TAK JAKÉ JSOU DOJMY Z PRAHY??????

in the flesh

Moderátor: bery

Odpovědět
paulie
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paulie »

Moje dojmy jsou prostě MAXIMÁLNÍ!!! Tohle a Gilmour ve Frankfurtu byly nepochybně dva nejlepší koncerty mého života...

Jsem rád, že jsem aspoň některé z vás potkal, a zároveň se omlouvám, že jsem se od vás zase rychle odpoutal, přijel jsem se svými přáteli a nemohl jsem se roztrojit. :)

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

Harman píše:Škoda, že jsem nebyl...to víte nemajetní....v tom případě mám jeden jediný dotaz.....kolik bude bootlegů? mám dyžtak potom splácnout nějakej matrix/remaster nebo něco podobnýho? jsem rád že jsem minulej rok stihl gilmoura s orchestrem. myslím si že včerejšek určitě byla větší show, ale tohle určitě bylo víc ve stylu klasických floydů.
milý harmane, lituj do konce svého života. jakože fakt. slovy se to popsat nedá, já jen za sebe můžu říct, že nějaké srovnávání s gilmourem je v tomto případě úplně mimo téma dne. včerejší koncert byl skvělý nejen po stránce obsahové (setlist), ale i instrumentální (muzikanti), o zvukové se ani nebavím. v neposlední řadě ti ale pro mě byl hluboký emocionální zážitek z poselství, obsaženého v rogerových písních (a sdělované mimojiné prostřednictvím prasátka). jak jsem v určitých ohledech lehce opatrný, když jde o profláklý rogerův patos, tak já mu to, co nám včera sděloval, uvěřil. je skvělé, že se i v dnešní době najdou lidé, kteří se nebojí říct svůj názor pěkně nahlas - tím spíš v muzice, kde je poselství o ceně lidského života, o míru, o moci peněz čím dál míň a míň.
je to velká škoda, že ses nepřihlásil ke sbírce, kterou jsme tu pořádali pro ingrid, protože věřím, že by se určitě našli lidi, kteří by ti rádi půjčili, než bys kačky splatil. ty dva tisíce mi ve srovnání s tím, co jsem mohl prožít, přijdou jako úplné nic - tím spíš, že svůj postoj k penězům (navzdory některým obtížím) řeším se slovy" nějak bylo, nějak bude...".

jestli bude nějaký matroš pro matrix, nevím, jeden záznam se pořizoval hned za mými zády do mp3, ale jak dopadl, nemám ani šajn (obávám se, že moc dobře ne, přece jen jsem hulákal spolu s ostatními poměrně dost :D), ale dejme tomu pár dní, až se na netu něco objeví. myslím, že by byla VELIKÁ škoda, pokud by někdo tak strhující koncert nenatočil. a když už nijak, tak je ještě šance zaútočit na harryho watewrse, ať nám poskytne datku ze SBD :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

paulie píše:Moje dojmy jsou prostě MAXIMÁLNÍ!!! Tohle a Gilmour ve Frankfurtu byly nepochybně dva nejlepší koncerty mého života...

Jsem rád, že jsem aspoň některé z vás potkal, a zároveň se omlouvám, že jsem se od vás zase rychle odpoutal, přijel jsem se svými přáteli a nemohl jsem se roztrojit. :)
nojo, chlape, škoda přeškoda, že jsem ti nemohl alespoň podat ruku. ale i tak ještě jednou moc díky za triko! byls v davu nebo seděls?

Harman
piper

Příspěvek od Harman »

Fernetti: občas válčím i s korunama, takže dva litry na úvěr jsou pro mě už celkem sadový a trvalo by to spíš roky než bych je někomu vrátil. za posledních pár dní jsem se semka ani nekoukl, takže jsem o sbírce neměl ponětí. Je fakt že jak jsem viděl fotku prasete s Kafkou, tak sem málem začal brečet a litovat se, ale no co už. teď už to zpětně nevychytám. btw kdyby harry neposkytl jenom DATku ale rovnou Multitrack...to bych vám tady ukázal divy se zvučením.
Co se týče poselství v hudbě, bez něj hudbu velice většinou neposlouchám...nebo aspoň bez konceptu. ovšem to jde dost jedno s druhým
Live In Peace

paulie
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paulie »

fernetti píše:včerejší koncert byl skvělý nejen po stránce obsahové (setlist), ale i instrumentální (muzikanti), o zvukové se ani nebavím. v neposlední řadě ti ale pro mě byl hluboký emocionální zážitek z poselství, obsaženého v rogerových písních (a sdělované mimojiné prostřednictvím prasátka). jak jsem v určitých ohledech lehce opatrný, když jde o profláklý rogerův patos, tak já mu to, co nám včera sděloval, uvěřil. je skvělé, že se i v dnešní době najdou lidé, kteří se nebojí říct svůj názor pěkně nahlas - tím spíš v muzice, kde je poselství o ceně lidského života, o míru, o moci peněz čím dál míň a míň.
Co dodat, souhlasím do poslední tečky...
P.S. Byl jsem uprostřed sektoru stání pod podiem, přímo pod lejzrovým hranolem. :)

