Roger Waters - turné

in the flesh

Moderátor: bery

Odpovědět
Jádro
piper

Příspěvek od Jádro »

Jenom bych krátce doplnil:
Jana píše:Po hudební to byl také docela nářez - hlavně On the Run, tu na té desce fakt nemusím, ale tady byla fakt cítit... A co stojí za zmínku je Great Gig in the Sky - vím, že mi to asi málokdo uvěří, ale slečna (paní) Carol Kenyon se jí chopila opravdu bravůrně... Poprvé od albové verze Clare Torry se toho někdo zmocnil snad ještě více emotivně... To byla prostě bomba a už jen kvůli tomu doufám, že tohle turné vyjde na DVD...
Pravda pravdoucí, naprostý souhlas :)
Jana píše:A teď k té kapele - Rogerův syn je fakt drsnej - Tak 30cm vousy a plná hlava dredů - fakt kombinace...
Tady bych jenom doplnil, že vlasy i fousy má ještě ke všemu zrzavý :) Připadal mi tam trochu zakřiknutej, ale možná to byl jenom můj pocit.
Jana píše: Snowy White - klasika, stálice, Floydy hraje vždycky s citem, nebylo tomu jinak i tentokrát - osobně si myslím, že se mu to povedlo víc než In the flesh... Dave Kilminster - tak to bylo zajímavé individum - fakt od pohledu divnej, ale na kytaru hrál taky skvěle...
Přišlo mi, že Snowy White to tolik neprožíval, ale hrál s přehledem. Legrační bylo, že když tam měl nějakou proluku, tak tam jakoby nezúčastněně stál a jen tak koukal (po lidech a podobně) :) Říkal jsem si, jestli mu není smutno, že takovou tu kytarovou smetanu slíznul Dave Kilminster... Ten to teda zase prožíval - a dost srandovně se u toho kroutil :) Akorát ke Comfortably Numb bych řek, že na DVD In The Flesh byli kytaristi v sóle na konci líp sehraný než tady - ale to asi během šňůry doladí.
Jana píše:Saxofonista Ian Ritchie taky nezklamal...
A Roger?? Tak to je fakt skvělej chlápek... Zpívá skvěle, v černém ohozu mu to fakt slušelo :) Na basu si docela i zahrál (i když mu klasicky pomáhal Andy Fairweather Low)
Ian Ritchie byl fakt výbornej. Zajímavý bylo, že v Shine On nepřehazoval saxofony jako Dick Parry, odehrál to celý jenom na tenora (jestli se nepletu). A jeho sóla na sopránku v Set The Controls byly taky parádní. Opravdu to tam sedlo. Mimojiné si zahrál i na basu (už nevím v čem), na tu si v jednom kousku zahrál i Dave Kilminster - docela humor :lol: Jestli dobře počítám, tak tam na basu dohromady hráli 4 lidi:) (Roger, Fairweather-Low, Kilminster, Ritchie) (samozřejmě ne najednou :) )

V části In The Flesh, jak Roger ukazuje do lidí, jednou ukázal a koukal i na nás - samozřejmě si každej z nás myslel, že ukazuje zrovna na něj (mě nevyjímaje :D )

Jana
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jana »

Jádro píše:V části In The Flesh, jak Roger ukazuje do lidí, jednou ukázal a koukal i na nás - samozřejmě si každej z nás myslel, že ukazuje zrovna na něj (mě nevyjímaje :D )
Teda já si to myslela až u Happiest days - tak třeba se opravdu díval na mě... :lol: :lol: Ale je to docela jedno...

"You! Yes, you! Stand still laddy!"
Finally I understand the feelings of the few
Ashes and diamonds, foe and friend
- We were all equal in the end...

paulie
piper
Kontaktovat uživatele:

Berlín, Berlín

Příspěvek od paulie »

Jana: tak podle toho ukazování na "stand still, laddy" už asi vím, kde jste byli. :) Já jsem stál o pár metrů víc vpravo (takže při Great Gig in the Sky jsem měl Carol přímo před sebou) a jen můžu dodat, že já jsem dorazil na místo kolem páté a pořád to stačilo na cca. 2.--3. řadu za zábradlím. :) Ovšem na každém místě (a v každé zemi) to může být jinak, Němci mi jako publikum přijdou trochu vlažní...

K tomu, co už tu bylo napsáno, už asi není co dodat. Perfect Sense, nádhera, Sheep, naprostá bomba, srovnatelná s Gilmourovými Echoes (je to ohromné, že tak můžeme srovnávat). Dark Side výtečný, spousta lidí kolem mě zpívala, díval jsem se na okolní diváky, z nichž naprostá většina by mohla být mými rodiči, a usmívali jsme se na sebe...

Dave Kilminster hrozně legrační ve svém zaujetí, ale člověk mohl zavřít oči a představovat si Gilmoura. Andy F. Low změnil vizáž a ohromně mu to seklo, všimli jste si? :) Roger, vitální a charismatický jako vždy, předvedl imho obdivuhodný pěvecký výkon (i když na koncertě je vždycky člověk mnohem tolerantnější k chybám), s vypětím zvládl i Have A Cigar -- jako by chtěl ukázat, že to tenkrát fakt nemusel zpívat Harper. :)

Koncert imho trval trochu méně, i s pauzou cca. 2 a půl hodiny, takže mi bylo trochu líto, že první blok nebyl trochu delší (takové Amused to Death nebo Dogs by mi rozhodně udělaly radost :)), taky byla škoda, že bylo hlavně v první půlce hodně světla a projekce ztrácela na působivosti, ale co už... Byla to velká paráda.

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Re: Berlín, Berlín

Příspěvek od fernetti »

paulie píše:Roger, vitální a charismatický jako vždy, předvedl imho obdivuhodný pěvecký výkon (i když na koncertě je vždycky člověk mnohem tolerantnější k chybám), s vypětím zvládl i Have A Cigar -- jako by chtěl ukázat, že to tenkrát fakt nemusel zpívat Harper. :)
včera jsem na jednom fóru četl dost divokou polemiku ohledně toho, že někteří si všimli, že roger do mikrofonu pouze deklamuje na přednatočený playback svého hlasu. nedovolím si říct, jestli to pravda je nebo ne, tak by mě zajímalo, co na to říkáte vy, co jste rogera viděli přímo naživo?
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.

Jana
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jana »

fernetti píše:včera jsem na jednom fóru četl dost divokou polemiku ohledně toho, že někteří si všimli, že roger do mikrofonu pouze deklamuje na přednatočený playback svého hlasu. nedovolím si říct, jestli to pravda je nebo ne, tak by mě zajímalo, co na to říkáte vy, co jste rogera viděli přímo naživo?
že je to blbost... Stála jsem tři metry od něj a playback to nebyl...

Harman
piper

Příspěvek od Harman »

fernetti píše:
paulie píše:Roger, vitální a charismatický jako vždy, předvedl imho obdivuhodný pěvecký výkon (i když na koncertě je vždycky člověk mnohem tolerantnější k chybám), s vypětím zvládl i Have A Cigar -- jako by chtěl ukázat, že to tenkrát fakt nemusel zpívat Harper. :)
včera jsem na jednom fóru četl dost divokou polemiku ohledně toho, že někteří si všimli, že roger do mikrofonu pouze deklamuje na přednatočený playback svého hlasu. nedovolím si říct, jestli to pravda je nebo ne, tak by mě zajímalo, co na to říkáte vy, co jste rogera viděli přímo naživo?
Vím, že se to dost řešilo u Rock in Rio, ale vůbec nevím jak to vypadá s těma ostatníma. Neřekl bych že Waters vůbec kdy zpíval, ty jeho koncerty a texty obecně jsou takový spíš mluvený
Live In Peace

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

btw. ve fóru na pinkfloyd.cz psali, že roger hrál celou DSOTM plus nějaké další věci v kvadrofonním provedení?! jestli jo, tak to musel být docela hukot...
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.

Jana
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jana »

paulie píše:(takové Amused to Death nebo Dogs by mi rozhodně udělaly radost :)), taky byla škoda, že bylo hlavně v první půlce hodně světla a projekce ztrácela na působivosti, ale co už... Byla to velká paráda.
To je vono, kdyby se měl zavděčit všem, byl by tam ještě dneska - a mohl by to vzít od Pipera až po ten Leaving Beirut :lol:

A to světlo je daň za to, že to bylo venku (osobně bych teď řekla, venku jsou koncerty lepší). Kdyby začali v deset, bylo by to se světlama lepší, ale třeba by to tam pak prospali :lol:

Richard
piper

Příspěvek od Richard »

Já ho viděl dost zblízka a skoro bych se hádal, že to na playback nebylo

paulie
piper
Kontaktovat uživatele:

Odkazy ven

Příspěvek od paulie »

http://bruder-franziskus.net.area-27.se ... forumid=29
http://bruder-franziskus.net.area-27.se ... /index.htm

Když tak prosím přidejte další, hlavně by mě zajímaly obrázky, případně jiné záznamy :) ty fotky, co jsem zatím našel v odkazech výše, jsou bohužel docela nekvalitní...

Jana
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jana »

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

What do you mean interesting?

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

Měl jsem na mysli konkrétně Sheep.

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

fernetti píše:včera jsem na jednom fóru četl dost divokou polemiku ohledně toho, že někteří si všimli, že roger do mikrofonu pouze deklamuje na přednatočený playback svého hlasu. nedovolím si říct, jestli to pravda je nebo ne, tak by mě zajímalo, co na to říkáte vy, co jste rogera viděli přímo naživo?
Tak tomu nevěřím. Poslouchal jsem jeden koncert z letošní šňůry a Roger si tam popletl slova v Comfortably Numb, takže určitě zpívá doopravdy.

Richard
piper

Příspěvek od Richard »

Jend píše:Měl jsem na mysli konkrétně Sheep.
Tak to si tedy honem poslechnu.

Odpovědět