A k tomu slusny gramofon za nekolik tisic....volka.z píše:pak tedy koukni na polské allegro,tam bývají solidní ceny,předevčítrem tam bylo zee identity za pár korun

Moderátor: bery
A k tomu slusny gramofon za nekolik tisic....volka.z píše:pak tedy koukni na polské allegro,tam bývají solidní ceny,předevčítrem tam bylo zee identity za pár korun
proto jedu jen v cd , neb z toho co je k dispozici na cd a jako LP je výrazný rozdíl a dostupnost LP podstatně omezenější,ač samozřejmě je otázka kvality nosičů jako takových - aneb co odhalila digitlní technologieproti píše:A k tomu slusny gramofon za nekolik tisic....volka.z píše:pak tedy koukni na polské allegro,tam bývají solidní ceny,předevčítrem tam bylo zee identity za pár korun
(Trochu off topic, ale... pokud bych mel zbirat SACDs, LPs, Zlate CDs, CDs made in Japan..., k tomu masina za x-tisic, zlate draty, repraky za x-tisic na zulovem podstavci, gramofon za aspon 50 000 atd - tak to neni uz asi ani o srdci fanouska, nez spis o jeho penezence... (kazdy ma sve hobby) Krome toho - jak ja tomu rikam: Posloucham Floydy spis srdcem, nez uchem, takze zda je to normalni jen stribrne CD z obchodu, nebo jen mp3 128 Kbps (RoIOs) - no a co? Usi a sluch to prezije, hlavne ze mam z toho fajn naladu a srdicko mi bije veseleji.)fernetti píše:že je analog ještě pořád o velký kus dál než digitál netvrdím jen já![]()
a ano, elpíčka mají své neduhy. a bazarový gramec taky těch pár stovek bude stát (když už ne nový za tisícovky - i když i tam je to spíš v řádech několika tisíc ne několika desítek tisíc... ale dobrý cd player (spíš ale sacd, aby se zvuk opravdu těm elpíčkám přiblížil!) těch pár tisíc (spíše už desítek tisíc) stojí taky...
Jo, zberatelske hobby - to je vazne zazitek - tise zavidimfernetti píše: mimo vše již řečené líbí právě to kouzlo sběratelství - to pracné shánění byť jen jediného elpíčka a slastný pocit mít ho po měsících shánění konečně v rukou... a taky se mi děsně líbí právě to, jak je to leckdy staré 30 a víc let - kolik lidí to slyšelo, co přitom prožívali, co jim ta muzika z drážek dala... tohleto žádné plastové cédéčko nesvede. a vůbec: koupit si celou diskografii na cd, když na to zrovna mám rozpočet není žádná frajeřina, to umí každá lama
Jessste ze tu nepadli zadne konkretni jmena.bery píše:Přesně tak Proti. Vy ostatní, doufám že máte dostatek pohodlných křesel