v centru), kde byl zvuk znatelně lepší. Akorát jsem až do konce stál na špičkách (grrr, závidím čahounům)
Tři na počest Syda - pěkné, jednu jsem neznal.
Coming Back To Life - na počest 12 (?) letům výročí s manželkou, pěkný, akorát zaspali zvukaři, nebylo chvíli slyšet zpěv.
High Hopes - nějak jim lehce neladil zvon, což dost nechápu...Buď měli jinej, nebo hráli naladěný jinak než 440Hz, nevím. Na konci se to trošku zvrhlo v akusickou exhibičku, ale dobrý :)
Echoes - opravdu paráda, jenom mě zamrzelo, že to jedno sólo hrál jinak, než na Pompejích - mám ho hodně rád :D
WYWH, Comfortably Numb - paráda, škoda, že už je konec, vydržel bych tam ještě minimálně hodinu...

Takže asi tak :). Jinak cestou z koncertu jsme objevili na jednom plakátu přelepenej nápis, že kvůli velkýmu zájmu bude ještě jeden koncert 30.10. - nikde se to zatím ale nepíše, takže to byl asi jenom blbej fór :)

Jak to popsal Pepa, se můžete podívat na Brain damage: http://www.brain-damage.co.uk/general/dg06kon.html, napsal to moc pěkně :) (nápověda: je to ten z Liberce :) )
Nikdo není Gilmourovatější než Gilmour :D Nicméně když už, tak Dave Kilminster :wink:

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

takže nakonec jsem se k tomu reportu z clamu dokopal taky, takže kdo chce, může si ho přečíst tady: http://fernetti.ic.cz/Clamour.doc

jinak samosebou fotky a wallpapery tam jsou taky: http://fernetti.ic.cz

btw. ogi, dost mě to štvalo, že jsme se nepotkali, ale snad se nám to napotřetí podaří :)

jo a jádro, za ty fotky se nestyď a šup sem s nima hned, jak to je půjde!
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.

Petra
boy child

Příspěvek od Petra »

Tak jsme se nakonec Jádrovy reportáže dočkali :) Už tady po ní byla sháňka :) A jak říká fernetti - koukej sem hodit ty fotky, už se na ně těšíme :)
No stejně ten Mnichov ještě proberem ve Frýdlantě, pokud teda přijredeš :wink: Doufám, že jo :)

Richard
piper

Příspěvek od Richard »

Tak jsem dorazil z dovolené a vidím, že Fernetti a Ogi už sdělili své dojmy. Zkusím tedy dopsat něco málo svého, co tu ještě není.

1. Cesta Ta byla skutečně trnitá a do poslední chvíle jsme netušili, zda dorazíme včas. Promiň, Fernetti, jestli jsem na Tebe zapůsobil nervním dojmem. Vím, že nemůžeš za naše rychlovlaky. Ale já byl nervní za všechny tři. Taky jsem notorickej smolař, tak jsem chtěl maximální jistotu. Proto jsem před odjezdem zakoupil navigaci. Ta ale nefungovala a prodejce mi oznámil, že novou dodá až po mé dovolené. Následovalo již známé zpoždění, bloudění a zácpa.

2. Na místě. Po příjezdu na místo brácha s Fernettim doplnili tekutý vitamín bé, ale já kvapil k svému křeslu. Už vidím, jak se za deset minut osm handrkuju s ňákým maďarem, nebo polákem, že dřepí na mé židli. Navíc jsem jim to pivčo pustě záviděl, bral jsem zrovna nějakej preparát a ten se nesnese s alkoholem. Komplikace neastala hned u vlezu. Ten kudrnatej chlapeček (viz Fernetti report) si mne vzal stranou a prej ukaž batoh. Vyndal mi z něj foťák a říká, že tam s nim nesmim. Civím na něj a držím se, abych ho neshodil z té stráně, až někam do podzámčí. Ptá se jestli rozumím německy. Říkám e-e-e. Tak se ptá, jestli anglicky. Radši zopakuju e-e-e. S pocitem výrazné duševní převahy mne nutí uložit foťák na dno batohu a zdviženým prstíkem ukazuje ne ne ne, ty ty ty. Horlivě přikyvuju že tomuhle rozumím. Po dosednutí na židli ho zase honem lovím ven. Následuje nepříjemné zjištění. Můj Nikon při ranní kontrole ve vzorném pořádku, nyní suše oznamuje, že je nefunkční baterie. Vydržím hodně, ale hlavně pomohlo vědomí, že Fernetti v kotli nikdy nespí.

3. Koncert Asi už bylo napsáno vše + Fernetti fota (!) a sosací empéčka. S nefunkčním foťákem mne smířil skvělý dalekohled. Vychutnal jsem si veškeré detaily na pódiu před setměním. Viděl jsem jako zblízka i Polly s ratolestí, jak fotí svého našeho Davida, sledoval jsem jeho prsty při hře na kytaru. To předčilo i nejlepší záznamy na DVD. Ale hlavně jsem viděl, s jakou potěchou se mu hraje tenhle koncert, ten výraz a ten úsměv ve tváři. Rovněž celá kapela jako na dlani a pohoda kam jsem se podíval. Bože můj, už je to pryč... Ani jsem si nemohl s Fernettim vyměnit dojmy, ale podle fotek jsme byli od sebe jen pár metrů.

