DVD Pulse

řadová alba, singly, dvd, filmy

Moderátor: bery

Odpovědět
Jádro
piper

Příspěvek od Jádro »

fernetti píše:tak tohleto mě dneska vážně dostalo :)

Obrázek
A tos probůh viděl kde? :D

Jana
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jana »

Můj první dojem z DVD Pulse... Viděla jsem 1. polovinu...

Obal mě zklamal... Je takovej fajnovej, graficky se mi taky nelíbí, ale to je asi věc vkusu... A tu knížečku uvnitř mohli udělat vícestránkovou a ty fotky v ní trochu zvětšit... A tu reklamu na On An Island si taky mohli odpustit :lol:

Tady moje kritika končí :)
Je to prostě skvělej koncert :) A David tam ještě zpívá tak, jak mu to sedí nejvíc :) Tenhle David je ten, kterej mi dneska nějak chybí... Dokola by se dalo diskutovat o tom, jestli to nejni jen velká světelná paráda, ale i kdyby, mě osobně se ta paráda hodně zamlouvá...

K bonusům - moc se mi líbí videoklipy - o Take it back jsem tady někde už básnila, tak tady je konečně krásně po ruce...
Ty bootlegy taky docela dobrý - jen tomu osobně moc nerozumim, potom, co v jednom chatu Nick Mason zásadově prohlašoval, že bootlegy nemá rád, že by se nahrávání mělo ponechat jim jako profesionálům.. Ale budiž...

Napíšu i po druhý půlce :)
Finally I understand the feelings of the few
Ashes and diamonds, foe and friend
- We were all equal in the end...

Jana
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jana »

Tak jsem viděla i druhou polovinu...

Koncert: Celkový dojem je velmi dobrý. Dark Side je prostě dobrá... I když mouchy bych našla... Ta největší je The Great gig in the sky - nevim nevim, ale ta se mi tady fakt nelíbila... Děvčata to podle mě vzala za špatný konec - vykřičíme to, ale výsledný efekt je takový, že nic z toho... Tenhle dojem jsem z toho měla když jsem to dvakrát viděla na plátně kdysi a mám ho z něj i teď...
A druhá věc (předem hlásím, nekamenujte mě) je Comfortably Numb... Tam mi ten Roger prostě nějak chybí. Davidovy zpěvy jsou v pohodě, ale Rogera se jim z úspěchem nahradit nepodařilo... Tj. můj soud nad CN... Druhá věc k této skladbě a této její verzi, závěrečné CN solo se mi zkrátka víc líbí v provedení duet viz In The Flesh, takže s tím asi taky moc neudělám... I když kvalitu tomu solu neubírám... A ubírat nechci, tohle je věc vkusu...

K bonusům - celkem nic, to mě zklamalo, čekala jsem aspon zas nějaký klípky a těch jsem se nedočkala... To domácí video ze šnůry šlo taky nějak mimo mě... Wish You were Here potěšilo... Jen by mě zajímalo, do kolika těch rockenrolovejch síní slávy už ty floydi vstoupili, jestli jsem to teda správně pobrala a tenhle příspěvek byl právě z nějakého uvádění do jedné z nich...

Celkové hodnocení DVD... Je to pěkný, ale tím, jak dlouho jsme na to čekali, jsem si možná dovolila čekat víc... Kdyby to takhle vyšlo před třemi lety, hurá... Ale po tom, co jsem to tak nějak do sebe dostala, nechápu ještě víc, kvůli čemu se to proboha tak natahovalo, protože se to neodlišuje od jiných DVD podobné sorty...

Ale opomenuli toto své asi neoprávněné nadprůměrné očekávání na nějakou bombu, je to moc hezký... A hlavně, že už konečně JE NA SVĚTĚ
Finally I understand the feelings of the few
Ashes and diamonds, foe and friend
- We were all equal in the end...

