Roger Waters - turné
Moderátor: bery
jediné, co jsem zatím našel z vystoupení rogera v lisabonu je ke slyšení tady: http://rockinrio-lisboa.sapo.pt/galeria ... 62&lang=en
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.
už je to na DIME, Yeeshkul i NPF trackeru. většinou DVD(dvb nebo sat source) aj audio extract z dvdčka. je to celkem sxopný performance. Jen mě naštvalo, že vysílali jen první set (druhej je DSoTM, přídavek In The Flesh, Vera, Bring The Boys Back Home, Comfortably Numb)fernetti píše:jediné, co jsem zatím našel z vystoupení rogera v lisabonu je ke slyšení tady: http://rockinrio-lisboa.sapo.pt/galeria ... 62&lang=en
Live In Peace
Tož přišli jsme, viděli jsme, zvítězili jsme!!!
Roger z první řady (cca 3m) = nezapomenutelnej zážitek.
Koncert byl naprosto super, prakticky neměl chybu. Máme pár mailů na lidi, který fotili, takže fotky by měly bejt.
Největší sranda byla, že v tý grupě lidí, co se jako první sešla u brány do Wuhlheide, byla němců menšina - z Berlína možná nikdo:) Zato tam byl člověk z Kanady, pak z Ameriky, dva z Brazílie, Francouzi, Izraelec, Polák, Španělé - prostě hukot:)
Podle nějakých něměckých novin tam bylo 17 tisíc lidí - vypadalo to prakticky vyprodaný. Atmosféra tam byla naprosto úžasná, jediný, co bylo trošku škoda, že to začlo už za světla, takže projekce v první půlce nebyla moc vidět. Počasí ale naštěstí vyšlo krásně (původní předpovědi tak optimistický nebyly).

Roger z první řady (cca 3m) = nezapomenutelnej zážitek.
Koncert byl naprosto super, prakticky neměl chybu. Máme pár mailů na lidi, který fotili, takže fotky by měly bejt.
Největší sranda byla, že v tý grupě lidí, co se jako první sešla u brány do Wuhlheide, byla němců menšina - z Berlína možná nikdo:) Zato tam byl člověk z Kanady, pak z Ameriky, dva z Brazílie, Francouzi, Izraelec, Polák, Španělé - prostě hukot:)
Podle nějakých něměckých novin tam bylo 17 tisíc lidí - vypadalo to prakticky vyprodaný. Atmosféra tam byla naprosto úžasná, jediný, co bylo trošku škoda, že to začlo už za světla, takže projekce v první půlce nebyla moc vidět. Počasí ale naštěstí vyšlo krásně (původní předpovědi tak optimistický nebyly).
Herňajs, to jsem si na sebe ušil bič...
Ten třetí kytarista, co nehrál na In The Flesh (Dave Kilminster), to měl takříkajíc v paži:) Fakt se mi líbilo, jak hrál - a to jsem na Davidova sóla dost háklivej:) Líbil se mi víc, než ten mladík z In The Flesh (Doyle Bramhall II). Třeba Another Brick, part II - to byla prostě paráda:) (což jsem rozhodně nemoh řict o In The Flesh v Praze - kde navíc hrál zase někdo jinej než Doyle Bramhall II). Přišlo mi, že se většinou držel toho, jak to hrál DG - což je podle mě občas lepší, než bejt za každou cenu originální.
Co mě docela překvapilo, že celej koncert odehrál pouze na Telecastrech - minimálně na dvou (brčálově zelená a klasický suburst - vypadalo to ale na nový modely). Zatímco (jak modří už vědí
) David dřív hrál hlavně na Stratocaster a Teleaster bral do ruky třeba na Run Like Hell. Ale vůbec to nebylo na škodu - naopak 
Co se týče Wish You Were Here - byl jsem tak nějak v rauši
, takže nějaký detaily jsem moc nesledoval, nic tomu ale vytknout nemůžu
Bylo to prostě dobrý:)
Fakt je, že v první řadě nebyl asi úplně ideální zvuk, což nám v tu chvíli absolutně nevadilo (říká se, že nejlepší je u mixpultu, že
), takže v tom možná mohly nějaký nedokonalosti zaniknout - odzpíval to ale podle mě opravdu dobře.

Ten třetí kytarista, co nehrál na In The Flesh (Dave Kilminster), to měl takříkajíc v paži:) Fakt se mi líbilo, jak hrál - a to jsem na Davidova sóla dost háklivej:) Líbil se mi víc, než ten mladík z In The Flesh (Doyle Bramhall II). Třeba Another Brick, part II - to byla prostě paráda:) (což jsem rozhodně nemoh řict o In The Flesh v Praze - kde navíc hrál zase někdo jinej než Doyle Bramhall II). Přišlo mi, že se většinou držel toho, jak to hrál DG - což je podle mě občas lepší, než bejt za každou cenu originální.
Co mě docela překvapilo, že celej koncert odehrál pouze na Telecastrech - minimálně na dvou (brčálově zelená a klasický suburst - vypadalo to ale na nový modely). Zatímco (jak modří už vědí

