Richard píše:bery píše:Ve středu na Ringo Starra, pro mě taktéž součást legendy kterou nemůžu přeskočit, nejedete?
Říkal jsem si, co vše je možné i u nás ještě zažít...
Tak tedy již dnes v Praze a pak ve středu ve Vídni. Alespoň Bery toto zažije a nám snad poreferuje.
Tak jsem přijel z koncertu Richarda Starkeyho:-) potřeboval jsem nějaký čas abych to zpracoval, naštěstí po cestě z Vídně ho bylo dost, i když je to blíž než z Prahy.
Nevědel jsem jak jeho koncerty nebo tahle šnůra vypadá, čekal jsem tak půl napůl jeho sólovky a Beatles. Jeho solové věci nijak zvlášť neznám, jen ty nejznámější hity.
Na vstupence mě zaujalo celkem výrazné Ringo Starr
and his all stars band. Říkal jsem že u něj má asi kapela více prostoru. Byla to správná domněnka. V kapele teď má třeba klávesistu od Santany který dovezl některé jejich hity. Dále kytaristu Toto, opět něco zazpíval, basák 10cc, kytarista Men at work... o těch kapelách vím víceméně jen, že existovaly či existují, nicméně všechny ty songy jsem znal, prostě přivezli ty největší fláky od těchto kapel. Tím že tam byl vždy někdo z dané kapely tak to nebyl revival opravdu originál provedení. Ringo ke skoro ke všemu, kde zpíval zbytek kapely, bubnoval (i když tam měl samozřejmě full time bubeníka).
Nakonec i od Beatles bylo tak 7 kusů (Matchbox, Boy, Pass me by, Yellow submarine, With a little help...).
Celkem málo jeho sólovek a všechny jsme znal. Zvuk super, poprvé jsem byl ve Wiener Stadthalle a mají to tam pěkně zmáknuté.
Takže celkově dobrý koncert, se zajímavou přidanou hodnotou v podobě fláků jeho spoluhráčů.
Jen mohl být delší...