Nahrávání Arnold Layne (soutěž myspace)

útulna pro muzikanty, výtvarníky a další kreativce ovlivněné tvorbou pink floyd

Moderátor: bery

Odpovědět
Jend
piper

Příspěvek od Jend »

fernetti píše:máme holt postmoderní dobu a mottem dnešní doby je udělat co nejšílenější kompilát a to nejlíp posbíraný z netu :))
Už cvičíš ten zpěv? :)
What do you mean interesting?

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

Jend píše:
fernetti píše:máme holt postmoderní dobu a mottem dnešní doby je udělat co nejšílenější kompilát a to nejlíp posbíraný z netu :))
Už cvičíš ten zpěv? :)
slibuju, že na silvestra budu!
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.

Jádro
piper

Příspěvek od Jádro »

Takže Pepa bohužel dneska nestíhal, takže bicí budu mít až přiští týden... Tak si zkusmo zatím aspoň nahraju kytaru do nějakých trapně jednoduchých :)

Napadlo mě, že bych moh i polotovary věšet sem, abyste k nim mohli psát svoje připomínky :D
Legrační je, že jsem si chtěl zapojit mikrofon a zjistil jsem, že jsem ho půjčil kámošce, takže ani zpěv nenahraju :) Nejdřív ve středu, kdy mi ho vrátí :)

Taky jsem zavolal mýmu známýmu klávesákovi floyďákovi (taky mu musím řict o fóru - dlouho jsem ho neviděl), možná mi to přijde zahrát (taky moc nemá čas - ty lidi dneska vůbec nemaj čas :D), tak uvidíme :) Basákovi jsem ještě nevolal :) Asi zítra :)
Nikdo není Gilmourovatější než Gilmour :D Nicméně když už, tak Dave Kilminster :wink:

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

jádro -> je skvělé, že ses tohoto námětu ujal a moc ti držím palce!!!

Jádro
piper

Příspěvek od Jádro »

fernetti píše:jádro -> je skvělé, že ses tohoto námětu ujal a moc ti držím palce!!!
No ještě nekřič, bude to dost práce, tak snad se to povede :) Jsem sám zvědavej, jak to dopadne... Asi nevyhrajem, ale zase budu mít supr náhrávku Arnold Layne :lol:

BTW: neměl bych na to založit novej thread? Abych to neza*íral tady...
Nikdo není Gilmourovatější než Gilmour :D Nicméně když už, tak Dave Kilminster :wink:

Harold
piper

Příspěvek od Harold »

Jádro píše: PROSBA: bery nebo kdokoliv jinej, nemáte náhodou basovou tabelaturu nebo noty pro klávesy na toho Arnolda? :)
Kytara vypadá docela v pohodě, ale problém bude hlavně s basovým partem a klávesovým...
Pro basu jsem něco našel tady: http://www.bassmasta.net/p/pink_floyd/141658.html Snad to pomůže. Jinak držím palce, ať se vám to povede :)

Jádro
piper

Příspěvek od Jádro »

Harold píše:Pro basu jsem něco našel tady: http://www.bassmasta.net/p/pink_floyd/141658.html Snad to pomůže. Jinak držím palce, ať se vám to povede :)
Jo, tu už mám, ale dík za snahu :)
Mám teď asi tři verze, tak to asi nějak do kupy dám :)

bery
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bery »

To je super nápad doufám že to dotáhneme do konce.
Zkusím tu basu jestli ji budete potřebovat.

Jinak jsem to hodil do extra vlákna.
...and after all we're only ordinary men Obrázek

bery
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bery »

Tady je ještě jiná verze basových tabů
http://ultimate-guitar.com/tabs/p/pink_ ... e_btab.htm

Jádro
piper

Příspěvek od Jádro »

Díky bery za překopání vláken i za nabídku nahrání basy, zatím už jsem se s jedním mým znamým domluvil, že mi to přijde zahrát - bude to asi přecejenom jednodušší a rychlejší, ale i tak díky.

Rozebral jsem si původní nahrávku a pokouším se vymyslet, jak to udělat jinak a přitom zachovat ducha PF :)

S fernettim a s Jendem jsem o tom trochu diskutoval po ICQ, nápady fernettiho se mi líbily - např. obohatit skladbu zvukovými efekty, což je přesně doména PF a Waterse.

Část skladby bych chtěl zachovat v podobném duchu jako originál, ale rozhodně ne celou - aby se cover odlišoval. Začátek asi přecejenom bude komornější a tišší (opět myslím fernettiho nápad :) ), zítra to ještě celé promyslím...

Ještě mě čeká menší přestavba - nová zvukovka a disk (až to teda přijde...což by mělo být brzy, možná už zítra - vlastně dneska :) )

Abyste neřekli, že se úplně flákám, tak si můžete poslechnout zvukovej test kytary :)
http://marvin.gfxs.cz/~quash/rec/Arnold%20test.mp3
Ještě ale musim trochu pocvičit:)

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

Jádro píše:Abyste neřekli, že se úplně flákám, tak si můžete poslechnout zvukovej test kytary :)
Dost dobré.
What do you mean interesting?

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

Jend píše:
Jádro píše:Abyste neřekli, že se úplně flákám, tak si můžete poslechnout zvukovej test kytary :)
Dost dobré.
jj, dost dobrrré!

bery
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bery »

fernetti píše:
Jend píše:
Dost dobré.
jj, dost dobrrré!
joó přímo skvělé :!:

Jádro
piper

Příspěvek od Jádro »

bery píše:
fernetti píše:
Jend píše: Dost dobré.
jj, dost dobrrré!
joó přímo skvělé :!:
Díky všem za podporu :) Ale bohužel to nebude takhle jednoduché - udělat kopii toho singlu by asi sice bylo nejjednodušší, ale pravděpodobně taky nejnudnější...

Teď zrovna si pohrávám s myšlenkou zakomponovat do sóla různé motivy z jiných skladeb. Takže by to sólo nebo jeho část byl takový slepenec z jiných skladeb PF - co vy na to? Kdyby tam bylo např. sólo z jiné skladby? (zatím nechci prozrazovat, ale mám jednu konkrétní na mysli - a není to ABITW :) )

bery
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bery »

Kytarové sólo?

Odpovědět