Sice jsem trochu pozdě s odpovědí (snad ne příliš pozdě

) - ale poradil bych ti spíš koupit si
Fender Stratocaster Higway 1 - to mám já, je to USA a vintage úprava a hraje to super, pokud ti nevadí trocha šumu. Neporovnával jsem s American Standard, ale některý lidi tvrdí, že jim zvuk toho Highwaye líbí víc.
Na
http://www.kytary.cz (nebo osobně v Praze) za to dáš 18841 Kč a to se sakra vyplatí za Američana! BTW: já to samý kupoval za 22tis, takže ušetříš:) Akorát k tomu není kufr, jenom měkký obal - kufr doporučuju dokoupit.
Vyzkoušej si to, jestli se ti bude líbit jak to hraje, mně se akorát zdá, že to má možná moc krátkej dozvuk na Fendera a hodně velký dynamickej rozsah snímačů (asi se nevyjadřuju úplně přesně), ale řeším to docela úspěšně kompresorem (nevím jestli je to problém u mýho kusu nebo obecně a nebo jestli jenom slyším duchy

) Taky se mi úplně nelíbí zvuk spodního Éčka (používám struny devítky), zdá se mi málo ostrej, ale to se mi možná taky jenom zdá - nebo mám moc starý struny
Rozhodně si dej pozor, aby ti ta kytara ladila a ladění držela - tady bych spíš sázel na Ameriku (což je samozřejmě diskutabilní

)
Ještě jsem si musel snížit struny, protože jsem zmlsanej ze svýho starýho Lee Hookera
Vzhledem k tomu, že jsi začátečník, tak je to možná blbost do toho rvát tolik peněz, ale já jsem měl předtím tři různý kytary a postupem času mě z nich málem trefilo, když jsem přišel na nějakou zásadní vadu, kterou ty levný kytary prostě vždycky maj...proto jsou levný...
No moc to do tohohle threadu nepatří, tak se ještě vyjádřim k tomu signovanýmu Fenderu od Gilmoura
To víte, že bych si ho rád koupil, ale nechci vidět, co za to budou chtít

To si radši asi koupím pořádný kombo