Jádro
piper

Příspěvek od Jádro »

Takže se tu taky trochu teď rozepíšu :)
Vezmu to systematicky a trochu podle Jany, ať nic nevynechám :) Píšu podle sebe, jak uvidíte moje názory od předchozích příspěvků se mohou trochu různit :D

Obal:
Docela pěkný (ale zase nic zas tak extra), ale není moc bytelný (i když On An Island je ještě míň:) - to šedé kolečko, na kterém drží CD mi upadlo dost záhy :D), nápad s umístěním DVD přes sebe je sice originální, ale ne moc praktický - když chce člověk vyndat disk 2, musí nejdřív vyndat disk 1 - nebo naopak, když si je přehodíte :) Už jsem se naučil to vycvakávat bez nebezpečí přelomení disku, jsem ale docela zvědavej, kdy už konečně někdo vynalezne systém, že disk půjde vyndat lehce, nebude vypadávat a cvakátko se za čas nerozbije - to bude pomalu na Nobelovku :)
Tak nějak mi ale přislo, že se snaží být za každou cenu originální...

Booklet:
Docel pěkný osmistránkový (včetně titulní a poslední), moh být delší, ale budiž :)
Strana 2: Samá jména :D
Strana 3: Obsah
Strana 4-5: Fotky
Strana 6-7: Schéma všech menu
Strana 8: Fotky

Koncert:
Není třeba slov - jenom musím reagovat na Janu :)
Co se týče The Great Gig In The Sky, nebyl bych tak přísný, první dvě zpěvačky se mi opravdu líbily, ta třetí byla trošku slabší, ale taky vcelku ok:) Párkrát mi přeběhla husí kůže, takže docela v pořádku :) Ale musím přiznat, že nejsilnější zážitek byl The Great Gig In The Sky v Berlíně :)

Comfortably Numb: kamenovat nebudu (who said "Jehova"? :D ), ale zkrátka nesouhlasím :). Rogera se ve zpěvu podle mě povedlo pěkně zastoupit, líbí se mi, jak jeho part zpívají prakticky všichni kromě Gilmoura a jak dobře to zní. A i když závěrečné sólo na In The Flesh je pěkné a zajímavé (už se těším až vyjde záznam z letošního Watersova turné, jsem zvědavej, jak to kluci secvičili tentokrát - v Berlíně mě trochu zklamali, tam mi moc sehraní ještě nepřišli), tak se mi jednoznačně líbí víc sólo z Pulse - Gilmour to vystřih naprosto parádně.
Navíc: zvuk a styl jako on nemá prostě nikdo :D - nikdo není Gilmourovatější než Gilmour - pod to se klidně podepíšu :D

Obraz
Solidní, ze začátku mě trochu zarazila zrnitost v málo osvětlených záběrech (ta se asi na VHS trochu smazala menším rozlišením obrazu), ale je to v normě - jak tvrdí booklet, jedná se o analogovou nahrávku, takže ok:)

Zvuk
Jsou tam 3 stopy: Stereo a 2x Dolby Digital 5.1, jednou v bitrate 640kbps a podruhý v 448kbps.
Můžu hodnotit pouze stereo verzi, 5.1 doma nevedem (to by chtělo nový receiver a bedny - což se mi měnit opravdu nechce :D, zatím si vystačíme s tím, co je - r. Sony + AQ310... :D )
Zvuk je zkrátka super :) Takto nahraný živý koncert, to je radost poslouchat :) Podle mě je zvuk velmi dobrý už na VHS (samozřejmě mluvím o Hi-Fi Stereo zvuku), na DVD mě na první poslech zaujalo, že zmizely rušivé lupance v okamžicích pyrotechnických efektů.
Ještě to budu muset porovnat bezprostředně (VHS x DVD), abych moh být ještě konkrétnější.
Co se týče verze 5.1, při zkusmém přepnutí ze sterea se mi zdá, že basy jsou nějaké mohutnější, zvuk je proti stereu lehce nakopnut. Nevím ale, nakolik změní charakter zvuku fakt, že 5.1 zvuk je stažen do sterea - přijde mi že dost. Na DVD In The Flesh (Waters) mi připadalo, že ve stereo zvuku jsou lépe slyšet vokály, než v 5.1 staženém do sterea. To je ale asi na debatu někde jinde :) Něco mi ale říká, že obecně 5.1 zvuk stažený do sterea není to pravé ořechové :)

Jedna věc mi zpočátku nebyla jasná: proč jsou tam dvě stopy Dolby Digital 5.1 s různou bitrate 640kbps a 448kbps - důvod je podle bookletu v tom, že starší přístroje nemusí zvládnout tu vyšší bitrate, proto jsou tam obě. Zkrátka zkuste vyšší a když nepůjde zvolte menší.

