The Wall Live- Divided We Fall

bootlegy, roio, voio, streamy plus vše ostatní

Moderátor: bery

Odpovědět
Jana
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jana »

Myslím, že koncert a film je od základů něco jinýho, takže tohle bych za tím neviděla... Koncert je v podstatě masová záležitost, film The Wall je takový komorní umění... A domněnka, že by se Roger naštval, protože koncerty The Wall jsou pod hlavičkou Pink Floyd? No myslím, že je to jedna z těch věcí, o kterých nepochybuje, že na nich má maximální podíl... A že je na něj právem hrdý - stejně jako na většinu toho, co vzniklo s ním pod hlavičkou Pink Floyd (snad mimo Atom Heart Mother a doufejme Ummagummy :))

takže pokud to nechce vydat, má k tomu určitě nějaké důvody - třeba kvalitu toho záznamu.. co já vím.. Ale myslím, že případným vydáním by jeho ego nedostalo ránu, spíš impulz.... Protože z velký části je to jeho dílo - jeho myšlenka...

A dluhy k nám nemá :)
Finally I understand the feelings of the few
Ashes and diamonds, foe and friend
- We were all equal in the end...

Richard
piper

Příspěvek od Richard »

Ať je to, jak chce - třeba se ještě v budoucnu někdy dočkáme. Vždyť jsme tak mladí.......(a je nám hej) :)

kuba
king of snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba »

Richard píše:Já bych rád znal zdroj informací, ze kterých experti z Brain Damage budou čerpat.... :shock:
No osobne si myslim, ze o tom muzou vedet vic nez treba takovej Nick Mason. Zalezi na tom, jestli znaj ty spravny lidi a jestli se chtej delit o informace ktery maj. Obecne je tohle dost osemetna vec na urovni "jedna pani povidala".

Informace o "ne bezne dostupnejch" zaznamech muze pochazet napriklad od skalnich sberatelu, ktery vlastnej veci o kterejch vetsina lidi nema ani sajn a bud menej s velmi omezenym okruhem lidi nebo vubec, nebo v (pro nas) lepsim pripade prodavaj tyhle veci do Japonska, kde je pak nejaka prima spolecnost vylisuje a proda za tezkej baksis (a my si to pak stahnem z netu). Dalsim zdrojem muzou bejt lidi, co meli co do cineni bud primo s porizovanim takovyho zaznamu, nebo jen byli "dostatecne blizko".

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

kuba píše:
Richard píše:Já bych rád znal zdroj informací, ze kterých experti z Brain Damage budou čerpat.... :shock:
No osobne si myslim, ze o tom muzou vedet vic nez treba takovej Nick Mason. Zalezi na tom, jestli znaj ty spravny lidi a jestli se chtej delit o informace ktery maj. Obecne je tohle dost osemetna vec na urovni "jedna pani povidala".

Informace o "ne bezne dostupnejch" zaznamech muze pochazet napriklad od skalnich sberatelu, ktery vlastnej veci o kterejch vetsina lidi nema ani sajn a bud menej s velmi omezenym okruhem lidi nebo vubec, nebo v (pro nas) lepsim pripade prodavaj tyhle veci do Japonska, kde je pak nejaka prima spolecnost vylisuje a proda za tezkej baksis (a my si to pak stahnem z netu). Dalsim zdrojem muzou bejt lidi, co meli co do cineni bud primo s porizovanim takovyho zaznamu, nebo jen byli "dostatecne blizko".
máš recht, způsob, jak se dobrat k raritním věcem je dnes díky internetu o dost snadnější než býval dřív (díkybohu!), ale např. v případě harvested si myslím, že to jsou právě ti, kdo jsou právě u nejčerstvějších zdrojů a to, co mají, prostě vydají. jak víme, vydali divided we fall a to je asi maximum možného...
archivy bbc jsou něco jiného a tam si vážně myslím, že jsou pouze dva možné důvody, proč jsou pásky pod zámkem: buď nesouhlas vlastníka autorských práv nebo špatná kvalita záznamu. když ale čtu, jak se dokázalo napucovat původní vhs pulse do nadupaného dvdčka, tak si myslím, že s the wall to musí jít taky :)
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.

Richard
piper

Příspěvek od Richard »

Kdyby bylo něco k dispozici, tak už by se alespoň část těch záznamů určitě dostala na internet, jiných záležitostí jsou tam metráky.
Já se stále víc přikláním k té variantě, že záznamy jslou uloženy u BBC a autoři stejně nemají valné chuti se o ně dohadovat,
natož do nich ještě věnovat nemalé úsilí. Bohužel pro nás... Stejně tak nevím, proč není vydán záznam na DVD - Delicate Sound
of Thunder. Oficiálně vyšel na VHS, takže tam asi odpadá problém s nalezením původní nahrávky, zase to asi budou práva a práce
s úpravou na DVD nosič. To bude asi společné pro The Wall i Delicate Sound of Thunder.

