Tak ja nevim - ale pro mne osobne je original 1973 On the Run z DSotM nejnudnejsi skladba. .... (Snad je to na SACD zajimavejsi - musim si poslechnout) - dost mi tam chybi kdejake ty ruzne zvuky a pod., ktere by to "dr dr dr dr" nejak vic ozivili - napr. jako na Rogerovi v Praze 07.fernetti píše: v podstatě to mám jako proti: ranná on the run - myslím, že to v bootlezích z r. 72 nazývali jako "scat" - tato studiová verze je oproti live verzím totálně mdlá a bez konečné, v koncertech tak dokonale najazzlé a nadupané gradace.
To uz tam spis Wright nehral, ne?fernetti píše:TFC demos: je to hodně podobné originálu, dokonce i s efekty a dotáčkami, akorát s o poznání horším zvukem: postřehl jsem, že v originálu roger silně upozadil wrightův klavír
Skvele odpichle On the Run? A kde??fernetti píše:jsem moc rád, že ji na album nakonec nedali - fakt je to hodně slabý čajíček, který by mezi breathe a time vůbec nepasoval - narozdíl od skvěle odpíchlé on the run.
To vis - lepe se nadava na Margaret, nez na Anglii a lepe na Galtieriho, nez na Argentinu.fernetti píše: TFC demos: je to hodně podobné originálu, dokonce i s efekty a dotáčkami, akorát s o poznání horším zvukem: postřehl jsem, že v originálu roger silně upozadil wrightův klavír a stejně tak i v původním demu bylo slovo "argentina" nahrazeno v originále jménem "gaultieri" (tehdejší prezident argentiny) - asi se to líp rýmovalo
http://en.wikipedia.org/wiki/Galtieri - ostatne za to muze spis ten diktator, nez Argentina - kde Roger s oblibou koncertuje.
Dobry napad - to sluvko "synteticky" se mi libi. I nas zivot je casto takovym syntetickym behem - probehneme to (terminy, penize, prace) bez toho, abychom skutecny zivot, skutecnou energii co i jen ochutnali... zivot je dost casto pretechnizovany.bery píše:On The Run / Travel sequence
strasne se tahle rana verze libi, ale urcite jsem rad ze na DSOTM je to co tam je, je to jine - progresivnejsi, inovativnejsi, nereknu lepsi ale i pres to ze to zni synteticteji ...
(Sebekritika: A kdo vi, kdy jsem se naposled zaposlouchal do zpevu ptaku mimo Cirrus Minor z More )
Tak to bych nekdy potreboval vysvetlit ty pojmy.bery píše: ...to se od nej moc neslysi ty sestnactiny na hi-hatku.
Dle mne je nemely zrusit, jen trochu zjemnit. Pusobi sice dost surove, ale ne rusive... Stacilo by jen trochu "ucesat". (Co na to Herman?)bery píše: Your possible pasts
dobre ze ty vysoke tony piana zrusili
Tak to jsem si musel jeste jednou pustit - jo to solo je moc hezke, jen mi to nejak... jak bych to rekl... prijde zahrabano mezi tim smutkem Rogerovych slov, ktere jsou dost ... skratka hezke na obeseni... jako balada...bery píše: Jinak Daveovo solo mi prijde stejne jako ve finalnim mixu, to solo i kdyz je takove zapadle je pro me to solo jednim z nejlepsich, takove mrazeni v zadech mam opravdu malokdy...
"Do you remember me? How we used to be? Do you think we shoulb be closer?"
- to mi prijde jako vyznani lasky k byvale manzelce po One of my Turns a Don´t leave me now.
"cuttle tracks waiting for the next time"
Hero´s return - Ucitel se vraci.
- uzasny text
Spominka na Drazdany - ktere spojenci nesmyslne vybombardovali - historicke centrum, kobercove nalety...
Ja myslel, ze Roger zapomel text.bery píše: Dobre ze zrusil to "ty dy ty dy" po "comfort of the band" nahradil to tim zvonem
Muzes napsat presnou minutaz toho "kulecniku"? Nevim presne co myslis...bery píše:Paranoid Eyes - dodatecne si vsimmam ze kulecnik je uz v demu.
Na konci nahravani to tusim Nick zabalil a odesel...bery píše:Two Suns In The Sunset
je bez bubnu, tam prej byly nejake problemy s Nickem, ze?
He??? Bery priznal barvu.bery píše:Celkovy dojem? Nadhera! Nedivim se ze z tohohle vznikl krasny Final Cut - ano jsem milovnik Final Cutu, a kazdym poslechem vetsi.
To by dopadlo podobne jako Pros and Cons - tj. katastrofalne, tj. jeste hur nez takhle...bery píše:V tomhle ohledu je mi opravdu lito ze to radeji Roger nevydal solove.
Ja bych to spis prelozil jako: "... kdyz se nekdo pokousi vas uplne f... up... slusne receno: "znicit"bery píše:DG: "jo jasne haha, jasne ze jsme kamosi, haha teda takhle, o
no je tezke o nekom mluvit pekne kdyz se na vas uplne vysere, vite?"
Co je na SoS nestravitelneho?bery píše:davka psychedelie, v nekterych ohledech mi osobne prijde stravitelnejsi nez nektere casti Saucerful of Secrets.