Broken China
Moderátor: bery
- bery
- piper
- Kontaktovat uživatele:
doufám že jen nechtěl vykecat ze spolupráce s Rogerem, ale věřím že ne.fernetti píše:někdy v létě během turné on an island se měl prý rick v nějakém rozhovoru zmínit, že přes zimu bude dělat na novém albu (šlo vlastně o jeho vysvětlení, proč nebude hrát s watersem na jeho turné, kde byl rick rogerem přizván ke spolupráci). takže na 99% bych si tipnul, že novou desku vydá i pan wright. já bych z toho měl moc velkou radost, protože on skládá skvělé věci furt:)bery píše:Nevíte někdo něco o tom jestli Rick chystá něco nového? Prý něco jo, já jsem na to strašně zvědavý, určitě si pozve i Davida.
Bezpochyby to bude další lahůdka stejně jako Broken China.
Mě Broken China naprosto uchvátila. Nálada skladeb vystihuje to o čem celá deska je. Sampolidní zvuk (i když je to přehnané) vůbec nevadí naopak posouvá to dál od Pink Floyd což byl asi cíl.Dave píše:Slyšel jsem obě jeho regulérní desky a moc mě to nezaujalo. Wet Dream se hezky poslouchal, ale přišlo mi to docela o ničem a bez výrazných nápadů. Broken China byla tak syntetická, samploidní a rozvleklá, že jsem to vydržel poslouchat snad jen dvakrát.
...and after all we're only ordinary men
no je fakt, že když jsem broken chinu slyšel poprvé, tak mě progrese se samply docela překvapila, není zvykem, aby chlápek, co mu je přes padesát, dělal muziku bez toho, že by byl zatížen tím, co dělal třeba ve svých dvaceti. ale i když to bylo (alespoň pro mě) docela nečekané zjištění, tak rozhodně nemůžu říct, že ne nepříjemné - spíše naopak. je ale pravda, že bych tam moc rád více slyšel zvuk čistého klavíru, který pod rickovými prsty obživne v krásné, hřejivé tóny plné dokonalých harmonií. ve starších floydovských skladbách (stay, green is the colour, see-saw, alan´s psychedelic breakfast a jiné) se mi právě tohle moc líbí a zvuk wrightova klavíru na mě působí neskutečně příjemně, dá se říct, že domácky
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.
má včerejší večerní seance s broken chinou přinesla své ovoce - poslech alba si mě naprosto podmanil a už není cesty zpět:)
je potřeba dát téhle hudbě klid a prostor a potom se rozvinou celé vrstvy nejrůznějších barev, nálad a myšlenek do nebývalé šířky a hloubky a vůbec... no prostě škoda slov, to je potřeba nejen slyšet, ale prožít od první do poslední noty.
jen taková mála technická: pro příště si poslech ještě okořením dvojkou červeného a bude dokonáno úplně
je potřeba dát téhle hudbě klid a prostor a potom se rozvinou celé vrstvy nejrůznějších barev, nálad a myšlenek do nebývalé šířky a hloubky a vůbec... no prostě škoda slov, to je potřeba nejen slyšet, ale prožít od první do poslední noty.
jen taková mála technická: pro příště si poslech ještě okořením dvojkou červeného a bude dokonáno úplně
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.
- the Dark Lord
- piper
Esli můžu někoho potěšit, tak 2006 vyšla reedice i jako oficiální DTS-CD. Je delší o nějakých 20 minut. srovnám až stáhnu a poslechnu
http://mojaveproductions.blogspot.com/2 ... ts-cd.html
je k dostání i na torrentu. Je tam na stažení soubor s odkazama na rapida.
ke koupi jsem ji bohužel nikde nekoupil.
Zatím jsem stihl stáhnout jen sample Breakthrough a je to v podstatě vynikající. Nepoužívá se takový to zdvojování jednoho hlasu, ani flanger efekt. Rozložení kanálů je hodně oddělený a krásně vynikaj takový ty drobný studiový vyhrávky, který ve stereu bývají velice na pozadí.
http://mojaveproductions.blogspot.com/2 ... ts-cd.html
je k dostání i na torrentu. Je tam na stažení soubor s odkazama na rapida.
ke koupi jsem ji bohužel nikde nekoupil.
Zatím jsem stihl stáhnout jen sample Breakthrough a je to v podstatě vynikající. Nepoužívá se takový to zdvojování jednoho hlasu, ani flanger efekt. Rozložení kanálů je hodně oddělený a krásně vynikaj takový ty drobný studiový vyhrávky, který ve stereu bývají velice na pozadí.
Live In Peace