Co se týče Wish You Were Here - byl jsem tak nějak v rauši

Fakt je, že v první řadě nebyl asi úplně ideální zvuk, což nám v tu chvíli absolutně nevadilo (říká se, že nejlepší je u mixpultu, že

Jo, Doyle Bramhall II asi nebyl technicky špatnej, ale na DVD koncertu Waterse mi seděl nejmíň, S.White byl rozhodně víc "Floyd".
V Praze byl (jestli se nepletu) Ch. Kamen a i ten mi sednul víc, než D.Bramhall. Ale když se člověk smíří s tím, že to prostě nehraje Gilmour (ano, jsi na to háklivej), tak to taky není špatný, je to prostě krapet jiný... Dyť se nám o tom pár roků zpět ani nesnilo.
A díky Ti za zprávu!!!
V Praze byl (jestli se nepletu) Ch. Kamen a i ten mi sednul víc, než D.Bramhall. Ale když se člověk smíří s tím, že to prostě nehraje Gilmour (ano, jsi na to háklivej), tak to taky není špatný, je to prostě krapet jiný... Dyť se nám o tom pár roků zpět ani nesnilo.
A díky Ti za zprávu!!!
Tak teď nevim, na http://www.maerkischeallgemeine.de/cms/ ... 570/63409/ píšou, že 14 tisíc... Jestli to má kapacatu 17 tisíc (jak píšou na domovských stránkách Wuhlheide), tak je to nesmysl, protože 3 tisíce volmých míst tam podle mě určitě nebyloJádro píše:Podle nějakých něměckých novin tam bylo 17 tisíc lidí

Ahojky,
chystám se napsat nějakou sovislejší recenzi na moje stránky, ale než to ze sebe vysypu, tak tady je trochu stručnější popis toho, co se v Německu dělo...
1. Potvrdila se moje zkušenost z koncertu Queen - pokud chceš být v první řadě, musíš přijít brzo... My dorazili ke stadionu ve dvě, což je sice docela dlouho předem, ale vřele to doporučuji všem, kteří se někdy takhle někam chystají... Protože na takových akcích fakt nebývá nuda, jak už tu Jádro psal, skupinka lidí se tam hned sešla poměrně zajímavá, takže se člověk tu dlouhou dobu fakt nenudí...
Takže toto jest cesta na nejlepší místa (první řada asi metr od středu
)) z těch 14000-16000 lidí, nebo kolik jich tam vlastně bylo...
Co se týče koncertu, byl prostě skvělej... Takové doplňkové In The Flesh - co chybělo tam, hrál Roger tady - třeba Have a cigar (tu jedinou nám v Praze z WYWH vypustil)... Mě osobně potěšil blok z The Final Cutu - hrál Fletchera
Mojí oblíbenou - Snowy si to sólo taky pěkně užil... Někde na netu jsem četla (není to originál moje myšlenka, i když by být mohla), že tenhle blok byl tak skvělej, že by se klidně mohl roger vykašlat na Dark Side a místo ní odehrát právě Final Cut...
A teď k té dark side - nebyla to škoda, že jí hrál celou (i když ten Final Cut mohl přehrát taky
) Ve zpěvu Gilmoura dostatečně nahrazoval s pomocí Jona Carina a toho divného kytaristy, ke kterému se ještě dostanu... Takže po téhle stránce mě osobně nechybělo nic... Po hudební to byl také docela nářez - hlavně On the Run, tu na té desce fakt nemusím, ale tady byla fakt cítit... A co stojí za zmínku je Great Gig in the Sky - vím, že mi to asi málokdo uvěří, ale slečna (paní) Carol Kenyon se jí chopila opravdu bravůrně... Poprvé od albové verze Clare Torry se toho někdo zmocnil snad ještě více emotivně... To byla prostě bomba a už jen kvůli tomu doufám, že tohle turné vyjde na DVD...
A teď k té kapele - Rogerův syn je fakt drsnej - Tak 30cm vousy a plná hlava dredů - fakt kombinace... Pokud to mělo za účel to, aby vedle něj vypadal jeho otec jak švihák, tak se to povedlo... Zpěvačky neměly chybu - PP Arnold si zase skvěle vystřihla Perfect sense, Katie Kisson zase s Rogerem Mother... Ale co naplat Carol Kenyon je tentokrát tou svou The Great Gig stejně nějak převálcovala... Kytaristi - Snowy White - klasika, stálice, Floydy hraje vždycky s citem, nebylo tomu jinak i tentokrát - osobně si myslím, že se mu to povedlo víc než In the flesh... Dave Kilminster - tak to bylo zajímavé individum - fakt od pohledu divnej, ale na kytaru hrál taky skvěle... Jako by tim žil, fakt dobrý, po všech stránkách mě hoši potěšili... Jon Carin - sympaťák, který zvládne snad všechno
) Saxofonista Ian Ritchie taky nezklamal...
A Roger?? Tak to je fakt skvělej chlápek... Zpívá skvěle, v černém ohozu mu to fakt slušelo
Na basu si docela i zahrál (i když mu klasicky pomáhal Andy Fairweather Low)... Mě tam nic nechybělo, dokonce ani ten Gilmour - tohle byl opravdu můj splněný sen s velkým S... Roger je pořád pan Floyd - ty písničky hraje tak, jak je vidí - tj. tak jak je kdysi dali do kupy - on to neošidí... A i když je "starej" (na ten věk ale fakt nevypadá), tak je to rocker s velkým R... A on je dneska jedinej, kdo ty floydy chce hrát tak, jak je mám ráda já... Rockově
Takže pro mě to bylo jedinečný... Jedinečný a jedinečný...
Ještě teď se mi motá hlava když si na to vzpomenu...
PS... Když to skončilo, přišlo mi, že to bylo strašně krátký - podle hodinek to ale dalo téměř tři hodiny... Kdyby to bylo na mě, mohl by tam hrát ještě dneska
Ale to by asi dopad
Fotky jak už psal jádro určitě budou...
Jinak, pěkný se objevují průběžně i na tomto německém fóru...
http://bruder-franziskus.net.area-27.se ... efault.asp
Tady je ještě setlist:
In the Flesh
Mother
Set the Controls...
Shine On.. (zkrácený)
Have A Cigar
Wish You Were Here
Southampton Dock
Fletcher Memorial Home
Perfect Sense
Leaving Beirut (taky zkrácená, veká část běžela jen na plátně ve formě komiksu)
Sheep
pauza
celá Dark Side
Přídavek:
Happiest Days
Another Brick II
Vera
Bring The Boys Back Home
Comfortably Numb
chystám se napsat nějakou sovislejší recenzi na moje stránky, ale než to ze sebe vysypu, tak tady je trochu stručnější popis toho, co se v Německu dělo...
1. Potvrdila se moje zkušenost z koncertu Queen - pokud chceš být v první řadě, musíš přijít brzo... My dorazili ke stadionu ve dvě, což je sice docela dlouho předem, ale vřele to doporučuji všem, kteří se někdy takhle někam chystají... Protože na takových akcích fakt nebývá nuda, jak už tu Jádro psal, skupinka lidí se tam hned sešla poměrně zajímavá, takže se člověk tu dlouhou dobu fakt nenudí...
Takže toto jest cesta na nejlepší místa (první řada asi metr od středu

