... snad osobni nazor se rict muze, ne?...Fredy_Brown píše:Tudíž by si o nich neměla referevat.Jana píše:Můj názor na Kubricka plyne přes jeho filmy, ne že bych je viděla všechny - to proboha ani nechci

Moderátor: bery
... snad osobni nazor se rict muze, ne?...Fredy_Brown píše:Tudíž by si o nich neměla referevat.Jana píše:Můj názor na Kubricka plyne přes jeho filmy, ne že bych je viděla všechny - to proboha ani nechci
Přesně, jen vyjadřuju svůj dojem z toho, co jsem viděla... To není referováníproti píše:... snad osobni nazor se rict muze, ne?...Fredy_Brown píše:Tudíž by si o nich neměla referevat.Jana píše:Můj názor na Kubricka plyne přes jeho filmy, ne že bych je viděla všechny - to proboha ani nechci![]()
Podle mne jsme porad u tematu - tak na pulku - aspon je videt, ze kazdemu z nas neco lezi "v zaludku".bery píše:...a to byl poslední příspěvek mimo téma
Svojim spôsobom aj Orwell zvečnil Stalina v podobe Veľkého brata, resp. Napoleona... Ono, nejde ani o konkrétne postavy, ktoré už sú zväčša neaktuálne (Ironlady, Ronnie Reagan, Mary Whitehouse, môj 'obľúbený' Ritchie Nixon...), ale o to, čo predstavujú- a to neprestane byť aktuálne (bohužiaľ ) asi nikdy...proti píše:Tak mi ted prislo na um, proc ty sve "nenavidene nepratele" Roger dela vecnymi ve svych textech...
kubrick chcel hudbu PF k filmu Mechanicky pomaranc (1971). kapela suhlasila, ale ked Kubrick povedal ze chce pouzit casti a nie cele skladby, tak to PF zrusiliJana píše:No k tomu Kubrickovi - ani se mu nedivim, když si představím, co Floydi hráli v roce 1968 - nic proti, ale taky bych to k takovýmu filmu nebrala![]()
Tím má podpora Stanleyho končí... Jeho jediným přínosem světu bylo, že jednoho pána s brýlemi donutil rozvinout jednu povídku, a tím přispěl ke vzniku sci-fi románu románů......![]()
Ale jinak byl ten chlap divnej...
na tom asi neco bude: https://youtu.be/X8EHj6nu7uM?t=80Jend píše: ↑08.09.2022 8:46:25Nene, poprvé jsem to zaznamenal na videokonferenci s Brianem Enem, Kenem Loachem a Yanisem Varoufakisem, tedy dávno před Ukrajinou.
https://m.youtube.com/watch?v=K0elSuOshv4
Někdy kolem 8. minuty videa.