Pink Floyd Animals A visual history by Glenn Povey
Moderátor: bery
- Jiří Engliš
- piper
Pink Floyd Animals A visual history by Glenn Povey
Na tuhle knihu jsem se hodně těšil, ale byla pro mne docela zklamáním. Čekal jsem hlavně nepublikované foto z koncertních turné Animals.
Kniha obsahuje spoustu dobových novinových výstřižků, ale také velmi podrobné data z turné a seznam nejrůznějších vydání alba.
Stále pátrám po fotografii, kterou jsem si jako kluk nechal ofotit z už tak nekvalitní fotografie pořízené z nějakého časopisu.
David Gilmour hraje na tmavou kytaru, která má tu věc kolem snímačů bílou, a to jsem viděl na fotkách jen ojediněle:
Kniha obsahuje spoustu dobových novinových výstřižků, ale také velmi podrobné data z turné a seznam nejrůznějších vydání alba.
Stále pátrám po fotografii, kterou jsem si jako kluk nechal ofotit z už tak nekvalitní fotografie pořízené z nějakého časopisu.
David Gilmour hraje na tmavou kytaru, která má tu věc kolem snímačů bílou, a to jsem viděl na fotkách jen ojediněle:
- Jiří Engliš
- piper
- Jiří Engliš
- piper
- Jiří Engliš
- piper
- Jiří Engliš
- piper
- Jiří Engliš
- piper
- Jiří Engliš
- piper
Re: Pink Floyd Animals A visual history by Glenn Povey
Tak jsem se už radoval, že jsem ji našel, ale bohužel hlava kytary prozradila, že je to jiná.Jiří Engliš píše: ↑04.03.2023 19:42:48Na tuhle knihu jsem se hodně těšil, ale byla pro mne docela zklamáním. Čekal jsem hlavně nepublikované foto z koncertních turné Animals.
20230304_144045 (2).jpg
DSC_1530 (2).JPG
Nicméně dovoluji si tvrdit, že autor byl asi tentýž jen je to jiný snímek ze sekvence.
Tuhle kytaru jsem bohužel nenašel ani v katalogu Christie's když se všechny Davidovy kytary prodávaly.
- Jiří Engliš
- piper
Dnes jsem dostal odpověď na můj dotaz od Paula Elliotta z časopisu Total Guitar.
Domnívá se, že jde o 1959 Fender Custom Telecaster.
Poslal mi dokonce odkaz na stránky Davida Gilmoura:
https://www.gilmourish.com/?page_id=194
Vím, že je nás tu už jen pár, ale pro jistotu sem ještě jednou pověsím tu mizernou více jak 40 let starou fotokopii z nějakého magazínu.
Kdyby náhodou někdo měl něco kvalitnějšího nebo informace o původu fotografie.
Děkuji
Domnívá se, že jde o 1959 Fender Custom Telecaster.
Poslal mi dokonce odkaz na stránky Davida Gilmoura:
https://www.gilmourish.com/?page_id=194
Vím, že je nás tu už jen pár, ale pro jistotu sem ještě jednou pověsím tu mizernou více jak 40 let starou fotokopii z nějakého magazínu.
Děkuji
Díky za poskytnuté obrázky, byl jsem za ně rád.Jiří Engliš píše: ↑28.03.2023 20:55:49.....
Děkuji
Nemohu se ubránit dojmu, že uvedenou fotokopii jsem viděl v nějakém dávném časopisu Melodie...
Bohužel, časopisy dávno zmizely kdesi v nenávratnu, nebo při stěhování...Ale jsem si jist, že nějaké výtisky s Floydama jsem vlastnil.
Welcome my son, welcome to the machine