Nahrávání Arnold Layne (soutěž myspace)

útulna pro muzikanty, výtvarníky a další kreativce ovlivněné tvorbou pink floyd

Moderátor: bery

Odpovědět
Jádro
piper

Příspěvek od Jádro »

bery píše:Kytarové sólo?
Jo :) Ale zas si říkám jestli to nebude jako pěst na oko.

Teď brouzdám v jedný free zvukový bance na internetu, tak třeba najdu nějaký efekty, který bych nedokázal nahrát sám.
Nikdo není Gilmourovatější než Gilmour :D Nicméně když už, tak Dave Kilminster :wink:

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

Jádro píše:

Teď brouzdám v jedný free zvukový bance na internetu, tak třeba najdu nějaký efekty, který bych nedokázal nahrát sám.
jestli jsi viděl atom heart mother, jak jsem ji tu včera anoncoval, tak kytarové sólo z jiné skladby se dá zakomponovat docela pěkně :)
btw. neplánuješ tam plácnout sólo z money?

jo a po těch zvukových bankávch se ti zkusím mrknout, kdyžtak odkazy ti nahážu do pošty.
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.

Jádro
piper

Příspěvek od Jádro »

fernetti píše:
Jádro píše:

jestli jsi viděl atom heart mother, jak jsem ji tu včera anoncoval, tak kytarové sólo z jiné skladby se dá zakomponovat docela pěkně :)
btw. neplánuješ tam plácnout sólo z money?

jo a po těch zvukových bankávch se ti zkusím mrknout, kdyžtak odkazy ti nahážu do pošty.
Ty jseš zlatej fernetti :)

Jo myslel jsem Money (akorát se musí hrát o tón níž, což není problém), což je mimochodem podle mě jedno z nejlepších Gilmourových sól, ale asi bych tam dal jenom první část, jinak by to asi bylo moc.

Ještě mě napadlo do toho zakomponovat ty čtyři tóny Shine On (o tón níž) a Možná něco s Wish You (o tó vejš). Zatím mi přijde, že by to šlo, teď jde o to jak by to ve výsledku znělo a jak by se to napojilo případně prolnulo.

Zkoušel jsem si doma klapat botama o dřevěný prkno, případně o zeď (jakože běh), ale moc dobře to nezní :lol: a tu píšťalku taky ještě nemám :) Nějaký stránky jsem už našel, ale kvalita těch zvůků so dost liší...

Mj. snažil jsem se vymyslet ten začátek, ale zatím nic moc...Zkoušel jsem hrát ty akordy jako steel guitar, ale asi to nebude ono...

Fakt mě štve, že je na to tak málo času, dalo by se s tím dost vyhrát...
Nikdo není Gilmourovatější než Gilmour :D Nicméně když už, tak Dave Kilminster :wink:

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

Jak plánujete vyřešit závěr Arnolda? Napadlo mě, že by tam mohlo být něco hodně vtipného, např. jako ty kačeny na konci Bike :)
What do you mean interesting?

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

bavili jsme se s jádrem, že by arnold policajtům zdrhl... :)

Jádro
piper

Příspěvek od Jádro »

fernetti píše:bavili jsme se s jádrem, že by arnold policajtům zdrhl... :)
Asi to tak uděláme :)

Bery: napadlo mě, kdyby se ti chtělo, zkus omrknout nějaký ty tabelatury, která se ti zdá nepřesnější, asi by mi to pomohlo.

bery
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bery »

Jádro píše:
fernetti píše:bavili jsme se s jádrem, že by arnold policajtům zdrhl... :)
Asi to tak uděláme :)

Bery: napadlo mě, kdyby se ti chtělo, zkus omrknout nějaký ty tabelatury, která se ti zdá nepřesnější, asi by mi to pomohlo.
Ok mrknu na to
...and after all we're only ordinary men Obrázek

Jádro
piper

Příspěvek od Jádro »

Takže jsem udělal test mikrofonu a zpěvu. Je to ještě krapet falešně, moc jsem se s tím nemazal :) Ten zvuk mikráku se mi ale moc nelíbí, možná to bude lepší až mi přijde ta zvukovka, nebo si kdyžtak pučim kondenzátorovej (tohle je dynamickej).

http://marvin.gfxs.cz/~quash/rec/Arnold%20test2.rar

Je to jenom kytara a zpěv, jak by to mohlo +- vypadat, basa, klávesy, a bicí by se postupně přidaly od "On the wall" a od refrénu už by to jelo naplno.

Koukal jsem, že některý noty zbytečně přetahuju (vím o tom), to změnim určitě. Snažil jsem se aby začátek zněl aspoň trochu úchylně, ale nevim, nakolik se mi to povedlo :lol:

Pořád je to ale hodně podobný původnímu singlu (to mi trochu vadí), takže nic moc originálního... Ale jak skladbu začít nějak jinak tiše mě zatím nenapadlo.

Soubor je zaheslován a heslo jsem soukromou zprávou poslal těm, kteří do tohohle vlákna přispěli. Pokud chce heslo někdo další, ať mi o něj soukr. zprávou napíše. Kdyby s tím měl někdo jinej problém, tak ať mi taky napíše soukr. zprávu.

