The Final Cut

řadová alba, singly, dvd, filmy

Moderátor: bery

Odpovědět

Považujete se za "milovníka" The Final Cut

Ano
13
38%
Ne
19
56%
Nikdy !!!
2
6%

Celkem hlasů: 34

vlami
stranger

Re: Klub milovníků The Final Cut

Příspěvek od vlami »

Bzzzz
Naposledy upravil(a) vlami dne 12.03.2012 21:45:54, celkem upraveno 1 x.

FleetingGlimpse
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FleetingGlimpse »

vlami píše:U mne je to album druhe nejoblibenejsi. Ale je k nemu dlouha cesta, poprve nechytne. V tom je vsak jeho sila, o to dyl pak drzi :). Diky za tuto anketu. Je z ni videt kolik je zde vyzralych skutecnych fandu. Neznam totiz skutecneho fandu PF, ktery by toto album odmitl, stejne jako by skutecny fanda neodmitnul skladby z Barrettova obdobi. Vsem se spise bude libit Division Bell, je to album komercni, snad jedine komercni. Proste libive... V.
Jana píše:Protože jsem právě doposlouchala své oblíbené album The Final Cut - a jako vždy se mi moc a moc líbilo, napadlo mě zjistit, jestli jsem opravdu sama pod sluncem, protože se mi tomu nechce věřit :)) Tak hlasujte a pište své názory na toto JEDINEČNÉ dílo Pink Floyd :roll:
Ale houby. Skutecny fanda za tim take vidi tu spoustu horkosti, ktera vznik toho alba provazela. Mne osobne to neni jedno.
The sun is the same in a relative way but you're older,
shorter of breath and one day closer to death

NatkA
legend

Příspěvek od NatkA »

vlami píše:U mne je to album druhe nejoblibenejsi. Ale je k nemu dlouha cesta, poprve nechytne. V tom je vsak jeho sila, o to dyl pak drzi :). Diky za tuto anketu. Je z ni videt kolik je zde vyzralych skutecnych fandu. Neznam totiz skutecneho fandu PF, ktery by toto album odmitl, stejne jako by skutecny fanda neodmitnul skladby z Barrettova obdobi. Vsem se spise bude libit Division Bell, je to album komercni, snad jedine komercni. Proste libive... V.
Jana píše:Protože jsem právě doposlouchala své oblíbené album The Final Cut - a jako vždy se mi moc a moc líbilo, napadlo mě zjistit, jestli jsem opravdu sama pod sluncem, protože se mi tomu nechce věřit :)) Tak hlasujte a pište své názory na toto JEDINEČNÉ dílo Pink Floyd :roll:
Sorry,ale ani ja by som tak celkom nesúhlasila... :?

NatkA
"I´ve been mad for fucking years,absolutely years,been over the edge for yonks,been working me buns off for bands...

the Dark Lord
piper

Příspěvek od the Dark Lord »

Já nemeho nesouhlasit, ale ani souhlasit (jestli víte, co tím míním . . .)

Ano, k tomu albu může mnohdy vést dlouhá cesta, ale nejni něčím, co by se mělo zavřít do šuplíku a ten šuplík už nikdy neotevřít . . .

Neřadím sice seve mezi milovníky TFCutu, ale tohle album se mi svým způsobem líbí.

btw tak trochu mi zde chybí čtvrtá možnost, někde mezi Ano a Ne.
Tam jsem já . . .
Obrázek

NatkA
legend

Příspěvek od NatkA »

Míra píše:
Já nemeho nesouhlasit, ale ani souhlasit (jestli víte, co tím míním . . .)

Ano, k tomu albu může mnohdy vést dlouhá cesta, ale nejni něčím, co by se mělo zavřít do šuplíku a ten šuplík už nikdy neotevřít . . .

Neřadím sice seve mezi milovníky TFCutu, ale tohle album se mi svým způsobem líbí.

btw tak trochu mi zde chybí čtvrtá možnost, někde mezi Ano a Ne.
Tam jsem já . . .
Ja som tam tiež... :wink:

NatkA
"I´ve been mad for fucking years,absolutely years,been over the edge for yonks,been working me buns off for bands...

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

tvrzení, že jen skutečný fanda pink floyd musí final cut přijmout, mi přijde jako hodně přitažené za vlasy a taky poměrně nešťastné. ač mám na něj názor takový, jaký mám (psal jsem to tu výš), tak bych si nikdy nedovolil shazovat toho, komu se final cut nelíbí. jak ale pozoruju, tak skalní watersovci se poznají vždycky :wink: ...
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.

Jana
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jana »

Že za tím nevidím, co se tam dělo - to pozadí... Jasně, že to vidím... Ale je mi to jedno... The Final Cut by se měl hodnotit jako hudební album... To že se za tím furt hledá nějaké EGO - je z prominutím dost TRAPNÝ...

