Za necelý dva měsíce to bude neskutečných 23 let od nepřekonatelnýho Strahova. Když vidim tento předkoncertní report, připadá mi to jakoby to bylo před týdnem...Když David prohlásil na konci - dasvidánia... see you again, tak jsem se zasmál. Again se konalo téměř po 20 letech v Klamu - krásnej, leč tenkrát adrenalinovej zážitek( R + F ví své)
Co to bylo za reportéra tenhle Otakar Svoboda - NO COMMENT...,kterej v čase 0.25 zahlásil - cituji - Trio David Gilmour, Richard Wright, David Mason..., ano, čtete dobře! Posuďte o patro níž. Já si to pustil snad 10x. To je možný snad jen u nás
jo, to to letí, když koukám a hlavně poslouchám Pulse, furt vzpomínám na ten úžasnej, prolitej( i když to mělo velký kouzlo, když na začátku při Shine on...začalo lejt) strahovskej koncert. Dnes už je to 24 let...
Víte, že stejně jako u příležitosti jiných vystoupení významných kapel, vydal promotér pražského koncertu PF v Praze v roce 1994, pro VIP návštěvníky a účastníky následné afterparty, upomínkovou publikaci "PINK FLOYD PRAHA 1994" ? Jedná se o luxusní set sestávající z přebalových desek, které obsahují dvě sešité publikace se základními údaji o albech "The Division Bell" a "Momentary Lapse Of Reason", včetně koláží motivů Prahy a loga Pink Floyd. Přikládám úvodní stranu přebalu a jeden pražský motiv s tématikou PF. Jedná se o jeden z nejcenějších exponátů s tématikou PINK FLOYD v mé sbírce - neprodejné !!!
Lunatic George píše:Jedná se o luxusní set sestávající z přebalových desek, které obsahují dvě sešité publikace se základními údaji o albech "The Division Bell" a "Momentary Lapse Of Reason", včetně koláží motivů Prahy a loga Pink Floyd. Přikládám úvodní stranu přebalu a jeden pražský motiv s tématikou PF.
Ačkoliv vím, že tato publikace existuje, tak z ní znám pouze přebal. Nikdy jsem neviděl (a nevěděl), co je uvnitř...
já vím, že to není přímo z prahy, ale za zkouknutí tento dokument o zákulisí příprav a samotném koncertu v berlíně (21.8.1994) určitě stojí. dost dobře si umím představit, že skoro stejné to bylo tehdá i tam: https://youtu.be/EWysb5mD2EM
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.
A je tu opět 7. září...
Dnes jsem ovšem ponechal stranou koncertování z roku 1994 a podíval se na stadion samotný.
Připomíná mi to trochu takové podobenství s elektrárnu Battersea.
Napřed budování, soudružky a soudruzi, vzestup. Pak zlatá léta, Stouni, Floydi.... A dnes? Úpadek.... Dál bude co?