Jádro
piper

Příspěvek od Jádro »

bery píše:
Jádro píše:Bery: napadlo mě, kdyby se ti chtělo, zkus omrknout nějaký ty tabelatury, která se ti zdá nepřesnější, asi by mi to pomohlo.
Ok mrknu na to
Super :) Zatím jsem našel tyhle dvě, tuhle:
http://www.azchords.com/p/pinkfloyd-tab ... 54732.html
a tu samou, co Harold:
http://www.bassmasta.net/p/pink_floyd/141658.html

bery
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bery »

Dívám se na ty basové taby nejlepší bude asi tohle
http://www.azchords.com/p/pinkfloyd-tab ... 54732.html

jen pár detailů:
zacatek bych dal spise takhle

Kód: Vybrat vše

First Verse (Arnold Layne, had a strange hobby...)
Gb-|--------------------------------------------------------------------|
Db-|*------------------------------------------------------------------*|
Ab-|*------------------------------------------------------------------*|
Eb-|-10h5--------------------------------------------5-5-5-5--3-3-3-3---|
(rychly slide na zacatku), pak zacit az s bicima
a potom

They suit him fine
Gb-|---------------|
Db-|---------------|
Ab-|--7--5---------|
Eb-|----------5----|...
bych zmenil na

They suit him fine
Gb-|---------------|
Db-|---------------|
Ab-|--5--3---------|
Eb-|----------5----|...
pak se mi ještě nějak nezdá ta část jak je solo na syntak

Jádro
piper

Příspěvek od Jádro »

Díky bery :)
Basák se s tím teď doma nějak pere, nahrávání basy jsme zatím naplánovali na pondělí večer.

Takže výsledky dnešní práce jsou tady (heslo je stejný):
http://marvin.gfxs.cz/~quash/rec/Arnold ... navka1.rar

První mp3 soubor je úplný začátek. Co na to říkáte? Téma mě napadlo včera a text skoro celej vymyslel Pepa :) Ten podkres ke speakrovi jsem fakt nahrával já - říkám si, že je to až moc podobný originálu...Pak bude následovat akce ala Wish You - přelaďování, kus Wish You, přelaďování a pak už začátek Arnolda - nejdřív těma zvukovejma efektama. Jinak bych řek, že ten kondenzátorovej mikrák, co jsem si půjčil má rozhodně lepší zvuk.

Druhý mp3 soubor je už začátek Arnolda bez zvukových efektů, trochu jsme to předělali, aby to bylo jiný,takže bude začínat klasická španěla. Bicí jsou zatím jenom hrubej nástřel, zítra na nich ještě zapracujeme. Zpěv jsem zatím nechal z testu, taky se musí přehrát.

Kytary budu ještě komplet přehrávat - to udělám pak během tejdne, tohle jsou taky hrubý nástřely.

Co se týče sóla, tak tam asi zítra zkusíme vrazit tu první část sóla z Money, místo toho z Arnoldam, snad to půjde podle mých představ.
Tak nám držte palce, ať toho stihnem co nejvíc :)

bery
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bery »

Zní to hodně dobře. Speaker by mohl být ještě trochu "nenucenějši", ale je to dobrý nápad. SOYCD je na pozadí ideální.
Jinak ten kondenzátorový mik má slušný zvuk.

Objevil jsem toto:
Obrázek
Nevypadá to sice nic moc ale třeba to pomůže
Obrázek

sice s křížkem po funuse ale zde lze stáhnout
http://www.bery.adslink.cz/download/The ... ngbook.pdf

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

Jádro píše:Takže výsledky dnešní práce jsou tady (heslo je stejný):
http://marvin.gfxs.cz/~quash/rec/Arnold ... navka1.rar
Jako... Já teda čumím :D
What do you mean interesting?

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

no ta upoutávka je skvělá, tu bych nechal tak jak je :)
u dvojky je začátek na španělu skvělý, možná bych to zkusil míň zpívat a víc šeptat (ten "školený" začátek zpěvu se mi hodně líbí, působí mile úchylně, ale dávej si bacha dost natahuješ konce (konce nemůžou být celý takt, bohatě to stačí zatáhnout na jednu až dvě doby, víc ale určitě ne -viz. srovnej s originálem (např. srovnej tvůj konec "u hobby" s tvým "mirror"). máš moc pěkný a znělý hlas, přijde mi, že pro tuhle skaldbu je pěkný až moc - neuvažuješ o jeho mírném "zmrvení" pomocí sborů nebo něčeho podobného (myslím nějaký vokoder nebo něco takového...) opět nemyslím celou skladbu, ale třeba jen refrény, ať ten kontrast vynikne...

Jádro
piper

Příspěvek od Jádro »

Uff, výsledky nedělní práce jsou zde:
http://marvin.gfxs.cz/~quash/rec/Arnold ... navka2.rar

Upoutávka je teď doplněná o rádio a Wish You.
Arnold samotnej je nahrubo udělanej celej, ale ještě tam přijdou nějaký klávesy a basa, kytary jsou pořád jenom +-. Taky jsme se ještě vůbec nezabejvali těma několika zvukovejma efektama...

Co vy na to sólo - nepůsobí to jako pěst na oko? :) Mě se to zatím líbí :) Nechtěl jsem tam cpát to sólo komplet celý, ale nebyl by to problém - jenom by to asi bylo moc dlouhý a trochu by to byla exhibice... :D

Ad zpěv - teď je to komplet zpívaný na kondenzátorovej, ale pořád pracovní verze. Začátek pak zkusím ještě úchylnějc :) Ty konce...musím si na to dávat bacha - a taky na to, aby to nebylo falešný jako teď :) Co s tím refrénem. teda zatím nevim...Zkoušel jsem leccos, ale nic se mi nelíbilo - tak to asi budu muset zpívat víc drsnějc - no jo, to jsou holt ty léta v pěveckecjh sborech :lol:

Tak držte palce, ať se zítra povede nahrát komplet basa.

Odpovědět