The Wall Live- Divided We Fall

bootlegy, roio, voio, streamy plus vše ostatní

Moderátor: bery

Odpovědět
Lorinka
martyr

Příspěvek od Lorinka »

Pst, to jsem já- Jend 8)

Píšu z účtu Lorinky, pač ke svému se nemůžu přihlásit :(

The Wall v žádném případě není moje nejlepší deska PF, ovšem živé provedení zdi- to je nářez! Fantastická show a pro diváky určitě nezapomenutelný zážitek.

Ukázky z dokumentu, který zde zmínil Fernetti, jsem taky viděl. Myslím, že ten dokument se jmenuje Behind The Wall, je to tak? Obrazová kvalita použitých záběrů je opravdu skvělá!
Je zajímavé, že zvuk je naprosto shodný s tím, co můžeme slyšet na živém albu Is There Anybody Out There. Tím chci říct, že zvuk v onom dokumentu asi není původní a je předabovaný záznamem z Is There Anybody Out There. Tady bych asi dal zapravdu Kubovi, když psal, že kvalita zvuku je možná velmi nízká.
Moc by mě zajímalo, kolik těch záznamů vůbec existuje. Vedle tří známých bootlegů z Nassau 27. 2. 1980 a Earl's Court 8. a 9. 8. 1980 to určitě bude všech pět koncertů z Londýna z roku 1981. Tyto koncerty se hráli speciálně pro to, aby mohly být natočeny pro film The Wall. V té době se však ještě počítalo s tím, že roli Pinka bude hrát Roger Waters, proto se od použití natočených záznamů ve filmu nakonec opustilo.
Takže to zatím máme 5 záznamů z roku 1981.
Ale v dokumentu Behind The Wall se píše: Earl's Court 1980! Buď je to chyba a mělo tam být 1981, nebo kvalitních záznamů exisuje mnohem víc, než jsme původně mysleli.
Mně se dokonce podařilo stáhnout krátkou (černobílou) ukázku z Dortmundu, kterou snad ještě mám uloženou někde na disku...
Kvalitní videozáznamy z turné The Wall existují a podle mě je velká škoda, že oko fanouška je nemůže zhlédnout.
Fernetti tady psal, že Roger pracuje na přepisu těchto záznamů. Je to fakt pravda? Můžeš sem třeba hodit link, kde jsi to četl, abych se mohl přesvědčit sám? Nějak tomu totiž nevěřím :(

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

o tom, že zeď má na starosti roger, mluvil gilmour v jenom ze svých rozhovorů - bohužel ale nevím, kde přesně, takže to už nejspíš nedohledám :(
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.

ogi
piper

Příspěvek od ogi »

nemluvilo se tu o tom ze ten zaznam vlastni BBc ??

Jana
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jana »

ogi píše:nemluvilo se tu o tom ze ten zaznam vlastni BBc ??
Jo, to jsem taky slyšela... Ale taky jsem slyšela, že Roger připustil, že to jednou možná i vydá..................... Je to nějaký moc složitý...
Finally I understand the feelings of the few
Ashes and diamonds, foe and friend
- We were all equal in the end...

Lorinka
martyr

Příspěvek od Lorinka »

Tohle jsem našel na Wikipedii:

The primary 'tour' occurred in 1980, but the band performed eight shows at Dortmund (14-20 February 1981) and five more shows at Earl's Court (13-17 June) for filming, with the intention of integrating the shows into the upcoming movie. The resulting footage was deemed substandard and scrapped; years later, Roger Waters said that he had tried to locate this footage for historical purposes but was unsuccessful, and he now considers it to be lost forever.

:(

To je jak s těma lístkama do Sazky- nikdo nic neví :roll:

JEND

ogi
piper

Příspěvek od ogi »

Ja si myslim ze je to tak nak vsechno na urovni spekulace :roll:
a to i ze strany samotnych PF

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

Tak jsem svůj dotaz ohledně záznamů The Wall položil přímo expertům z Brain Damage
Tož to su teda zvědavé, co mi odpovijó :twisted:
What do you mean interesting?

Richard
piper

Příspěvek od Richard »

Já bych rád znal zdroj informací, ze kterých experti z Brain Damage budou čerpat.... :shock:

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

Richard píše:Já bych rád znal zdroj informací, ze kterých experti z Brain Damage budou čerpat.... :shock:
No já věřím, že mezi nimi je pár lidí, kteří snad jsou v obraze, ty snad ne? :cry:

Richard
piper

Příspěvek od Richard »

Obávám se, že "být v obraze" nestačí. Připomenu co napsal N.Mason:

Existují nějaké starší nahrávky Pink Floyd, které ještě nespatřily světlo světa?

