Náboženství
Moderátor: bery
- FleetingGlimpse
- piper
- Kontaktovat uživatele:
- FleetingGlimpse
- piper
- Kontaktovat uživatele:
proti píše:Myslis, ze te vyslysel? Nebo to byla jen autosugesce?
Gilmour bude mít velmi dobrý sluch, ale aby vyslyšel nějakýho prďolu z Prahy, to asi ne. Takže to vidím na tu autosugesci

Jinak modlitbu ke Gilmourovi bych viděl asi takhle:
Gilmoure náš, jež jsi v Británii,
Posvěť se kytara tvá,
Přijď album tvé,
Nové koncerty vezdejší dej nám dnes.
A odpusť nám naše viny (že posloucháme i Rogerovy sólovky a jiné umělce),
jako i my odpouštíme našim viníkům (že poslouchají ty komerční sračky),
A neuveď nás v pokušení (že bychom je taky poslouchali),
ale zbav nás od zlého (komerčních sraček).
Howgh
Tímto se omlouvám křesťanům za zhanobení modlitby.
- highwayking
- legend
Necítím se jako křesťan ale vždy jsem byl veden k víře k bohu/Bohu. Věřím tedy v něco, co nás dokáže podržet. Něco co soudí kdy jsme se zachovali špatně a jak musíme být potrestáni a naopak... Z Budhismu jsem si toho hodně vzal. Je to velice zajímavá ale hlavně logická filosofie. Nejsem tedy ateista ale zároveň ne křesťan ani Budhista. Ale věřím...
Shine on...
- proti
- piper
- Kontaktovat uživatele:
Ad modlitba k Daveovi - no jo - to jsi se tedy musel modlit od r. 1994 nez vydal novy album - hodne dlouho...
... v kazdem pripade si myslim, ze jsem vic, nez jenom abych jednou zhasl v hrobe... na to by byl zivot moc nudny (pri vsi ucte i k takovemu nazoru.)

...a snad o tom to je. Mnoho lidi na otazku viry odpovi tim, ze zacne nadavat na cirkev a upalovani carodejnic a pod (zvasty). Ale nezastavi se nad tim, ze osobni vira (pokud je) by mela byt osobnim vyjadrenim vztahu toho konkretniho, jedineho cloveka k tomu "tam nahore", nebo jakkoli to (ho) clovek nazve nebo i nenazve...highwayking píše:... Nejsem tedy ateista ale zároveň ne křesťan ani Budhista. Ale věřím...
... v kazdem pripade si myslim, ze jsem vic, nez jenom abych jednou zhasl v hrobe... na to by byl zivot moc nudny (pri vsi ucte i k takovemu nazoru.)
- uživatel
- seer of visions
- Kontaktovat uživatele:
V Boha, jako svou osobní víru nevěřím. Leč jeho teoretickou možnost existence připouštím. Ale rozhodně bůh za nic nemůže a ani nikomu hmotně svým zásahem z hůry nepomůže, ani nikoho netrestá. To jsou jenom berličky lidí, kteří nejsou schopni mít svůj vlastní život vy svých rukou a chtějí se pořád na něco vymlouvat. Víra v Boha však samozdřejmě psychicky pomoci může a často pomáhá a lidi díky tomu mnohem líp zvládají svá trápení, které by jinak díky své neschopnosti si odpovědět na některé zásadní otázky a i neochotě zodpovídat sami za sebe nezvládli. Takže by se dalo říct, že víra v Boha ano, ale víra v náboženství je nebezpečná, jako výplach mozku spojený s klystýrem do ucha.