Náboženství
Moderátor: bery
- proti
- piper
- Kontaktovat uživatele:
hm...
Lidi jenom znou co zaseli ("you'll reap the harvest you have sown" Dogs).
Oteplovani atmosfery, valky ai.
Jiste je tezke oddelit od sebe, za co "muze Buh", nebo co je dusledkem autosugesce, sily vule... rika se: pomoz si, clovece, i buh ti pomuze...
ad nabozenstvi: hold - lidi to asi trochu dohnali do extremu - kdyz se ani "verici" nemohou dohodnout... ... tak asi zustava jen ta osobni vira...
S tema berlickama - souhlas. Je tezke vzit svuj vlastny zivot uplne do svych rukou - ale je to asi jedina cesta - jedina prima cesta...
Lidi jenom znou co zaseli ("you'll reap the harvest you have sown" Dogs).
Oteplovani atmosfery, valky ai.
Jiste je tezke oddelit od sebe, za co "muze Buh", nebo co je dusledkem autosugesce, sily vule... rika se: pomoz si, clovece, i buh ti pomuze...
ad nabozenstvi: hold - lidi to asi trochu dohnali do extremu - kdyz se ani "verici" nemohou dohodnout... ... tak asi zustava jen ta osobni vira...
S tema berlickama - souhlas. Je tezke vzit svuj vlastny zivot uplne do svych rukou - ale je to asi jedina cesta - jedina prima cesta...
Podle mě, je důležitá víra samotná, ne to, v co člověk věří, protože je to ta víra, co člověka pohání kupředu a díky které dosáhne věcí, které by bez ní nedokázal.
Co se týče všech náboženství, se kterýma jsem měl tu čest se setkat, mě neoslovilo ani jedno. Podle mě stačí věřit ve svoje schopnosti (ne ale slepě, člověk musí být zdravě sebevědomej a současně maximálně sebekritickej - jinak to nejde) a v to, že můj život má nějakej smysl (a samozřejmě se sám snažit, aby ten život nějakej smysl měl, nejenom čekat až to spadne odněkud z nebe...), žít podle svýho nejlepšího svědomí a přesvědčení, umět se radovat i z maličkostí - potom už žádného Boha podle mě potřebovat nebudete.
Když se podíváte na všechna náboženství, není tohle zrovna to, co mají společné? K čemu se snaží člověka dovést? Proč používat tedy nějakou berličku v podobě vousatýho starce a podobně, když průměrně inteligentní jedinec k tomu dokáže dojít i jinudy?
Podle mě kořeny náboženství začaly v tom, že bylo jednodušší před lidi postavit dogmata, než se jim snažit něco vysvětlit. A proto náboženství, které na moje otázky "proč" buď neodpoví vůbec, nebo tak, že mi to hlava nebere, mě nezajímá...
Howgh
A neptejte se mě na moje názory na Bibli, nebo mě křestani ukamenujou nebo upálej 
Co se týče všech náboženství, se kterýma jsem měl tu čest se setkat, mě neoslovilo ani jedno. Podle mě stačí věřit ve svoje schopnosti (ne ale slepě, člověk musí být zdravě sebevědomej a současně maximálně sebekritickej - jinak to nejde) a v to, že můj život má nějakej smysl (a samozřejmě se sám snažit, aby ten život nějakej smysl měl, nejenom čekat až to spadne odněkud z nebe...), žít podle svýho nejlepšího svědomí a přesvědčení, umět se radovat i z maličkostí - potom už žádného Boha podle mě potřebovat nebudete.
Když se podíváte na všechna náboženství, není tohle zrovna to, co mají společné? K čemu se snaží člověka dovést? Proč používat tedy nějakou berličku v podobě vousatýho starce a podobně, když průměrně inteligentní jedinec k tomu dokáže dojít i jinudy?
Podle mě kořeny náboženství začaly v tom, že bylo jednodušší před lidi postavit dogmata, než se jim snažit něco vysvětlit. A proto náboženství, které na moje otázky "proč" buď neodpoví vůbec, nebo tak, že mi to hlava nebere, mě nezajímá...
Howgh

Naposledy upravil(a) Jádro dne 11.02.2007 22:38:50, celkem upraveno 1 x.
Nikdo není Gilmourovatější než Gilmour
Nicméně když už, tak Dave Kilminster 

- proti
- piper
- Kontaktovat uživatele:
A DOST !!!!
Ode dneska si kazdy den prectu neco z bible!!!
(Abych byl konkretni, tak z teto: http://www.thebricktestament.com/
)
(Abych byl konkretni, tak z teto: http://www.thebricktestament.com/

- FleetingGlimpse
- piper
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to je (obcas dost drsna) klasikaproti píše:A DOST !!!!
(Abych byl konkretni, tak z teto: http://www.thebricktestament.com/)

The sun is the same in a relative way but you're older,
shorter of breath and one day closer to death
shorter of breath and one day closer to death
- proti
- piper
- Kontaktovat uživatele:
FleetingGlimpse píše:Jo, to je (obcas dost drsna) klasika

Jeden profesor teologie rikaval:
"Panove, Bible to je takova kniha, ze kdyz ji chvilku nechate lezet na stole, tak pod ni zustane louze krve!!!"

("Give anyone species too much rope and they will f*** it up" ATD)
Ale taky jsem si vsiml, ze v te "Lego Bibli" jsou skutecnosti, ktere nejsou ani v originalni bibli - Napr. Otazka: Odkud vzal Buh kuzi na odev, do ktereho odel Adama a Evu v raji...

- the Dark Lord
- piper
Re: Náboženství
Tak jsem se kouknul že zase tohle nějak ožilo a najednou jsem koukal na neúplný seznam možností, až jsem se zarazil, jak je možný, že jsem to moh takhle sestavit . . . . pak jsem zjistil že nejsem autorem anketyJend píše:Věříte v Boha? Případně k jakému náboženství se hlásíte...

(sám jsem podobnou anketu založil několikrát v jiných fórech, takže jsem se tak nějak domníval že i ta zdejší je moje)

paulie píše:Pozor, Aštarova flotila čítá 10 miliónů lodí! Dokonce i Ptaah má více -- 100 tisíc.
Dezinformace je zdrojem hrubých vibrací! Použijte čtvrtou srdeční čakru!

Finally I understand the feelings of the few
Ashes and diamonds, foe and friend
- We were all equal in the end...
Ashes and diamonds, foe and friend
- We were all equal in the end...