O žádných nevím. Myslím, že jsme vydali všechno, co jsme kdy nahráli. Existuje sice pár věcí,
ale nepamatuji si, kde ty pásky vůbec jsou, ale pokud by se našly, nebyly nikdy smíchané,
takže to nemá moc velký význam. Nic moc dobrého to nebude. Návštěva v archivech se neplánuje.

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

Richard píše:Obávám se, že "být v obraze" nestačí. Připomenu co napsal N.Mason:

Existují nějaké starší nahrávky Pink Floyd, které ještě nespatřily světlo světa?

O žádných nevím. Myslím, že jsme vydali všechno, co jsme kdy nahráli. Existuje sice pár věcí,
ale nepamatuji si, kde ty pásky vůbec jsou, ale pokud by se našly, nebyly nikdy smíchané,
takže to nemá moc velký význam. Nic moc dobrého to nebude. Návštěva v archivech se neplánuje.
To je úryvek článku z Reflexu, že? Úplně jsem na něj zapomněl.
Třeba Nick ani vůbec netuší, co má Roger v plánu. Ale asi máš pravdu, že lidi z Brain Damage tuplem nebudou vědět, vo co go :lol:
Co se dá dělat, email jsem už poslal... :)

Richard
piper

Příspěvek od Richard »

Ale jo, to je dobře, že jsi dotaz poslal! :) Máš bod za aktivní přístup.

Já si myslím, že zpracování a vydání tohoto díla na DVD by bylo tak významnou událostí,
že Nick by od Rogera něco věděl. S Rogerem je celkem zadobře...

Jana
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jana »

Já myslím, že by to vědět nemusel... Aspoň v téhle fázi, kdy to myslím Rogera jenom napadlo, že by to třeba jednou i šlo :lol: :lol: To je ještě na dýl, než ta nová deska...
Finally I understand the feelings of the few
Ashes and diamonds, foe and friend
- We were all equal in the end...

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

No je docela ostuda, že se z (minimálně) pěti koncertů nepodařilo pořídit natolik kvalitní záznam (y), aby z toho nebylo možné udělat kvalitní sestřih :roll: Doteď jsem o tom, proč se vlastně ty koncerty v r. 1981 hrály nevěděl - a teď když to vím, tak je mi skoro do breku. Vážně mi to přijde jako neskutečný průser, že se záznam ze Zdi nepovedl. Stále ale doufám, že někde v šuplíku BBC ty pásky jsou a jen čekají na to, až budou moct jít ven. Možná se pletu, ale řekl bych, že rozpory uvnitř kapely, které byly už v roce 1981 a vyvrcholily soudními tahanicemi v dalších letech, budou tím pravým důvodem, proč se na vydání záznamu nepracovalo. Přece jen to bylo dílo, na kterém si Waters neskutečně zakládal a přitom ještě pořád patřilo značce "Pink Floyd", což jednoduše nešlo dohromady. Tím víc, že Roger vyprodukoval hned nato film, takže případné vydání koncertního záznamu by s ním silně kolidovalo a obě díla by se neubránila vzájemnému srovnávání. Co by se asi stalo, kdyby koncertní The Wall (Pink Floyd) byla úspěšnější než filmová (Roger Waters)? To by nejspíš Rogera trefil šlak.
Proto si, s odkazem na to, co letos řekl Gilmour, myslím, že Waters je tou pravou příčinou, proč koncertní The Wall nevyšla - on, jako hlavní tvůrce jednoduše nedal svolení. Otázkou zůstává, co bude dál, protože si mají pánové Waters a Gilmour v příštím roce sednout za stůl a bilancovat vzájemné dohody, které udělali v roce 1987 na Astorii. Možná, že to bude tím zlomovým okamžikem, aby Roger změnil názor a konečně se do práce na Zdi jako její autor pustil. Myslím, že je to jeho dluh vůči fandům pink Floyd.
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

Ta obava z porovnávání filmu a koncertu je zajímavá myšlenka, něco na tom možná bude...
Angličtina není můj primární cizí jazyk, takže nevím co přesně si mám představit pod slovem "substandart", ale hádám, že to znamená něco jako podřadný a pravděpodobně se tím myslí kvalita, co vy na to? No ale když ty záběry, co jsou vidět v těch dokumentech, jsou tak hezký...
No nevím, co si o tom myslet.
Naposledy upravil(a) Jend dne 29.12.2006 10:45:26, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět