mně už dvd došlo před pár týdny, takže v čem je taková prodleva u richarda, nechápu. asi má někde ve spamové schránce dotaz od vydavatele, aby mu sdělil svou poštovní adresu. alespoň v mém případě tromu tak bylo.
ještě jsem se na to nepodíval, protože mám dost zažitý vjem z vysílání na čt art, kde to dávali k mišíkovým narozeninám. což je podle mě docela podraz na ty, kteří se nalepili na reklamu, že je potřeba vybrat nutných x-desítek tisíc, aby se dvd dalo vůbec vyrobit. a pak si přečtu, že toto byla jedna z nejúspěšnějších akcí na hithitu. takže to, že se prachy vyberou, bylo jisté dávno před tím, než tu kampaň vypustili ven. tím spíš, když se podívám, kolik a jakých sponzorů je na tom dvd zviditelněno. báchorkám, že by se film nevydal, nebýt této akce na hithitu, může věřit jen úplná naivka. já to vnímám jako velmi šikovný reklamní tah - jak prodat dvd co nejlíp a hlavně nejrychleji. protože za půl roku to v regálech zapadne mezi nezajímavé tituly, po kterých hrábne jen náhodou nějaký fanda. takhle v akci, s pohádkou o nutnosti "záchrany výroby filmu o jedinečném muzikantovi", se to prodá mnohem líp.
není to nic proti paní němcové nebo panu mišíkovi, či komukoli z dalších tvůrců - ten film je vážně moc dobrý a příjemný. a jsem rád, že ho mám doma. ale pachuť z toho, že jsem na tuto hru tak trochu naletěl, mi zůstala.
co mě ještě trochu nakrklo je, že fotka s podpisem pana mišíka je větší než samotný obal od dvdčka - kam si ji schovat a mít ji stále u sebe a přitom ji nijak nezničit? původně jsem zvažoval, že ji ostřihnu na formát obalu, vyhrálo řešení, kdy jsem fotku jen lehce ohnul a schoval ji za papírový obal dvdčka - takže o ní nikdo neví, jen já. nevím, je to jen detail, ale asi nad tím mohl někdo zapřemýšlet víc. když už si dal práci s tou naléhavou reklamní kampaní na hithitu...

there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.