Je blbost odsuzovat hudbu za ego jejího stvořitele... Dokážu pochopit, že se to někomu nelíbí hudebně, ale když se furt dokola opakuje - to jeho ego, to jeho ego... Nepříde vám to trochu divný.....

The Final Cut je totiž výpověď toho ega... Přečtěte si to - nejni to bezcitný... Jen má někdy člověk ty city položený jinak než někdo jinej...

Pokud tedy Rogerovo ego stvořilo The Final Cut - tak je to to nejlepší ego v hudební historii... A dík, že bylo...

A řeknu Vám, co by měl dělat správný vyzrálý fanda Pink Floyd - hodnotit je podle hudby - protože to je to jediný z jejich životů, do čeho můžeme nahlídnout zcela... Můžeme je poznat jen z tý hudby... To ostatní si můžeme domýšlet, ale neměli bychom je soudit... PROTOŽE MY TAM s nima NEBYLI... nemáme na to právo, protože my jsme jejich životy nežili.

Zdravím Vlastu Mikšíka :)
Finally I understand the feelings of the few
Ashes and diamonds, foe and friend
- We were all equal in the end...

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

já už to tady psal několikrát, takže snad už naposledy: o čem je final cut, všichni víme, a proč ho pan waters udělal, víme taky. co ale na tomto albu vidím jako velké mínus je to, že přetlak ve sdělení byl natolik silný, že zadusil hudební stránku desky. sorry, ale to album vnimám jako jednotvárné a ploché, bez hudební jiskry. jedna the wall stačila, vše na ní bylo řečeno a tím to podle mě mělo skončit.

sám pro sebe jsem si watersovo vyšilování, deptání ostatních a rozbití kapely vyřešil a mám pocit, že i on už je někde jinde, než byl před dvaceti roky, ale přesto všechno budu vždy tvrdit, že the final cut je slabá deska.

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

Právěže pravý fanda Pink Floyd nehledí jen na hudbu, ale bere ohled i na okolnosti, které nahrávání alba provázely. Jen laik posuzuje, zda je album dobré nebo ne, podle hudby. Waters to se svým egoismem dost přehnal, a to mi The Final Cut docela znechutilo.
What do you mean interesting?

the Dark Lord
piper

Tady bych řekl, že pravdu nemáte ani jeden.

Svým Egem to album Roger hodně ošidil. Kdyby k tomu alespoň Davea trochu připustil (když ho v tej době prý ještě respektoval jako hudebníka) mohlo být hudebně zajímavější.

Ale odsuzovat to album jen proto, že byl Roger Rogerem (odpusťte ten sarkasmus) . . . to je trochu přehnaný.

Já osobně v tomhle razim cestu zlatou, střední.
Mohlo být lepší, ale stalo se.
Ale i přesto, že je takové, jaké je, se mi líbí.
Obrázek

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

Míra píše:Tady bych řekl, že pravdu nemáte ani jeden.

Svým Egem to album Roger hodně ošidil. Kdyby k tomu alespoň Davea trochu připustil (když ho v tej době prý ještě respektoval jako hudebníka) mohlo být hudebně zajímavější.

Ale odsuzovat to album jen proto, že byl Roger Rogerem (odpusťte ten sarkasmus) . . . to je trochu přehnaný.

Já osobně v tomhle razim cestu zlatou, střední.
Mohlo být lepší, ale stalo se.
Ale i přesto, že je takové, jaké je, se mi líbí.
až tvou poslední větu (slovo) souhlasím :)

FleetingGlimpse
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FleetingGlimpse »

Jend píše:Právěže pravý fanda Pink Floyd nehledí jen na hudbu, ale bere ohled i na okolnosti, které nahrávání alba provázely. Jen laik posuzuje, zda je album dobré nebo ne, podle hudby. Waters to se svým egoismem dost přehnal, a to mi The Final Cut docela znechutilo.
Howgh.
The sun is the same in a relative way but you're older,
shorter of breath and one day closer to death

Jana
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jana »

fernetti píše:já už to tady psal několikrát, takže snad už naposledy: o čem je final cut, všichni víme, a proč ho pan waters udělal, víme taky. co ale na tomto albu vidím jako velké mínus je to, že přetlak ve sdělení byl natolik silný, že zadusil hudební stránku desky. sorry, ale to album vnimám jako jednotvárné a ploché, bez hudební jiskry. jedna the wall stačila, vše na ní bylo řečeno a tím to podle mě mělo skončit.

