Yettel píše:Jednoznačně Meddle - Echoes je jednoznačně nejkrásnější věc, co jsem kdy slyšel. Na první místo bych dal i Atom Heart Mother.
Echoes je uzasna vec. Hrali ji i na '87 tour ale po nejake technicke poruse, kdy ji museli vyradit, ze uz do repertoaru nevratila, krome toho Dave mel trochu problem zpivat o nehybnych albatrosich kridlech
The sun is the same in a relative way but you're older,
shorter of breath and one day closer to death
Yettel píše:Jednoznačně Meddle - Echoes je jednoznačně nejkrásnější věc, co jsem kdy slyšel. Na první místo bych dal i Atom Heart Mother.
Echoes je uzasna vec. Hrali ji i na '87 tour ale po nejake technicke poruse, kdy ji museli vyradit, ze uz do repertoaru nevratila, krome toho Dave mel trochu problem zpivat o nehybnych albatrosich kridlech
no nevím jestli šlo nějakou technickou poruchu, dost bych o tom pochyboval. spíš to bylo na posluchače až moc silné sousto, hlavně ta střední pasáž, kdy rick vyšiluje na klávesy. přiznám se, že ani mně moc nesedí a snažím se ji vždycky nějak přetrpět, abych se dostal ke skvělému konci skladby.
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.
FleetingGlimpse píše:
¨
akorát jsem teď doštudovat reviews roios z turné k AMLOR a několikrát se v nich psalo o tom, že v echoes si david na nějakou část textu nevzpomněl a zpíval ji proto někdy jinak (blbě ), takže bych se přimlouval za to, že tohle byl skutečný důvod, proč echoes z dalšího repertoáru vypustili.
no nevím jestli šlo nějakou technickou poruchu, dost bych o tom pochyboval. spíš to bylo na posluchače až moc silné sousto, hlavně ta střední pasáž, kdy rick vyšiluje na klávesy. přiznám se, že ani mně moc nesedí a snažím se ji vždycky nějak přetrpět, abych se dostal ke skvělému konci skladby.
No - tak to je pro mne jeden z vrcholů (ale já jsem ujetej), mám pocit,že to nejsou klávesy, ale theremin.
Yettel píše:No - tak to je pro mne jeden z vrcholů (ale já jsem ujetej), mám pocit,že to nejsou klávesy, ale theremin.
Tezko rict. Jednak uz jsem ji dost dlouho neslysel, dvojak nevim co mel v dobe kdy ji hrali za klavesy a navic nevim jestli jsem tuhle vec nekdy videl na fotce z koncertu. Budu rad jestli se mylim...
fernetti píše:co je to "theremin"?
Takova vec s antenou (nebo dvema), vydava takovy kvilivy zvuky, nekdo urcite presne vysvetli jak to funguje a jak se to ovlada, ja bych placal.
no zní to moc zajímavě
...ale že by s tím rick nekdy něco hrál, to se mi vážně nezdá... vůbec mi totiž není jasné, jak se taková věc ladí, na konci toho klipu k welcome to the machine bylo vidět, že i ten maník měl docela problémy trefit se do správného tónu. co by si s takovou počal známý perfekcionista rick? ...asi by ho nejspíš kleplo
Tak dlouho jsem se rozvažovat nemusel, TDSOTM měly na mě takový vliv, že určitě bych zvolil je. Teď ale, co jako druhé. Dlouho to bylo WYWH nebo The Wall, ale v poslední době jsem propadl Animals, které jsem předtím tak rád neměl. Ty úžasné texty a syrový rock, mhmm...
Co se týče mého nejoblíbenějšího alba, bude to trochu problém... Podle mě nemá cenu se dohadovat, které album je lepší či horší, protože nejspíše záleží na momentální náladě onoho člověka. (Aspoň tedy u mě.) Jindy se mi zalíbí AHM, za týden The Wall...
Now there's a look in your eyes, like black holes in the sky...