4. Po koncertě... No a po kocertě jsme pomaloučku sešli na louku, Fernetti dorazil chvilku po nás. Cesta domů už byla bez karambolu, samozřejmě jsme pokvakošili a sdělili první dojmy. Dvě hodiny po půlnoci jsem se značnou obavou Fernettiho opustil na Budějovickém nádraží a po zbytek dne se upřímně modlil za jeho šťastný návrat.

To je vše a jako správnej debil jsem k focení použil mobil. Ještě musím zjistit, proč mi sem obrázky najednou nejdou vložit. Pak je sem přilípnu...

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

tak to s tím zakázaným foťákem byl opravdu pech... roman ale něco nafotil, ne?

btw. na jedné z mých fotek jsem vás našel, jak vyčuhujete ze sedaček přede mnou :)

Richard
piper

Příspěvek od Richard »

No, jo. Chyba mezi klávesnicí a židlí...

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Richard
piper

Příspěvek od Richard »

fernetti píše:tak to s tím zakázaným foťákem byl opravdu pech... roman ale něco nafotil, ne?

btw. na jedné z mých fotek jsem vás našel, jak vyčuhujete ze sedaček přede mnou :)
Jó, nafotil! Brzo k němu mažu pro fotečky, dám je pak kolovat!

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

Richard píše:
fernetti píše:tak to s tím zakázaným foťákem byl opravdu pech... roman ale něco nafotil, ne?

Jó, nafotil! Brzo k němu mažu pro fotečky, dám je pak kolovat!
super! :)

Jádro
piper

Příspěvek od Jádro »

Petra píše:Tak jsme se nakonec Jádrovy reportáže dočkali :) Už tady po ní byla sháňka :) A jak říká fernetti - koukej sem hodit ty fotky, už se na ně těšíme :)
No stejně ten Mnichov ještě proberem ve Frýdlantě, pokud teda přijredeš :wink: Doufám, že jo :)
Nebyl jsem o víkendu doma, tak snad už se brzno k těm fotkám dostanu... :)
S tím Frýdlantem to vypadá asi bledě :(, což mě mrzí. V nějakém záchvatu (asi zpívací absťák kvůli prázdninám) jsem se přihlásil na Bohemia Cantat (http://www.bohemiacantat.cz), kterej je myslím ve stejným termínu, takže se do Frýdlantu nedostanu asi ani na koncerty (leda možná ve středu)...Kdyžtak se pak ještě ozvu, ale asi mi to časově nevyjde...
Nikdo není Gilmourovatější než Gilmour :D Nicméně když už, tak Dave Kilminster :wink:

ogi
piper

Příspěvek od ogi »

Fernetťajs:
Canon EOS 350Dčko jo :?: :?:
hmmmm tak to už je pěkný brčko :!: :!:
ňáký píčovinky k tomu máš :?: :?: předsádky,filtry atd.. :?: :?:

ogi
piper

Příspěvek od ogi »

Ještě k tomu ECHOES
všiml sem si že v sole kde David na toho Fendra ječí jako píchlá svině mu křoví dělá Pratt na basu hodně dlouhej delay a držel to jak housle :twisted: :twisted: Nevím jestli mi to neuniklo ale v Hamburku to byl Ričrd co mu to křoví dělal na klapky
Jestli to tak bylo (no musim si projet záznam s Hamburku)tak ten "Chlapák"to má zatraceně v tlapách

no to i tak že jo??
Naposledy upravil(a) ogi dne 07.08.2006 13:43:52, celkem upraveno 1 x.

ogi
piper

Příspěvek od ogi »

Jádro píše: Nebyl jsem o víkendu doma, tak snad už se brzno k těm fotkám dostanu... :)
S tím Frýdlantem to vypadá asi bledě :(, což mě mrzí. V nějakém záchvatu (asi zpívací absťák kvůli prázdninám) jsem se přihlásil na Bohemia Cantat (http://www.bohemiacantat.cz), kterej je myslím ve stejným termínu, takže se do Frýdlantu nedostanu asi ani na koncerty (leda možná ve středu)...Kdyžtak se pak ještě ozvu, ale asi mi to časově nevyjde...
týý jo :!: na co ses to dal :!: :?:

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

tak ještě přihazuju pár fotek od romana, který byl s námi taky u toho:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Jádro
piper

Příspěvek od Jádro »

ogi píše:týý jo :!: na co ses to dal :!: :?:
Říká se tomu "sborový zpěv" a dělám to už skoro (v září) deset let :lol: Holt mám širokej záběr, no :) Ještě můžu prozradit, že na Bohemii budu v ateliéru "české baroko", kdyby se tam někdo chystal :)

Richard
piper

Příspěvek od Richard »

fernetti píše:tak ještě přihazuju pár fotek od romana, který byl s námi taky u toho:
Jen mně mrzí, že nemám z té cesty naše společné foto: Expedice DG 2006 :(

Odpovědět