(nenašel jsem thread věnovaný tomuto dvd, snad nevadí, že jsem ho kvůli tomuto (celkem nepodstatnému) dotazu založil...)
Moderátor: bery
To hraní karet je typicky floydovské, má to své kouzloAnonymous píše:Tak jsem konečně (trochu opožděně) shlédl kompletní dvd In the Flesh. Asi je zbytečné říkat jak je to povedený kousek. Opravdu velice působivé. Něco mi ale trochu uniklo. Uplně jsem nepochopil když se "hlavní hrdinové koncertu" přemístili ke stolku a začali mastit karty a vokalistky popíjet koktejly. Má to nějakou souvislost? Moc obvyklé to není...![]()
(nenašel jsem thread věnovaný tomuto dvd, snad nevadí, že jsem ho kvůli tomuto (celkem nepodstatnému) dotazu založil...)
Ježiš, tak tahle asociace by mě ani ve snu nenapadla!paulie píše:Pokud si matně vzpomínám, na konci Farmy zvířat od George Orwella byla scéna, ve které prasata hrajou karty, čímž se definitivně oddělily od zvířat (bylo to považováno za ryze lidskou a zakázanou činnost).
Jo tak na tom něco možná bude! To mně nedošlo a Farmu zvířat jsem celkem nedávno četl. Detail je, že karty hrajou v průběhu Dogs.paulie píše:Pokud si matně vzpomínám, na konci Farmy zvířat od George Orwella byla scéna, ve které prasata hrajou karty, čímž se definitivně oddělily od zvířat (bylo to považováno za ryze lidskou a zakázanou činnost).
Mimochodem, Wikipedia tvrdí, že tahle scéna v knize, ve které se každý hráč snažil podfouknout ty ostatní byla ironickým obrazem Teheránské konference, ve které se koncem roku 1943 sešli Roosevelt, Stalin a Churchill.
Farmu zvířat a vůbec Orwella (1984) zbožňuji. Že by ty karty byli inspirovány také Farmou zvířat mě fakt nenapadlo ale možné to je. Ale zrovna u těch dogs to takovej smysl nedává. Ale u Pigs zase neni prostor...Jend píše: Ježiš, tak tahle asociace by mě ani ve snu nenapadla!Zajímavý postřeh.
Btw, kdo z vás miluje Orwella tak jako já?Myslíte, že se Roger nechal Farmou zvířat inspirovat?
Četl jsem Farmu zvířat a 1984 a i když už si to moc nepamatuju, je to už nějaká doba, musím uznat, že ten člověk byl geniální ve svém vizionářství. Imho, Roger se bezpochyby farmou zvířat inspiroval, ostatně řekl bych, že to dává docela nepokrytě najevo, už tím, že pojmenoval tři pilíře alba podle jednotlivých charakterů z knihy.Jend píše: Ježiš, tak tahle asociace by mě ani ve snu nenapadla!Zajímavý postřeh.
Btw, kdo z vás miluje Orwella tak jako já?Myslíte, že se Roger nechal Farmou zvířat inspirovat?
Inspirace v albu animals je podle mě nezpochybnitelná. Otázka je jestli hraní karet na jevišti je také inspirováno knihou... (tedy závěrem kdy prasata hrají karty - jak jsi říkal)paulie píše: Četl jsem Farmu zvířat a 1984 a i když už si to moc nepamatuju, je to už nějaká doba, musím uznat, že ten člověk byl geniální ve svém vizionářství. Imho, Roger se bezpochyby farmou zvířat inspiroval, ostatně řekl bych, že to dává docela nepokrytě najevo, už tím, že pojmenoval tři pilíře alba podle jednotlivých charakterů z knihy.
Tak to jsem netušil... Ale zdá se mi, že je inspirace zjevná, a myslím si hlavně, že se Roger nemá za co stydět... Bůh ví kde je tedy pravda...Jend píše:Ale Roger to prý popírá.paulie píše:Imho, Roger se bezpochyby farmou zvířat inspiroval, ostatně řekl bych, že to dává docela nepokrytě najevo, už tím, že pojmenoval tři pilíře alba podle jednotlivých charakterů z knihy.
Já si taky myslím, že se Rog nechal inspirovat Orwellem. Jen to asi nechce připustit, aby se pak neříkalo, že "...Waters zhudebnil Orwellovu Farmu zvířat..."highwayking píše:Tak to jsem netušil... Ale zdá se mi, že je inspirace zjevná, a myslím si hlavně, že se Roger nemá za co stydět... Bůh ví kde je tedy pravda...