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

Byl jsem uprostřed sektoru stání pod podiem, přímo pod lejzrovým hranolem. :)
...takže nějakých 10 metrů vzdušnou čarou:) (stáli jsme asi v páté řadě pod placem pod kilminsterem)

paulie
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paulie »

fernetti píše:...takže nějakých 10 metrů vzdušnou čarou:) (stáli jsme asi v páté řadě pod placem pod kilminsterem)
Tam někde přece byli i Jádro, Bery, Uživatel a ještě asi pár dalších, ne? Ty jsem viděl, taky jsem pak ještě potkal pár lidí v triku v řade před tou příšernou úschovnou... Jestli se mi na včerejšku něco nelíbilo, tak teda ty šílený prachy za trička (naštěstí máme ta svoje \:D/ ) a za úschovnu #-o

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

stál jsem vedle beryho a uživatele :)

highwayking
legend

Příspěvek od highwayking »

Rád bych také přispěl svou troškou do mlýna ale abych řekl pravdu moc nevím co napsat, nebo spíše jak vyjádřit pocity. Hodně toho tady již padlo. Byl to velmi silný, emotivní, zážitek. Vynikající zvuk, po hudební stránce nemam co dodat. No a efekty jako prase, kosmonaut, laserový jehlan, výbuchy a plameny (z kterých muselo být na jevišti pořádně dusno) jen umocnily skvěle provedené vystoupení na které se nedá jen tak zapomenout. Bratr který Floydy poslouchá tak od 17ti (teď mu je asi 35), říkal, že po prvních 3 písničkách na něj opravdu velmi silně dolehlo to, že úžasnou muziku kterou tak dlouho poslouchá a má neskutečně rád mu hraje teď člověk který ji složil... A to na tom bylo asi opravdu největším emotivním zážitkem i pro mě. Jinak Roger si to na svůj věk docela dával a měl dobrou náladu. To bylo taky dobře vydět na vysmátým Ianem Ritchiem :D .

Kamarád pořizoval fotky i videa (já samozřejmě kulový s foťákem v úschovně - ta byla mimochodem opravdu vyvedená :evil: ). Teď se v tom snažíme hrabat a dostat z toho něco použitelného. Až něco bude určitě to sem dám. Chtělo by to aby jsme všichni někam svoje materiály uložili a mohli si to tak povyměňovat. Nejideálnější by možná byl nějaký FTP server... Nemá někdo? (Já se ho pokusim zprovoznit ale nezaručuji to, už jsem to jednou dělal a uplně to nefungovalo. Nicméně pokusim se a dam vědět.)

Jinak bylo skvělé Vás které jsem potkal vidět! Škoda, že to tak rychle skončilo, snad se zase někdy potkáme... také mě mrzí, že jsem se neviděl s více lidmi z fóra, snad příště!
Shine on...

Existenční rozkol
stranger

Maximální spokojenost

Příspěvek od Existenční rozkol »

Musím se přiznat, že jsem fakt nečekal, že to bude takový nářez. Bál jsem se, že Waters bude chladný, bál jsem se, že by třeba nemusel zvládat zpěv, bál jsem se, že publikum bude stát za houby. Všechno ale vyšlo do posledního puntíku! Waters si to evidentně užíval, zpíval poměrně jistě, v projevu jeho kapely tentokrát nebylo cítit žádné soupeření s Gilmourem a spol., všichni hráli prostě tak jak uměli - a Kilmaister, White, Carin nebo Ian Ritchie to uměli fakt dobře. Poprvé jsem slyšel Set the controls s tím pozoruhodným sólem na klarinet (teda doufám, že to byl klarinet, snad se moc neztrapním) a klávesy a měl jsem husí kůži úplně všude. Ovšem ta se pak ozvala ještě při Great gig in the sky, Perfect Sense, Wish you were here... (u posledně jmenované mě potěšilo, že to zahrál normálně, ne jak na Meet me in the garden). Projekce super, pro mě jediné trošku slabší momenty Bejrút a Bring the boys back home...
Jinak zdravím všechny lidi fóra, mrzí mě, že jsem se tu před koncertem moc neprojevoval, snad to teď napravím.:-) Byl jsem v kotli spolu s Pauliem a spol., taky jsem se viděl s Jamesem a potkal jsem též Jádro. Ale celkově jsem byl asi tak s dvaceti lidmi s "našimi" tričky. Takže jedinečná atmosféra, někdy to musíme zopáknout!
I've been mad for fucking years...