Bonusy:
Tak nějak jsem jich čekal víc...I když toho zase tak málo není, asi jsem zkrátka nenažranej :)
Screenfilms - velmi pěkné, to, že jsou v kolečku mi fakt nevadí (vždyť na koncertě byly taky na kruhovém plátně, takže to je podle mě ok). To že High Hopes známe i v 4:3 je pouze díky videoklipu :)
Bootlegging the Bootleggers - líbí se mi, je to podle mě udělané dobře, vypadá to, že jsou na hudbu sestříhané různé záznamy (kdo se o to někdy pokoušel, tak ví, že to není sranda, tak si toho važte :) ). Zvuk je podle mě buď zvolen z nejlepšího bootlegu, nebo provizorně nahrán z mixu - v každém případě kvalita docela jde - na bootleg :) Konsiprační teorie, že je to nejak "doprzněné", mi přijdou přitažené za vlasy :D
Taky jsem měl pocit, že jich mohlo být víc, ale díky bohu aspoň za tohle:)
Poznámka k Marooned: "Ten den byl pan Gilmour nějak neklidný :)", zdálo se mi, že asi zrovna neměl svůj den :), moc dobře to neodehrál...
Videoklipy - opravdu škoda, že jsou jen dva...Nechápu proč tam např. není High Hopes - možná právě proto, že je prakticky shodný (nepletu se?) se screenfilmem, ale aspoň, že tak :)
Tour stuff - mapky, itinerář, plány pódia - pěkný přehled, až si člověk říká, jak mohli vydržet to hrát tolikrát :)
TV reklama Pulse - milé :)
Say Goodbye To Life As We Know It - takové domácí video poskládané ze všeho možného, naznačuje něco z dění ze zákulisí (ale samý blbosti :) ), škoda že radši nenatočili nějaký alespoň menší regulérní dokumentík.
Fotogalerie - docela pěkné fotky, na můj vkus mohly být větší - proč jsou ale probůh v pozadí ty divné zvuky??? :shock:
Wish You Were Here with Billy Corgan - docela pěkná "zpověď" Billyho Corgana (The Smashing Pumpkins) o jeho vztahu k hudbě Pink Floyd, je to z roku 1996 při uvádění do Hall Of Fame (už v tom mám taky nějakej brajgl :) ), následovaná skladbou Wish You Were Here, kterou si zahráli ve složení Gilmour, Wright, Corgan - slušel by tomu trošku lepší zvuk, ale jinak ok - jenom jsem pořád čekal, kdy se přidá i Nick a ono nic :)
Obaly alb - pěkně udělané
Další titulky - bílé titulky se spousty jmen, běžící zdola nahoru, co vám mám povídat :)

Jak napsala Jana, čekal jsem o něco víc, vzhledem k tomu, jak dlouho jsme na to čekali, ale budiž :)

Verdikt: Peněz za DVD rozhodně nelituju, stojí za to :)

P.S.: Slibuju, že takhle douhej post už nikdy nenapíšu :D Kdo to má čist, že jo...:)
Nikdo není Gilmourovatější než Gilmour :D Nicméně když už, tak Dave Kilminster :wink:

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

Jádro píše:P.S.: Slibuju, že takhle douhej post už nikdy nenapíšu :D Kdo to má čist, že jo...:)
napsals to pěkně a dlouhé to nebylo :)
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.

bery
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bery »

ano pěkné
...and after all we're only ordinary men Obrázek

Misuge
stranger

DVD PULSE

Příspěvek od Misuge »

