Elektronika do Stratocasteru ala David Gilmour
Moderátor: bery
ty joo ve statech za 300 us DG-20 set i s tema blbinama no ale tady negde nejlevneji za 10400,-
http://www.humbuckermusic.com/emgemdagipro.html
http://www.humbuckermusic.com/emgemdagipro.html
To bude asi chtít nový vlákno
Nejdřív se musí vrátit foťák z dovolený Takže až příští tejden (jestli na to nezapomenu )
Když koukneš doleva, tak ho uvidíš
Nejdřív se musí vrátit foťák z dovolený Takže až příští tejden (jestli na to nezapomenu )
Když koukneš doleva, tak ho uvidíš
Naposledy upravil(a) Jádro dne 26.06.2006 15:09:50, celkem upraveno 1 x.
takže rodokmen:
Fender Stratocaster made in U.S.A
rok výr.1994
zakoupen v roce 1996 v Marktrevitz
21 pražců
Vintage tremolo
snímače american standart singl..
:!: EMG DG-20 by mu slušeli :!:
:!: chtěl jsem původně mapleneck :!:
:!: a tahle fotka stojí fakt za hovno :!:
a to jsou moje druhý největší lásky
Žaky
Sany
rok výr.1994
zakoupen v roce 1996 v Marktrevitz
21 pražců
Vintage tremolo
:!: a tahle fotka stojí fakt za hovno :!:
a to jsou moje druhý největší lásky
Žaky
Sany
Naposledy upravil(a) ogi dne 28.06.2006 12:25:01, celkem upraveno 1 x.
Hezký:) A EMG by mu fakt slušelyogi píše:takže rodokmen:
rok výr.1994
zakpoupen v roce 1996 v Marktrevitz
21 pražců
Vintage tremolo
Higway 1 se bohužel nedělaj s perleťovym pickguardem, jenom s bílým. Takže to vidím na EMG DG-20
O javorovým hmatníku (jestli máš tohle na mysli) jsem taky uvažoval a nekoupil - měl bych ho asi brzo černej Zkoušel jsem oboje a víc se mi v tu chvíli zvukově líbil rosewood - Gilmour ale zásadně hraje na maple, tak nevím, jestli jsem neudělal chybu
A tremolo mám ještě víc vintage než ty
Svoje fotky snad teda dám příští tejden.
Co kombo?
Já mám 8 let starej tranzistor Laney TF-100 (50W), kterej sice ještě jakžtakž hraje, ale už mi to nestačí:) Má to něco jako lampu v předzesilovači, zkreslení a pružinovej (asi) reverb (kterej hrozně rád houká, takže je úplně na pytel) - ale zatím se s tím ještě dá hrát:)
Už asi rok uvažuju o tranzistoru Fender Stage1000 nebo teď nově o nějaký lampě od Peaveye - prej jsou relativně levný (nějakejch 17tis).
Teď ale budu mít pekelný dilema s tím EMG DG-20 setem
Jinak kompresor mám opravdu CS-3, tak dík za tvoje zhodnocení (sra*ka) Doufám, že sis to splet s CS-1
K tomu mám ještě mulťák Korg AX1G, kterej bych nedoporučil asi nikomu (tenkrát mě stál asi 6,5tis...ale něco jsem s ním odehrál, to zase jo...)
A vůbec - na tyhle debilní multikrabice jsem prostě zanevřel Je to dobrý akorát tak na hall do smyčky (docela drahej hall) a možná ještě tak to kvákadlo... Zkreslení naprd, chorus mě nějak zvlášť nenadchnul, flanger jakžtakž a delaye jsou na hraní PF moc krátký
CS1 bych si od CS3 nikdy nespletl je to fakt hnuj zbav se toho :!:
stage1000 no nevím nehrál jsem na to ale fakt bombička hráli za mrzký peníz Frontman 25 má alnico repro
...no byl sem fakt překvapenej ale ten výkon je malej.
Stage ma v sobě taky mulťák.
