Jaké album od Pink Floyd jste slyšeli jako první?
Moderátor: bery
- the Dark Lord
- piper
Jaké album od Pink Floyd jste slyšeli jako první?
V případě Live alb, Ummagumma Live Disc patří do kategorie Alba před Dark Side (asi zbytečné, ale náhoda je blbec)
Já jsem se k Pink Floyd dostal přes album The Wall (resp. přes zvědavost na tohle album) ale když jsem si ho chtěl v KV Knihovně v Liberci půjčit, bylo zrovna půjčený. Když už jsem tam ale kvůli Floydům jednou byl, půjčil jsem si jiné jejich album, a to Dark Side of the Moon.
První tóny Speak to Me mne odrovnaly (šok typu co to k sakru je?) ale pak se mi to začalo líbit čím dál víc . . .
No, a dál už to znáte . . .
Já jsem se k Pink Floyd dostal přes album The Wall (resp. přes zvědavost na tohle album) ale když jsem si ho chtěl v KV Knihovně v Liberci půjčit, bylo zrovna půjčený. Když už jsem tam ale kvůli Floydům jednou byl, půjčil jsem si jiné jejich album, a to Dark Side of the Moon.
První tóny Speak to Me mne odrovnaly (šok typu co to k sakru je?) ale pak se mi to začalo líbit čím dál víc . . .
No, a dál už to znáte . . .
co pamatuju, tak moje první album od floydů, co jsem kdy slyšel, byla zeď, kterou brácha sjížděl na svém cívkáči a to mi tehdy mohlo být 8-10 let. pak tatík pásku bráchovi smázl (mezi jinými smáznutými byli zeppelíni, collegium musicum, pražský výběr, párpli, progres 2 a kdoví co ještě) a nahrál tam svoje dechovky, následkem čehož jsem ztropil děsné scény, páč už nebylo co poslouchat... no a když jsem začínal trochu pobírat rozum, tak mě chytl tehdy akorát nový chvilkový výpadek rozumu a potom animals (dogs mám pro sebe už napořád zafixované s prázdninami, vlakem, prvním laciným walkmanem od vietnamců, vůní trávy a zapadajícím sluncem)
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.
- the Dark Lord
- piper
snad nebude zas tak zleDave píše:fernetti > je to ten nejsterilnější koncert co jsem kdy slyšel
je teda fakt, že ve srovnání s klasickými živáky je pulse opravdu sterilní, ale zas na druhou stranu pro ty, kdo mají rádi čistý zvuk a k bootlegům se nedostanou, je to super. ono vlastně stačí docela málo, aby to byl živák se vším všudy: stačí si domixovat trochu víc ruchů z publika a je to
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.
- the Dark Lord
- piper
- FleetingGlimpse
- piper
- Kontaktovat uživatele:
Je to tak, proti Watersovu In The Flesh je to dost "suchy". Ale zase je to IMHO bliz studiovemu aranzma. Libi se mi obe polohy, DVD PULSE si kupuju urciteDave píše:fernetti > je to ten nejsterilnější koncert co jsem kdy slyšel
The sun is the same in a relative way but you're older,
shorter of breath and one day closer to death
- the Dark Lord
- piper
Koukám, že zcela suveréně (a naprosto neočekávaně ) vede The Wall
Abych se přiznal, tak když jsem poprvý slyšel The Wall, tak mne to zrovna
nenadchlo. To už jsem měl za sebou DSMoon a TDBell, který u mně dodnes
patří mezi PF-špičku.
Jenže čas jde a věci se mění a tak se do tý špičky pomalu ale jistě dostala
i The Wall a její postup byl stvrzen, když viděl jsem poprvý film (lístek z kina
mam dodnes schovanej )
Abych se přiznal, tak když jsem poprvý slyšel The Wall, tak mne to zrovna
nenadchlo. To už jsem měl za sebou DSMoon a TDBell, který u mně dodnes
patří mezi PF-špičku.
Jenže čas jde a věci se mění a tak se do tý špičky pomalu ale jistě dostala
i The Wall a její postup byl stvrzen, když viděl jsem poprvý film (lístek z kina
mam dodnes schovanej )
Ako prvé album tu väčšina počula dosť známe veci,ako:The wall alebo Pulse,ale ja som začala albumom,mnohými podceňovanom,a to albumom Atom heart mother.Niečo úžasné,dokonca hneď prvú skladbu z tohto albumu,čiže Atom heart mother,radím medzi moje naj naj.Všetky ostatné skladby sú tu jednoducho skvelé,až na Alan´s psychedelic breakfast,ktorej som zatiaľ nestihla prísť na chuť.No a potom to šlo rad za radom...
"I´ve been mad for fucking years,absolutely years,been over the edge for yonks,been working me buns off for bands...
- the Dark Lord
- piper
Ono je to poněkud pochopitelný. Kdo se k PF teprve dostává, tak nejdříve slyší o těch nejznámějších věcech. Album The Wall jsem znal (ale neslyšel) léta předtím, než jsem znal Pink Floyd (i když jsem teda věděl, že to je od nich)
A album AHMother? mně se náhodou líbí, a to dokonce víc, než mnohými vychvalované Meddle. A líbí se mi dokonce i psychedelická snídaně Stačí si odmyslet ty syčící pánve a cinkání nádobí . . . (naštěstí to tam je vždy jen nachvíli)
Pro instrumentálky jsem měl vždycky slabost.
A album AHMother? mně se náhodou líbí, a to dokonce víc, než mnohými vychvalované Meddle. A líbí se mi dokonce i psychedelická snídaně Stačí si odmyslet ty syčící pánve a cinkání nádobí . . . (naštěstí to tam je vždy jen nachvíli)
- FleetingGlimpse
- piper
- Kontaktovat uživatele:
AHM se libi spouste lidi (vcetne mne), az na DaveaMíra píše:Ono je to poněkud pochopitelný. Kdo se k PF teprve dostává, tak nejdříve slyší o těch nejznámějších věcech. Album The Wall jsem znal (ale neslyšel) léta předtím, než jsem znal Pink Floyd (i když jsem teda věděl, že to je od nich)
The sun is the same in a relative way but you're older,
- FleetingGlimpse
- piper
- Kontaktovat uživatele: