Zkusím se na to mrknout a pak napsat víc

Moderátor: bery
Jsem stejného názoru.fernetti píše:tak dneska jsem si tohle dývko dal hezky pěkně celé a nahlas a zodpovědně prohlašuju, že sólo na elektriku v coming back to life je tam domíchané, rozhodně to david nehraje na španělu přes krabičky. je to lehce poznat, když se mu kouká člověk na prsty, co hraje, ale hlavně: když tohle sólo končí a začíná sloka nástupem davidovy španěly, je ten přechod úplně neznatelný, resp. elektrika se pěkně prolne s nástupem španěly - naráz to podle mě na jednu kytaru zahrát nejde.
je to lehce poznat, když se mu kouká člověk na prsty
Pozor, vibrátem si můžeš zvuk i zkrátit, nejjednodušší způsob (a v podstatě jedinej?) jak protáhnout tón, je použít kompresor. Koukám, že se na to taky budu muset podívatfernetti píše:když se podíváš pořádně, tak on to vibrato používal téměř celý koncert - právě proto, že hrál na španělu s krátkým dozvukem, kdy musel dozvuk jakoby natáhnout.
přiznávám, že jsem lama, ale na tom dývku je vidět a slyšet, že to vibráto má gilmour na na-ta-hooo-váááá-n-íííííJádro píše:Pozor, vibrátem si můžeš zvuk i zkrátit, nejjednodušší způsob (a v podstatě jedinej?) jak protáhnout tón, je použít kompresor. Koukám, že se na to taky budu muset podívatfernetti píše:když se podíváš pořádně, tak on to vibrato používal téměř celý koncert - právě proto, že hrál na španělu s krátkým dozvukem, kdy musel dozvuk jakoby natáhnout.
Mohl bys napsat třeba přesný čas, kdy to vidíš určitě?fernetti píše: je to lehce poznat, když se mu kouká člověk na prsty, co hraje
Já tomu tedy až moc nerozumím, ale nepřepne si ty dva zvuky David pedálem v okamžik který chce? Tedy jakože zvukař se do toho nemíchá.bery píše: po dobu sóla byl čistý zvuk kytary úplně stažený a jak končí sólo zvukař prostě plynule vytáhl čistý zvuk a zkeslený stáhl.
Ano, to určitě. Myslím spíš mix zvuku pro dvd. Zvukař mohl mít k dispozici v oddělených kanálech zkreslený zvuk a čistý zvuk a různě je míchat.Joe píše:Já tomu tedy až moc nerozumím, ale nepřepne si ty dva zvuky David pedálem v okamžik který chce? Tedy jakože zvukař se do toho nemíchá.
Ach tak, to mi necvaklo...bery píše: Ano, to určitě. Myslím spíš mix zvuku pro dvd.
Toho čistého zvuku akustický kytary jsem si taky všiml a zarazilo mě, kde se může brát. Ale přijde mi, že to není kytara a dělá to bubeník, když jsou na něj záběry, je to pěkně vidět a slyšet (činely, co ovládá pedálem, má na tom ještě nějaký chrastítkabery píše: Při tom sóle je tam dost slyšet i čistý akustický zvuk kytary.