Tak ač zde nový, přidám i já trochu do mlýna:
Na dvd jsem jako ostatní čekal velmi netrpělivě a protože vlastním jak cd tak i vhs, moho srovnávat.
Nebudu zde popisovat dostatečnost nebo nedostatečnost bonusových materiálů, já jsem si dvd pořídil hlavně kvůli obrazu a zvuku koncertu.
Obraz:
Srovnával jsem na LCD TV, S-VHS rekordéru Pamasonic a na domácím kinu s DVD přehrávačem Panasonic. Pro srovnání zvuku jsem pro poslech cd použil monitory Alesis MKII.
Obraz z VHS je sice dobrý, ale na DVD to prostě nemá. Je to taková klasická jemně mázlá vhs nahrávka.
Obraz z dvd a to i přes to, že se jedná o již 12 let starý záznam je paráda, ani v problematických scénách jsem nezaznamenal žádné větší kostičkování, což u nahrávek podobného druhu bývá běžné. Ještě bych si dovolil poznámku k informaci v bookletu (někdo to tady i psal), že se jedná o analogový záznam. Myslím, že ta poznámka se týká zvuku a ne obrazu, ale nechci se dohadovat. Z hlediska obrazu jsem naprosto spokojen.
Zvuk:
Hodnotit zvuk z vhs nemá asi moc smysl, ač je to hifi stereo, je to prostě nevýrazné. U CD jsem by se zvukem spokojen, čitelnost jednotlivých nástrojů dobrá a zní to velmi komplexně.
Zvuk z dvd to ale posunul ještě mnohem dál. Je pravdou, že v určitých pasážích bych malinko ubral basy, ale jinak dokonalost. Pro srandu jsem srovnával take it back z vhs a z dvd. To je úplně jiná pecka.
Testoval jsem i zvukové stopy na dvd. Stereo stopa je kvalitou blízká té na cd, subjektivně mi z dvd připadá čistší a čitelnější. Nevelký, ale přesto dobře slyšitelný rozdíl je i mezi 5.1 stopami 640 a 448 kbps, kdy u té s větším bitratem je vše ještě více průzračné a zřetelné.

Závěr:
Nelituju ani jedné hodiny, kterou jsem na dvd čekal. Stálo to za to a jen ve skrytu doufám, že příjde ještě něco dalšího se všemi členy PF. Často si pouštím DVD In the Flash RW a on je ta jediná špetka, která chybí k naprosté dokonalosti.Howg

Jádro
piper

Příspěvek od Jádro »

Tohle je ale hlína :lol: Koukněte, co na http://www.bontonland.cz předčilo Pulse v prodejnosti :D
Obrázek
To mi vyplivlo, když jsem dal vyhledávat DVD. Dost nechápu ty další žebříčky, co tam maj...
Na titulní straně je tohle (http://www.bontonland.cz):
Obrázek

Na stránce k filmům je tohle http://www.bontonland.cz/film: je zase tohle...
Obrázek

Maj v tom hoši nějakej bordel a nebo tomu nerozumím...
Nikdo není Gilmourovatější než Gilmour :D Nicméně když už, tak Dave Kilminster :wink:

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

tomu asi ani rozumět nikdy nepůjde :)

btw. nový EPK k DVD Pulse je k vidění tady: http://teledyski.onet.pl/10174,1457705,teledyski.html

(přikládám pro ty, kteří ještě dvd pulse nemají a váhají, jestli si ho pořídit nebo ne :) )

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

včera jsem se dočetl, že prý existuje americká verze dvd, na které je astronomy domine. podle mě je to kec, ale pro jistotu se ptám ostatních, jestli o tom neví něco bližšího...

bery
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bery »

Konečně, po ostudně dlouhé době už ho taky mám

bery
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bery »

Jeden malý detail ke Comfortably Numb: zdá se mi že oproti vhs je nejak víc slyšet Richard Wright, nemám teď to vhs po ruce ale zdálo se mi to víc sborové

Richard
piper

Příspěvek od Richard »

Dnes byla na ČT1 k výročí pořízení záznamu v Earls Court upoutávka s komentářem k DVD Pulse. Zmínili tam i Syda a Rogera.

bery
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bery »

díky za tip,
tady se na to podívat:
http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/23 ... 24196.html

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

bery píše:díky za tip,
tady se na to podívat:
http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/23 ... 24196.html
no, pan svoboda to vzal hodně spatra :(

Odpovědět