Obscured By Clouds

řadová alba, singly, dvd, filmy

Moderátor: bery

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Obscured By Clouds

Příspěvek od fernetti »

album bylo vydáno 3.6.1972
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

Tak na tohle album nedám dopustit.
Obscured považuju za nejvíce přehlíženou desku Pink Floydů, přitom je tak kouzelně melodická! Líbí se mi mnohem víc než Meddle. V mém dlouhodobém pomyslném žebříčku se nachází na třetím místě hned za Animals a Wish You Were Here.
What do you mean interesting?

Jádro
piper

Příspěvek od Jádro »

Podle mě je to taky první album, který už má slušnější zvuk než předchozí - i oproti Meddle (srovnejte si například Echoes z Live in Pompeii a Meddle...).

Jsou tam moc pěkný věci, někde jsem taky čet zajímavý povídání o "Free Four", že by v Odeseje (jak se to sakra skloňuje? :lol:) PF?
Nikdo není Gilmourovatější než Gilmour :D Nicméně když už, tak Dave Kilminster :wink:

the Dark Lord
piper

Příspěvek od the Dark Lord »

Jádro píše:jak se to sakra skloňuje? :lol:
v Odyssei PF Obrázek
Obrázek

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

Jádro píše:Podle mě je to taky první album, který už má slušnější zvuk než předchozí - i oproti Meddle (srovnejte si například Echoes z Live in Pompeii a Meddle...).
no to srovnání by mě docela zajímalo... jak to slyšíš ty?

Jádro
piper

Příspěvek od Jádro »

fernetti píše:
Jádro píše:Podle mě je to taky první album, který už má slušnější zvuk než předchozí - i oproti Meddle (srovnejte si například Echoes z Live in Pompeii a Meddle...).
no to srovnání by mě docela zajímalo... jak to slyšíš ty?
To je jednoznačný:), Meddle - nevýrazný, Pompeje super :)
Nikdo není Gilmourovatější než Gilmour :D Nicméně když už, tak Dave Kilminster :wink:

Syd.Barrett1
raver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Syd.Barrett1 »

Nikdy jsem tomuto albu moc nevěnoval pozornost až ted poslední dobou ho považuji za hodně vydařený kousek... Jednou jsem si ho jen tak z hecu pustil a druhý den opět... A jak už to u mě bývá, čím více a více poslouchám jedno album, tak se mi líbí stále víc a víc a pomalu se do něj dostávám... A nejvíc mě dostalo STAY! Kolébavá melodie, nádherný zpěv s relativně duchaplným textem... a to dost nezvyklé sólíčko... paráda... \:D/ Momentálně mám takový stav, že mi příjde OBC lepší než DTSOM nebo AHM, což samozřejmě za pár dní opět nemusí platit...
Now there's a look in your eyes, like black holes in the sky...

bery
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bery »

Syd.Barrett1 píše:...Momentálně mám takový stav, že mi příjde OBC lepší než DTSOM nebo AHM, což samozřejmě za pár dní opět nemusí platit...
a o tom to je, ve tvorbě PF člověk pořád nachází něco nového, jiného. Něco čeho si nevšiml nebo tomu nevěnoval pozornost.
Každopádně OBC je možná trochu nedoceněné album.
...and after all we're only ordinary men Obrázek

Syd.Barrett1
raver
Kontaktovat uživatele:

bery píše: a o tom to je, ve tvorbě PF člověk pořád nachází něco nového, jiného. Něco čeho si nevšiml nebo tomu nevěnoval pozornost.
Každopádně OBC je možná trochu nedoceněné album.
Možná bych to nazval malou předzvěstí něceho velkého... a to velké byla DTSOM...

eclipse
piper

Příspěvek od eclipse »

Obscured by Clouds je vazne povedene album... je melodicke a rekl bych, ze by mohlo byt blizsi beznemu posluchaci, proto me docela zarazi, ze neni az tak zname... a nikdo nezminil povedenou skladbu Childhood's End z tohoto alba (kterou mam hodne rad)

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

kdyby jenom childhood´s end... podle jsou povedené všechny :) album je vážně velice pestré a přitom vyvážené, bohužel asi má smůlu v tom, že po něm přišla DSOTM. takhle zůstává navždy ve stínu svého následovníka.
ale na druhou stranu se to dá vzít taky tak, že běžný posluchač, který se k floydům dostane právě přes DSOTM nebo WYWH objevuje postupně poklady i tam, kde by je moc nečekal - právě třeba OBC nebo AHM. a nakonec, když to člověk důvěrně zná všechno, celou diskografii pink floyd, tak už mezi těmi top 4 deskami ze 70. let a zbytkem nedělá takové rozdíly jako jiní...

eclipse
piper

Příspěvek od eclipse »

fernetti píše:kdyby jenom childhood´s end... podle jsou povedené všechny :)
jo, vsak jo... ja jen ze by byla skoda, kdyby zrovna tuto skladbu nikdo nerekl "nahlas" :D

proti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proti »

fernetti píše:... bohužel asi má smůlu v tom, že po něm přišla DSOTM. takhle zůstává navždy ve stínu svého následovníka.
Dark Side sezralo sveho mladsiho bratricka... :D
Snad OBC zustava v uzadi i proto, ze je to "jen" soundtrack... i kdyz byli casti z neho hrany aj zive... - ale po DS uplne vypadl z repertoaru, takze byl zavan prachem. Jeste ze to David na turne r. 2006 trosicku oprasil...

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

Jeste ze to David na turne r. 2006 trosicku oprasil...
ani nevíš, jak mi srdíčko zaplesalo, když david v hamburku zahrál první akordy wot´s... to bylo něco neskutečného! stejně jako potom, když tmu plného sálu protnulo rickovo "ping" a začalo echoes. kdo nezažil, nepochopí :)

Syd.Barrett1
raver
Kontaktovat uživatele:

Docela mě mrzí, že na songy z OBC nejsou nikde Basový tabby... Začínám a tyhle melodický základy by se mi hodily... :cry: ani na největší databázi Bass tabů pf nic není... http://www.bassmasta.net/p/pink_floyd/all-tabs.html :cry: :cry: :cry: akorát When you're in... :?

Odpovědět