Co se týče koncertu, byl prostě skvělej... Takové doplňkové In The Flesh - co chybělo tam, hrál Roger tady - třeba Have a cigar (tu jedinou nám v Praze z WYWH vypustil)... Mě osobně potěšil blok z The Final Cutu - hrál Fletchera

A teď k té dark side - nebyla to škoda, že jí hrál celou (i když ten Final Cut mohl přehrát taky

A teď k té kapele - Rogerův syn je fakt drsnej - Tak 30cm vousy a plná hlava dredů - fakt kombinace... Pokud to mělo za účel to, aby vedle něj vypadal jeho otec jak švihák, tak se to povedlo... Zpěvačky neměly chybu - PP Arnold si zase skvěle vystřihla Perfect sense, Katie Kisson zase s Rogerem Mother... Ale co naplat Carol Kenyon je tentokrát tou svou The Great Gig stejně nějak převálcovala... Kytaristi - Snowy White - klasika, stálice, Floydy hraje vždycky s citem, nebylo tomu jinak i tentokrát - osobně si myslím, že se mu to povedlo víc než In the flesh... Dave Kilminster - tak to bylo zajímavé individum - fakt od pohledu divnej, ale na kytaru hrál taky skvěle... Jako by tim žil, fakt dobrý, po všech stránkách mě hoši potěšili... Jon Carin - sympaťák, který zvládne snad všechno

A Roger?? Tak to je fakt skvělej chlápek... Zpívá skvěle, v černém ohozu mu to fakt slušelo

Ještě teď se mi motá hlava když si na to vzpomenu...
PS... Když to skončilo, přišlo mi, že to bylo strašně krátký - podle hodinek to ale dalo téměř tři hodiny... Kdyby to bylo na mě, mohl by tam hrát ještě dneska

Fotky jak už psal jádro určitě budou...
Jinak, pěkný se objevují průběžně i na tomto německém fóru...
http://bruder-franziskus.net.area-27.se ... efault.asp
Tady je ještě setlist:
In the Flesh
Mother
Set the Controls...
Shine On.. (zkrácený)
Have A Cigar
Wish You Were Here
Southampton Dock
Fletcher Memorial Home
Perfect Sense
Leaving Beirut (taky zkrácená, veká část běžela jen na plátně ve formě komiksu)
Sheep
pauza
celá Dark Side
Přídavek:
Happiest Days
Another Brick II
Vera
Bring The Boys Back Home
Comfortably Numb
Finally I understand the feelings of the few
Ashes and diamonds, foe and friend
- We were all equal in the end...