The Wall Live- Divided We Fall

bootlegy, roio, voio, streamy plus vše ostatní

Moderátor: bery

Odpovědět
Jend
piper

Příspěvek od Jend »

Dotaz pro ty, kteří tomu rozumí: Jak je možné, že předabování záběrů z dokumentů zvukem z ITAOT ladí s pohybem obrazu? To se všechny koncerty hrály v naprosto shodném tempu, nebo se pak rychlost obrazu dodatečně upravila tak, aby do něj zvuk přesně zapadl?
What do you mean interesting?

bery
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bery »

Sice honem nevím jaké že to dokumenty přesně myslíš, ale myslím že jsi si odpověděl sám.
Ty koncerty byly tak dobře nazkoušené že tempo bylo určitě shodné, navíc to muselo být synchronizované s projekcí etc. takže muselo být shodné. Slyšel jsem nějaké roio ze zkoušek The Wall a vybavuju si jak Roger prudí furt něco jako "rewind the tape.."
...and after all we're only ordinary men Obrázek

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

Takže proto měl Roger vždycky ty sluchátka :twisted:

md8590forever
piper

Příspěvek od md8590forever »

Jend píše:Dotaz pro ty, kteří tomu rozumí: Jak je možné, že předabování záběrů z dokumentů zvukem z ITAOT ladí s pohybem obrazu? To se všechny koncerty hrály v naprosto shodném tempu, nebo se pak rychlost obrazu dodatečně upravila tak, aby do něj zvuk přesně zapadl?
Jestli myslís ty záznamy co jsou na youtube, podle mne je to ucelove sestríhané, porovnej treba obraz RLH se zaznamem na Divided....... Posud sám.
Remember when you were young, you shone like the sun
Shine on you crazy diamond

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

md8590forever píše:
Jend píše:Dotaz pro ty, kteří tomu rozumí: Jak je možné, že předabování záběrů z dokumentů zvukem z ITAOT ladí s pohybem obrazu? To se všechny koncerty hrály v naprosto shodném tempu, nebo se pak rychlost obrazu dodatečně upravila tak, aby do něj zvuk přesně zapadl?
Jestli myslís ty záznamy co jsou na youtube, podle mne je to ucelove sestríhané, porovnej treba obraz RLH se zaznamem na Divided....... Posud sám.
Já myslel záznamy z dokumentů, jako např. Behind The Wall, ne předabované Divided We Fall z Youtube. Je jasné, že intro k Run Like Hell museli sestříhat, když tam Roger říká úplně něco jiného než v Is There Anybody Out There.

md8590forever
piper

Příspěvek od md8590forever »

Jend píše:
md8590forever píše:
Já myslel záznamy z dokumentů, jako např. Behind The Wall, ne předabované Divided We Fall z Youtube. Je jasné, že intro k Run Like Hell museli sestříhat, když tam Roger říká úplně něco jiného než v Is There Anybody Out There.
jj tak to jsme si úplne nerozumneli
Remember when you were young, you shone like the sun
Shine on you crazy diamond

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

Prošel jsem si pár diskuzí na yeekshul.com a jsem zas o něco chytřejší.
Kdysi jsem tady psal, že v roce 1981 se natočilo všech 5 koncertů z Londýna pro Film The Wall. To je sice pravda, ale David Gilmour v jednom rozhovoru uvedl, že se náhraly jen 3 písně (= cca 20 minut) z každého představení.
Celé záznamy je tedy třeba hledat jen z koncertů z předchozího roku. Dave řekl, že 2 koncerty se natočily dvěma kamerami v New Yorku (hádám, že z toho asi vznikl bootleg 27. 2. 1980), ale prý došlo k nějakému nedorozumění mezi kameramany a osvětlovači- tzn. záznamy jsou nepoužitelné :roll: (Gilmour má oba záznamy k dispozici, dacan jeden).
No a pak se ještě natočily asi 3 nebo 4 (Dave sám přesně neví) koncerty z londýnského Earl's Court. Roger je prý nespokojený s kvalitou (záběry jsou podexponované, btw. Roger vlastní práva, jak jsem se dozvěděl), ale moderní technikou tento problém prý jde odstranit a Rog na tom pracuje, takže naděje žije :spek:
A eště něco jsem chtěl napsat.
Jo, Dave prozradil, že kdyby měl autorská práva k těm záznamům, tak je vydá. A že prý ho to dost zajímá, jak to s těmi záznamy nakonec dopadne.
Asi tak nějak...
Tolik z mého neohrabaného překladu.
Naposledy upravil(a) Jend dne 14.05.2007 17:26:13, celkem upraveno 3 x.

Joe
raver

Příspěvek od Joe »

Velmi zajímavé informace, díky
Lepší s Parkinsonem trochu rozlít, než s Alzheimerem zapomenout vypít.

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

Přidávám odkaz na prima počteníčko o voios The Wall, zvláště pak Earl's Court 9. 8. 1980:
http://www.rogerwaters.org/vrev4.html

A ten rozhovor s pány Gilmourem a Masonem o koncertech The Wall a jejich zákulisí, jehož část jsem se tady před chvílí snažil dost nesrozumitelným způsobem interpretovat, po zkouškovém celý přeložím a hodím sem. Je to dost zajímavý článek.

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

noóóó....

tak to je tedy MAZEC!!!
(do pěti let to bude vydáno ofic. - vsadím na to, co chcete!!!)
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

fernetti píše:fernetti napsal:
noóóó....

tak to je tedy MAZEC!!!
(do pěti let to bude vydáno ofic. - vsadím na to, co chcete!!!)

Mňo... Já bych byl opatrný.

Ještě bych chtěl něco dodat k tomu článku, na který jsem odkázal v posledním příspěvku- Jestli tomu dobře rozumím, tak koncerty z roku 1980 točili roadies :shock: Takže si troufám říct, že nebudou moc profesionální.
A ty záběry v dokumentech, které jsme mohli vidět, jsou asi z roku 1981, protože Gilmour v tom rozhovoru popisoval scénu z Hey You, kdy kamera snímala zpívajícího Rogera za zdí, a pak se pomalu přenesla přes zeď do obecenstva. Přesně to samé je v dokumentu Behind The Wall a podle Gilmoura jde o záběr pro film The Wall, tedy z roku 1981. Tím narážím i na profesionalitu, s jakou se koncerty v letech 1980 a 1981 točily. Zatímco v dokumentu je Hey You natočená tak geniálním způsobem, v Divided We Fall je kamera během celé skladby zaměřená na umělého panáka před zdí. Bohužel, jak jsem už psal, koncerty z roku 1981 se netočily celé.
Ale Divided We Fall je jen jeden koncert a jsou ještě minimálně 2 další, které se zachovaly celé, takže možná jsou v nich lepší záběry. Nevím. Nechci vyvolávat unáhlené závěry a zabředávat do filozofování. Nechme se prostě překvapit, jak to dopadne.

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

no v každém případě je ale dost materiálu nato, aby šel sestříhat, upravit a vydat jako ucelené dvd!
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.

bery
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bery »

Oddělil jsem příspěvky týkající se The Wall 90

http://pinkfloyd.o106.com/forum/viewtopic.php?t=601
...and after all we're only ordinary men Obrázek

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

http://www.answers.com/topic/pink-floyd-the-wall

Film footage of the Earls Court shows from 1980 and 1981 have surfaced on bootlegs and look presentable.

:-k

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

Roger Waters vydá DVD The Wall Live!!!

Na youtube se již objevila ukázka In The Flesh! :shock: :shock: :shock:

http://youtube.com/watch?v=xDMAeqactOA

Odpovědět