highwayking
legend

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

více pak na http://highwayking.rajce.idnes.cz/Roger_Waters/

mám ještě nějaký videa. Pokusím se zprovoznit FTP, funguje mi po vnitřní síti ale za boha ho nemůžu dostat ven. veřejnou IP mam. Kdyby někdo věděl čím to může být poraď te prosím!!! Potom bychom tam mohli všichni naházet co jsme pořídili, a bylo by to podle mě ideální!
Shine on...

md8590forever
piper

Příspěvek od md8590forever »

Jedním slovem magické....... Jinak co se týče Rogera, je to skutečně dokonalý showmen.........skvělý řidič ponorky....
Remember when you were young, you shone like the sun
Shine on you crazy diamond

paulie
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paulie »

PARÁDA!!! Čím je to focené?

merhaut
boy child
Kontaktovat uživatele:

Taky se přidám ....

Příspěvek od merhaut »

Tak jsem si včera prostě nějak uvědomil pomíjivost věcí pozemských …

Roger Waters přijel do Prahy po pěti letech a bylo to znát nejen na jeho visáži. Ovšem jen trouba by si mohl myslet, že On, zdatný manipulátor, nevyužije rčení „všechno špatné může být k něčemu dobré“ a neotočí neúprosný běh času ve svůj i náš prospěch ….

Sebe sama a svůj krákor oproti minulému turné výrazně upozadil. Chytré a přitom narušil autenticitu, Waters zkrátka byl za každou notou, i když nehrál. S rozmyslem rozdal pěvecké party, sólisty lehoulilince pustil z uzdy, překopal playlist, zkrátil vystoupení … a šel se projít po pódiu …

Stařec s vizáží starého vysušeného vyběleného havrana tak, spíše než do svého výkonu zarytého muzikanta, připomínal cirkusového principála, užívajícího si spolu s obecenstvem výkony svých artistů.

A bylo co si užívat, na některých sólistech byl úplně vidět a z jejich tónů i slyšet onen obrovský vnitřní přetlak, kdy do notoricky známých a „podle not“ hraných kusů vtláčeli aspoň kousek sebe sama.

P.P. Arnold i její kolegyně své pěvecké party přiexponovávaly, aniž by se jim hnuly, natožpak zapotily brvy. Dave Kilminster, mezi kolegy jeden z nejuznávanějších světových kytaristů, hrál po celou dobu tak nějak levou zadní, dlouhé tóny gilmourových sól hrál pevněji a jistěji než autor sám, překvapivě zvládl i pěvecké party … bluesman Snowy White hrál své tak, jak se na starého parda sluší a patří, bylo znát, že s Davem tentokráte nezávodil … saxofonista Ian Ritchie své odehrál standardně do noty, do úsměvu ... snad jen Andy Fairweather-Low se až na Bejrut trochu ulejval :-)

Nejvíc jsem si užil kompletní kvadrofonní Dark Side, to je prostě muzika, kdy je mi opět osmnáct, i když zrovna bolestivě přešlapuju na rozpálených chodidlech popadesátníka … to byla 3/4 hodinka snění a rozjímání … minule jsem něco podobného zažil při takřka kompletní Wish You, to jsem se zase proháněl doupovskými pláněmi ve svém radistickém ótéčku. Že by mi Mistr příště připomenul rok svatby a přehrál Zeď?

Tak jsem si včera prostě nějak uvědomil pomíjivost věcí pozemských a vím, že mám před sebou už jen několik let, kdy si budu moci chodit na koncerty poslechnout hudební hrdiny svého mládí … možná i kvůli tomu, že takříkajíc „kleknu“ já sám :-)

highwayking
legend

paulie píše:PARÁDA!!! Čím je to focené?
Přesně nevím. Fotil kamarád. Ale myslím, že klasický malý kompakt. (canon ixux 750)
Naposledy upravil(a) highwayking dne 14.04.2007 21:35:21, celkem upraveno 1 x.
Shine on...

Odpovědět