sám pro sebe jsem si watersovo vyšilování, deptání ostatních a rozbití kapely vyřešil a mám pocit, že i on už je někde jinde, než byl před dvaceti roky, ale přesto všechno budu vždy tvrdit, že the final cut je slabá deska.
Tak pak to beru a nemám výhrad... :D
Jend píše:Právěže pravý fanda Pink Floyd nehledí jen na hudbu, ale bere ohled i na okolnosti, které nahrávání alba provázely. Jen laik posuzuje, zda je album dobré nebo ne, podle hudby. Waters to se svým egoismem dost přehnal, a to mi The Final Cut docela znechutilo.
Promiň, ale podle mě je tohle myšlení blbost... Jak už jsem řekla, nikdo ve skutečnosti nevidíme do toho, co se tam dělo... Může ti to znechutit Waterse - ale nemělo by ti to znechutit the final cut... Buď se ti líbí, nebo ne... Ale důvod by měl být jediný - kvalita...
Finally I understand the feelings of the few
Ashes and diamonds, foe and friend
- We were all equal in the end...

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

Jana píše:Promiň, ale podle mě je tohle myšlení blbost... Jak už jsem řekla, nikdo ve skutečnosti nevidíme do toho, co se tam dělo... Může ti to znechutit Waterse - ale nemělo by ti to znechutit the final cut... Buď se ti líbí, nebo ne... Ale důvod by měl být jediný - kvalita...
Já si za svým názorem pevně stojím. The Final Cut u mě zůstane v pozadí. Nicméně musím uznat, že hudebně je to dobré album...
Ale! Pink Floyd pro mě nejsou jen hudba!
Kdysi se mi tohle album líbilo, ale to bylo v době, kdy jsem ještě neznal historii skupiny a nezajímal se o texty. Teď, když vím, za jakých okloností The Final Cut vzniklo a o čem vlastně je, ztratilo moji oblibu.
Je to stejné jako s holkama :D Nezáleží jen na fyzické kráse, musím brát zřetel i na její vlastnosti a charakter. Když potkám hezkou dívčinu, která se mi líbí, začnu o ni mít zájem, ale když pak třeba zjistím, že je to děvka, tak od ní dám ruce pryč :D Stejné je to s The Final Cut...
Ehm... já vím, že to nebylo zrovna nejšťastnější přirovnání, ale nic lepšího mě teď nenapadá... :D
Myslím, že nemá cenu někoho přesvědčovat, jestli je The Final Cut líbivé, nebo ne... Každý v tom hledá něco jiného.
Ty jsi mladá holka a Roger sympatický a okouzlující muž, tak to vidíš asi trochu jinak... :wink:
What do you mean interesting?

the Dark Lord
piper

Jend píše:
Jana píše:Promiň, ale podle mě je tohle myšlení blbost... Jak už jsem řekla, nikdo ve skutečnosti nevidíme do toho, co se tam dělo... Může ti to znechutit Waterse - ale nemělo by ti to znechutit the final cut... Buď se ti líbí, nebo ne... Ale důvod by měl být jediný - kvalita...
Já si za svým názorem pevně stojím. The Final Cut u mě zůstane v pozadí. Nicméně musím uznat, že hudebně je to dobré album...
Ale! Pink Floyd pro mě nejsou jen hudba!
Kdysi se mi tohle album líbilo, ale to bylo v době, kdy jsem ještě neznal historii skupiny a nezajímal se o texty. Teď, když vím, za jakých okloností The Final Cut vzniklo a o čem vlastně je, ztratilo moji oblibu.
Je to stejné jako s holkama :D Nezáleží jen na fyzické kráse, musím brát zřetel i na její vlastnosti a charakter. Když potkám hezkou dívčinu, která se mi líbí, začnu o ni mít zájem, ale když pak třeba zjistím, že je to děvka, tak od ní dám ruce pryč :D Stejné je to s The Final Cut...
Ehm... já vím, že to nebylo zrovna nejšťastnější přirovnání, ale nic lepšího mě teď nenapadá... :D
Myslím, že nemá cenu někoho přesvědčovat, jestli je The Final Cut líbivé, nebo ne... Každý v tom hledá něco jiného.
Ty jsi mladá holka a Roger sympatický a okouzlující muž, tak to vidíš asi trochu jinak... :wink:
Tvoje přirovnání dost krutě pokulhává. Když mám vzít tvé přirovnání . . .

Když převedu to, cos napsal o tý holce, na TFCut, tak jde o to vzít to album ne jen jak vypadá, nebo jak zní, ale i podle toho, ce j v něm, co chce říct.

Když mám ale převést to, co píšeš o TFCutu, na tu holku, tak to znamená, že bys ji odsoudil, kdyby ses dozvěděl o tom, jaký měli mezi sebou vztahy její rodiče a co se dělo "při tom".
Obrázek

Odpovědět