Syd Barrett
Moderátor: bery
Heh, tak jsem si stáhl a poslechl nahrávky ze zcela poslední Sydovy studiové session z roku 1974 (viz Wikipedie), vůbec jsem netušil, že něco takového existuje. Jsou to nehotové skladby v instrumentální podobě, celkem 20 minut poměrně šílené hudby.
Když už jsem u toho, tak zajímavý je taky poslední Sydův koncert (1970-06-06)...
Když už jsem u toho, tak zajímavý je taky poslední Sydův koncert (1970-06-06)...
jo, tak nějak si to vybavuju - tuším, že to zmínil robyn hitchock v dokumentu o sydovi, ale fakt jen střílím od boku... dost možná si to pletu s tím 74. kdy měl koncert se stars v cambridgeské corn exchange - dost se mi ty jeho sólové (či spíše osamocené) koncerty slévají do jednoho neurčitého pocitu. na žádné bootlegy se sydem z této doby se nepamatuju. lidi už nejspíš nebrali syda za tak zajímavého, aby jim za to nahrávání stál - což samo o sobě je hodně smutné zjištění.Much Blee píše:Není to ten, ze kterého tak říkajíc utekl? Existuje záznam tohoto koncertu??
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.
- proti
- piper
- Kontaktovat uživatele:
Můj "výstřel od boku":
Myslím (pokud mne pamet neklame) ze ten posledni koncert ma nejakych dohromady 4 skladby. A pak pry Syd po 4 pisnicce z podia jednoduse odesel.... a uz se nevratil...
Myslím (pokud mne pamet neklame) ze ten posledni koncert ma nejakych dohromady 4 skladby. A pak pry Syd po 4 pisnicce z podia jednoduse odesel.... a uz se nevratil...
Tolik slz. Chladná. Miluji tě i nenávidím.
Nadřazenost i svoboda. Turistika i drancování.
Deutschland nad námi všemi! Je to štěstí nebo prokletí?
Deutschland! Jste zapomnění nebo je to požehnání?
(Rammstein, Deutschland, Radio Tapok – cover)
Nadřazenost i svoboda. Turistika i drancování.
Deutschland nad námi všemi! Je to štěstí nebo prokletí?
Deutschland! Jste zapomnění nebo je to požehnání?
(Rammstein, Deutschland, Radio Tapok – cover)
Jo, 4 skladby a pak prostě odešel (má to nějakých 15 minut). Se Sydem tam hrál ještě Gilmour (basa) a Jerry Shirley (bicí). Záznam existuje, právě proto jsem to tady zmínil. Stáhl jsem to kdysi v mp3, ale už netuším kde.
Stars, pokud se nepletu, hráli krátce v roce 1972. V roce 1974 už myslím byla jen právě ta nahrávací session, ke které Syda dokopal Peter Jenner.
Stars, pokud se nepletu, hráli krátce v roce 1972. V roce 1974 už myslím byla jen právě ta nahrávací session, ke které Syda dokopal Peter Jenner.
- Much Blee
- stranger
- Kontaktovat uživatele:
Jo, Stars hráli v '72 v Corn Exchange. Po několika normálních skladbách (asi ani ne tak kvalitou) pak začal hrát Syd svoje sóla a tak nějak to asi taky skončilo... V Crazy Diamond Syd Barrett & the Dawn of Pink Floyd se píše, že záznam možná existoval, ale neví se o něm nic. Snad třeba jednou...
To poslední nahrávání (1974-08-12) je docela zajímavé, heh. Sám to poslouchám poslední dobou docela často. Mě se to líbí, no, ačkoli uznávám, že jakýsi řád v tom musel vidět asi opravdu jenom Syd. O něčem taky svědčí fakt, že jsou to jenom instrumentálky. Zkrátka Syd.
Tak to doufám, že ho někde najdu! Dík za info.Záznam existuje, právě proto jsem to tady zmínil.
To poslední nahrávání (1974-08-12) je docela zajímavé, heh. Sám to poslouchám poslední dobou docela často. Mě se to líbí, no, ačkoli uznávám, že jakýsi řád v tom musel vidět asi opravdu jenom Syd. O něčem taky svědčí fakt, že jsou to jenom instrumentálky. Zkrátka Syd.