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

Richard píše:Kdyby bylo něco k dispozici, tak už by se alespoň část těch záznamů určitě dostala na internet, jiných záležitostí jsou tam metráky.
Já se stále víc přikláním k té variantě, že záznamy jslou uloženy u BBC a autoři stejně nemají valné chuti se o ně dohadovat,
natož do nich ještě věnovat nemalé úsilí. Bohužel pro nás... Stejně tak nevím, proč není vydán záznam na DVD - Delicate Sound
of Thunder. Oficiálně vyšel na VHS, takže tam asi odpadá problém s nalezením původní nahrávky, zase to asi budou práva a práce
s úpravou na DVD nosič. To bude asi společné pro The Wall i Delicate Sound of Thunder.
u DSOT problém s autorskými právy rozhodně není - vlastní je pink floyd music ltd. spravovaná gilmourem a není jediný důvod, proč by se tento záznam neměl vydat i na dvd. nejspíš ale bude problém jako s pulse - přepis obrazu do dvd kvality bude asi opravdu oříšek. navíc pulse mělo celou dobu přednost, takže je pochopitelné, že se na DSOT jaksi pozapomnělo. snad jen dočasně...

Harman
piper

Příspěvek od Harman »

jsem měl pocit, že právěže DSoT v Americe nebo kde na dvd vyšlo. viděl jsem myslím i nějakou bootlegnutou verzi...tuším že zdrojem obrazu byl laserdisc. Navíc v případě DSoT a PULSE by neměl být s převodem na dvd problém, protože obojí uchovali minimálně na betacam
Live In Peace

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

Tyjo, tak v tomhle zďovým dokumentu je ukázka z první sloky Comfortably Numb :shock:
V jiných dokumentech vždy ukazovali jen tu druhou:

http://video.google.com/videoplay?docid ... pink+floyd
What do you mean interesting?

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

Teď jsem si pár minut hrál na detektiva a zjistil jsem následující skutečnosti: :)

1) Některé (opravdu jen některé) záběry jsou totožné s Divide We Fall, takže to musí být stejný koncert! (mám na mysli jen CN)

2) Pokud se jedná o stejný koncert, tak zvuk v dokumentu nemůže být původní, protože první sloka se shoduje s Is There Anybody Out There a ti kdo vlastní Divided We Fall možná ví, že David v první sloce zpívá "I caught a fever", zatímco v tomto dokumentu zpívá stejně jako v Is There Anybody Out There "I had a fever"

ogi
piper

Příspěvek od ogi »

ukazka
Pink Floyd - The Wall Live (Nassau Coliseum Feb 27 1980)-01

http://www.youtube.com/watch?v=iFKarfCrjiw

zajimave je i toto hlavne co do kvality
klidne bych si dal rict :twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=gxut4lxg ... ed&search=
http://www.youtube.com/watch?v=1Qt6b8B5Bd4&NR

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

Odpověď odborníků z Brain Damage:

Hi Jan

Good to hear from you. Sadly, while there is indeed footage of The Wall live 1980/81 in the archives, there are no plans at the moment to release this by Roger.
A poor quality version often appears on eBay though, which gives an idea of what the footage is like. Roger / his manager knows about this, and
hopefully one day they will agree to the release.

Best wishes!
Matt

No, takže na to zas použiju moje oblíbené rčení: Zahulíme, uvidíme :roll:

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

Jo! A ty, Fernetti, ty máš u mě velké mínus za šíření poplašných zpráv! :)
Roger nic nepláneje vydat.

Richard
piper

Příspěvek od Richard »

Jend píše:Odpověď odborníků z Brain Damage:
No, to byl teda fofr.

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

Jende, díky za tvoji snahu, je fajn vědět stanovisko hochů a děvčat z brain-damage. v tomto případě BOHUŽEL...

btw. nevydával jsem poplašnou zprávu, ale pouze svoji domněnku - která se ale zase od zprávy od brain-damage moc neliší...

bery
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bery »

Moc zajímavá diskuse. Pro mě osobně by vydání The Wall Live na DVD bylo událostí desetiletí.
Souhlasím s tím že důvod proč to nectějí vydat je buď kvůli právům nebo mizerné kvalitě. Jinak můj poznatek Divided We Fall - minimálně ABITW pt.2 je ze stejného vystoupení (stejné sólo od Whitea) a zvuková kvalita (na ITAOT) mi přijde slušná.
Jinak nechápu proč by neměli záznamy ze všech kamer na které to točili (někdo to tady tuším psal) to by pak nemělo smysl to na ty kamery točit.
...and after all we're only ordinary men Obrázek

Odpovědět