No co co, jsem krajan - patriot!Jend píše:Ty šmejde!FleetingGlimpse píše:Pardubice!Tak s tebou sem skončil, u mě si už neškrtneš!
Náboženství
Moderátor: bery
- FleetingGlimpse
- piper
- Kontaktovat uživatele:
- the Dark Lord
- piper
Pokud věříš, že vše, co se děje má nějaký smysl, že se nic neděje bezdůvodně, tak jsi překročila stín atheismu.Jana píše:Věřím v to, že svět má smysl![]()
![]()
![]()
Ale to asi nejni žádný náboženství![]()
![]()
![]()
![]()
(...)
Co se dá dělat, asi budu ta ateistka...
Atheismus je svět uzavřený ve fyzikálních zákonech a chemických reakcích . . .
Pokud věříš, nebo alespoň cítíš, že se za tímto světem skrývá víc než jen fyzikální zíkony a chemické reakce, nejsi atheistka.
A vůbec nezáleží na tom, že za tím nevnímáš žádné konkrétní božstvo, že to je míň jak bohové.
Už je to víc, než atheismus.
Naposledy upravil(a) the Dark Lord dne 04.01.2006 19:38:27, celkem upraveno 1 x.

- the Dark Lord
- piper
- FleetingGlimpse
- piper
- Kontaktovat uživatele:
Nerekl bych...Míra píše:Pokud věříš, že vše, co se děje má nějaký smysl, že se nic neděje bezdůvodně, tak jsi překročila stín atheismu.Jana píše:Věřím v to, že svět má smysl![]()
![]()
![]()
Ale to asi nejni žádný náboženství![]()
![]()
![]()
![]()
(...)
Co se dá dělat, asi budu ta ateistka...
Pokud věříš, nebo alespoň cítíš, že se za tímto světem skrývá víc než jen fyzikální zíkony a chemické reakce, nejsi atheistka.
A vůbec nezáleží na tom, že za tím nevnímáš žádné konkrétní božstvo, že to je míň jak bohové.
Although atheistic beliefs are often accompanied by a total lack of supernatural beliefs, this is not an aspect, or even a necessary consequence, of atheism. Indeed, there are many atheists who are not irreligious or secular. These are most common in spiritualities like Buddhism and Taoism, but they also exist in sects of religions that are usually very theistic by nature, such as Christianity, especially in some Liberal Quaker groups.
A number of atheistic churches have been established, such as the Thomasine Church, naturalistic pantheists, Brianism, and the Fellowship of Reason. There is also an atheist presence in Unitarian Universalism, an extremely inclusivist religion.
The sun is the same in a relative way but you're older,
shorter of breath and one day closer to death
shorter of breath and one day closer to death
- the Dark Lord
- piper
Míra píše:Pokud věříš, že vše, co se děje má nějaký smysl, že se nic neděje bezdůvodně, tak jsi překročila stín atheismu.

Prosím, zůstaňme u odlehčené debaty na toto téma.... Nemusíš mi Míro nic vysvětlovat.... Dík. Jana

Finally I understand the feelings of the few
Ashes and diamonds, foe and friend
- We were all equal in the end...
Ashes and diamonds, foe and friend
- We were all equal in the end...
- the Dark Lord
- piper
- the Dark Lord
- piper
Nemám atheismus rád a odmítám ho.
Totéž paltí i o monotheismu.
A Zdůrazňuji monotheismus a atheismus.
Ne monotheisty a atheisty.
Odmítám a zavrhuji ten samotný pohled na svět, ne lidi, kteří jej přijímají. Je to jejich volba a já ji respektuji. Nikoho za jeho přesvědčení nenapadám a nikomu nevnucuji to své.
Jeden z mých nejlepších kamarádů z gymplu v současnosti studuje na katolickýho kněze - nevyvracím mu to, nenapadámho za to a ani ho pro jeho přesvědčení nepřestávám brát jako kamaráda.
Respekt a tolerance je základ se kterým by se mělo k víře přistupovat.
.
Totéž paltí i o monotheismu.
A Zdůrazňuji monotheismus a atheismus.
Ne monotheisty a atheisty.
Odmítám a zavrhuji ten samotný pohled na svět, ne lidi, kteří jej přijímají. Je to jejich volba a já ji respektuji. Nikoho za jeho přesvědčení nenapadám a nikomu nevnucuji to své.
Jeden z mých nejlepších kamarádů z gymplu v současnosti studuje na katolickýho kněze - nevyvracím mu to, nenapadámho za to a ani ho pro jeho přesvědčení nepřestávám brát jako kamaráda.
Respekt a tolerance je základ se kterým by se mělo k víře přistupovat.
.

- the Dark Lord
- piper
To je pravda,berieš to až moc vážne!Uznávaš ateistov,ale neuznávaš ten ich pohľad na svet? Nejak sa v tom nevyznám...Jana píše:Tak ho ber vážně někde jinde, ne na PF fóru...Míra píše:Tohle je bohužel téma, které já zase až tak odlehčeně brát nedokážu.
Promiň . . .

A vieš,že po tom tvojom SZ mi bolo tak trochu inak???

NatkA
"I´ve been mad for fucking years,absolutely years,been over the edge for yonks,been working me buns off for bands...
- the Dark Lord
- piper
- the Dark Lord
- piper
Uznávám to, že taková je jejich volba.NatkA píše:Uznávaš ateistov,ale neuznávaš ten ich pohľad na svet? Nejak sa v tom nevyznám...:
To platí pro atheisty i monotheisty . . .
Nenapadám je pro jejich převědčení a respektuji jejich volbu.
Nehledě k tomu, že mi nedělá problém nechat theologické záležitosti stranou. Dokážu to přejít . . .
Pokud ale někdo začne diskusi na toto téma, mlčet nemohu - můj pohled na svět je takový, jaký je a já nemám v úmyslu se s ním skrývat.
Ale ani tehdy nenapadám jiné - respekt a úcta vůdči přesvědčení jiných je pro mne základní věc.
Dokud ovšem oni nenapadnou mne

To proto, že taková je pravda.NatkA píše:A vieš,že po tom tvojom SZ mi bolo tak trochu inak???![]()
Pravda, na kterou jsem přišel sám, abych pak zjistil, že byla vyslovena již před mnoha lety . . .
Ptahhotep [size=67]roku 2350 před křesťanským letopočtem[/size] píše:Následuj své srdce tak dlouho, dokud žít budeš.