Já po letech zjistil že nejlepší cesta je fakt nakoplá lampa žádný drivery s comb nebo hlav,normální overdrive na začátku compresor flanger delay a nákej halík chorus na čistý věci duležitý je nakopnout ten čistej zvuk abys nestratil dynamiku a hlavně největší brutalita je když ti to začne mazat
když používáš drive s komba strácí se ti dynamika protože ti saturujou trubky a de to do celí do limitace .
První kombíčko co jsem vlastnil bylo peavey classic 30.Ukrutnej náhul to řvalo neuvěřitelným způsobem,ale ty lampy tam vydrželi půl roku Ačkovej konec mohl si si na nich vařit vejce
Alesis už ani nevim co to bylo za sajrajt mělo to display přes půl raka a hrálo to na ho..o
pak jsem to všechno bouchl a šel do rackovejch věcí:
marschall midi preamp JP1 či jak,2x40w lampovej konec
2x12"bedna Celestion 75W
digitaldelay yamaha taky midi (ten mám furt nejlepší delay jakej sem kdy měl :!: )a to všechno hrálo ještě víc na ho..o
pak přijel týpek s Chebu a táhl pod křídlem 20 kilovej zesik ale to až zítra s foto.. to už je jinej příběh
stage1000 no nevím nehrál jsem na to ale fakt bombička hráli za mrzký peníz Frontman 25 má alnico repro
...no byl sem fakt překvapenej ale ten výkon je malej.
Stage ma v sobě taky mulťák.
Já po letech zjistil že nejlepší cesta je fakt nakoplá lampa žádný drivery s comb nebo hlav,normální overdrive na začátku compresor flanger delay a nákej halík chorus na čistý věci duležitý je nakopnout ten čistej zvuk abys nestratil dynamiku a hlavně největší brutalita je když ti to začne mazat
když používáš drive s komba strácí se ti dynamika protože ti saturujou trubky a de to do celí do limitace .
První kombíčko co jsem vlastnil bylo peavey classic 30.Ukrutnej náhul to řvalo neuvěřitelným způsobem,ale ty lampy tam vydrželi půl roku Ačkovej konec mohl si si na nich vařit vejce
Alesis už ani nevim co to bylo za sajrajt mělo to display přes půl raka a hrálo to na ho..o
pak jsem to všechno bouchl a šel do rackovejch věcí:
marschall midi preamp JP1 či jak,2x40w lampovej konec
2x12"bedna Celestion 75W
digitaldelay yamaha taky midi (ten mám furt nejlepší delay jakej sem kdy měl :!: )a to všechno hrálo ještě víc na ho..o
pak přijel týpek s Chebu a táhl pod křídlem 20 kilovej zesik ale to až zítra s foto.. to už je jinej příběh
takže jak jsem psal včera:
Přijel kámoš s Chebu a táhl ňákej krám.Říkám "woe co to táhneš?" a on"se posereš"...posral...
Věděl že mám na podobný věci slabost ale tohle mě opravdu posadilo na prdel :!: :!:
Takže momentálně (a dokud bude sloužit) hraju přes...
PHILIPS 2843 TUBE AMP 24 Watt
Rok výr.1954 :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Lampy:
2xCF50
1xEF6
1xKBC3
2x4689
1x4687
1xAX50
1x4378
Hraje to ..no jak kráva :!: ten fender úplně pookřál.Krásný sametoví basy vejšky cinkaj a středy samá alikvóta a nádherně přechází do vazby.Podle křivek to hraje přesně tam kde má.Výkon 25w se sice zdá jako málo ale řve to až až
Prostě
Bednu momentálně řešim ale jistý je že jí osadim tímhle :!:
P12N
This 12" speaker is the embodiment of vintage tone in both clean and in distortion modes. Without a doubt it is the classic 12" AlNiCo speaker. Appearing first in the 1950's, it is the lead guitar speaker from which all others have taken their roots.
