Tak s tou Cyndi Lauper jste mě, pánové, překvapili, ale prosím.

Ještě jednou se ale vrátím k tomu country strejdovi s kšiltovkou, kterej mi opravdu bere dech a slova z úst… U téhle show je pro mě obecně velmi překvapivé, jak nesourodě působí jednotliví účinkující co se vizuální stránky týče – myslím tím hlavně tím, co mají na sobě. Někdo může namítnout, že to je každého věc, co si vezme, ale u takovéhle show, která je divadlem zrovna tak jako rockovým koncertem by se to stát nemělo. Ono je pravda, že na samotném koncertě to bylo asi fuk, protože i první řady lidí byly dost daleko od pódia a z Rogerova povídání v dokumentu je jasné, že přípravy probíhaly velice rychle a živelně a s fůrou problémů, takže se prostě nepodařilo odladit úplně všechno, to samozřejmě chápu, ale na druhou stranu – je zde řeč o perfekcionistovi Rogeru Watersovi a o hudbě Pink Floyd, u kterých právě estetická a vizuální stránka byla vždycky velmi důležitá a propracovaná. Na tomhle koncertě to prostě působí dojmem, že kdo šel okolo, ten si zazpíval – abych se furt neopíral jen do toho „strejdy,“ tak dalším případem je ten chlapík co zpívá Hey You (podle mě velmi dobře) – postrojenej jak tatík od tří dětí, co se zrovna vrátil domů z práce. Jasně – stojí celou dobu za zdí a diváci ho ani nezahlídnou, jenže kamera zabírá po celou dobu právě jeho, a to povětšinu času ještě velmi povedeně zezadu, detail neodolatelné proužkované košile, kterou asi koupil ten den v NDR. Pohled z perspektivy publika nám není dopřán.
Sakra, to jsem se rozepsal. Já vím, ono se mi to velmi dobře kritizuje, když jsem sám nikdy nic podobného neorganizoval…

Ale don’t me wrong – after all si myslím, že je ten koncert velmi dobrý vzhledem ke své jedinečnosti je mimo jiné i unikátním dokumentem o tom, co se v naší části Evropy tehdy dělo – nevzpomenu si teď v které je to písničce, ale ten nádhernej záběr na českou vlajku v publiku… No a například ta Ute Lemper nebo Joni Mitchel jak jsem psal minule – jako by ty písničky byly psaný pro ně. Moc se mi líbí taky Adamsova Youg Lust.
Btw – budeme v této debatě pokračovat? Vytvořil bych samostatnej topic, sem to přeci jen tak úplně nepatří
It all makes perfect sence...