Size: 12"
Power Rating: 50W RMS
Freq. Response: 60-8kHz
Sensitivity: 98.4db
Impedance:8 or 16 ohms
Voice Coil: 1.5"
Magnet Weight: 29 oz. alnico
a až to celí porychtuju tak moje představa je asi taková:
Nady Encore II
volume pedál
crybaby
boss cs1
boss cs2
drive 1..????(řešim) :
drive 2..????(řešim) :
Flanger Yamaha D1500
Delay yamaha D1500
Hall..????(řešim) :
Power Amp Philips 2843
Repro 1x 12"Jensen 50W P12N
To sem se pochlubil co??no já musel
Přijel kámoš s Chebu a táhl ňákej krám.Říkám "woe co to táhneš?" a on"se posereš"...posral...
Věděl že mám na podobný věci slabost ale tohle mě opravdu posadilo na prdel :!: :!:
Takže momentálně (a dokud bude sloužit) hraju přes...
PHILIPS 2843 TUBE AMP 24 Watt
Rok výr.1954 :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Lampy:
2xCF50
1xEF6
1xKBC3
2x4689
1x4687
1xAX50
1x4378
Hraje to ..no jak kráva :!: ten fender úplně pookřál.Krásný sametoví basy vejšky cinkaj a středy samá alikvóta a nádherně přechází do vazby.Podle křivek to hraje přesně tam kde má.Výkon 25w se sice zdá jako málo ale řve to až až
Prostě
Bednu momentálně řešim ale jistý je že jí osadim tímhle :!:
P12N
This 12" speaker is the embodiment of vintage tone in both clean and in distortion modes. Without a doubt it is the classic 12" AlNiCo speaker. Appearing first in the 1950's, it is the lead guitar speaker from which all others have taken their roots.
Size: 12"
Power Rating: 50W RMS
Freq. Response: 60-8kHz
Sensitivity: 98.4db
Impedance:8 or 16 ohms
Voice Coil: 1.5"
Magnet Weight: 29 oz. alnico
a až to celí porychtuju tak moje představa je asi taková:
Nady Encore II
volume pedál
crybaby
boss cs1
boss cs2
drive 1..????(řešim) :
drive 2..????(řešim) :
Flanger Yamaha D1500
Delay yamaha D1500
Hall..????(řešim) :
Power Amp Philips 2843
Repro 1x 12"Jensen 50W P12N
To sem se pochlubil co??no já musel
Flašky se dají ještě koupit v německu dělaj tam i kopie starejch lamp ale ty ceny :!: :!: např. AX50 66 eur a u ostatních je to podobné.
Nicméně byli už vyměněný ze starších zásob a dokonce tam byli původní tedy 50 let starý a hrálo to
S tím si hlavu nelámu až se zmůžu tak koupim all new tube a nechám ho poštelovat
to má čas cca dalších 50 let ale to už tady nebudu
původně sem ho chtěl hned prodat a koupit Fendra Hot Rod Deluxe jenže pak sem to zapojil v Chebu ve zkušebně a řek sem si že sem magor
Tohle hraje prostě líp
Nicméně byli už vyměněný ze starších zásob a dokonce tam byli původní tedy 50 let starý a hrálo to
S tím si hlavu nelámu až se zmůžu tak koupim all new tube a nechám ho poštelovat
to má čas cca dalších 50 let ale to už tady nebudu
původně sem ho chtěl hned prodat a koupit Fendra Hot Rod Deluxe jenže pak sem to zapojil v Chebu ve zkušebně a řek sem si že sem magor
Tohle hraje prostě líp
Kdybych nebyl línej se to to naučit, tak asi jo (je to ale dlouhý jak tejden do vejplaty - 4 minuty a 25 sekund ), ono je docela pracný to odposlouchávat...(cizím tabelaturám moc nedůvěřuju) - zatím můžu posloužit sóly z Another Brick In The Wall Part II, Money, kus Shine On (viz zmíněnou lenost) a sólíčkem na začátku Wish You Were HereJend píše:Vidím, pánové, že oplýváte výbornými teoretickými znalostmi. Co kdybyste se pochlubili taky tím, co umíte zahrát? Zvládli byste sólo CN z Pulse?
Můžu někam na fórum časem vrazit mp3, abyste mohli porovnávat s DG Nebo si můžeme vzájemně porovnávat kytarovou virtuozitu
Ogi: fotky Stratu snad během tejdne postnu, byl jsem do včerejšího večera pryč.