Co právě teď posloucháš??

plkání vážné i nevážné

Moderátor: bery

Odpovědět
fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Re: Co právě teď posloucháš??

Příspěvek od fernetti »

Roman píše:Pohodu rodinného krbu též odmítají např. Doro Pesch nebo M. Weikath (centrální mozek Helloween). =D> Díky Bohu (ač jsem ateista, díky Bohu) :notosnad:
a to taky kvůli hudbě?
there´s no dark side of the moon, really. matter of fact it´s all pink.

Roman
piper

Příspěvek od Roman »

Obě osobnosti hlásaji, že jsou stvořeni pro rock a metal a ne pro rodinný život. Samo že jsou zaddaní :D
Dear Boy, Have A cigar & Welcome To The Machine

Roman
piper

Příspěvek od Roman »

Dnešní nepracovní den jsem věnoval - a stále věnuji - otcům hard rocku a heavy metalu, Black Sabbath (v sobotu odehráli poslední koncert a oznámili definitivní konec kapely) a poslechu jejich prvního alba, alba Heavan And Hell (25.6.2007 vystoupili s R.J.Diem ve Folimance s tímto klenotem. Jsem rád, že jsem tam taky byl...) a posledního alba ,,13". Jako bonus ještě dám album The Seventh Star s G. Hughesem, a po pauze jeho solo počin Soul Mover. 12.3.2005 se zastavil ve Zlíně (dříve Gottwaldov, brr!!!) na turné k tomuto albu v klubu Golem. Bylo to tam skvělý (jó to je dávno...). A přesně za týden Glenn vystoupí v Praze v Meet Factory. Stačí na to pomyslet a už hořím... =D>
Jo, a včera na Beatu od 20 do 22 hod jim věnovali pořad Hard and Heavy. Já ale musel makat, pečený holubi holt nikde pod nos nelítaj... :D :evil:
P.S. Budete tam někdo z P.F. fóra? :palec: Nehlaste se všichni :D :D :D

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

glenn hughes je skvělý, hodně se mi líbí, co hraje s black country communion, ale do prahy nejedu, musím vydělávat kačky :(

jinak, ať se ještě pohybuju v rámci daného tématu, resp. co tu bylo zmíněno nedávno, tzn. steven wilson: https://www.youtube.com/watch?v=Kbi1PpfiH4Q (povídání s ním, o jeho tvorbě, floydech, watersovi, a taky proč nemá rodinu...)

p.s.: je zajímavé, že takových lidí, co jsou sami, protože se věnují jen muzice, je celá řada: třeba včera jsem to zjistil o stevie nicks, nekorunované královně rokenrollu. její sólovou tvorbu momentálně nasávám do uší a musím říct, že dobrý. občas tam ty metalové osmdesátky lehce (komicky) zasmrádnou, ale kdo by čekal něco jiného, když ona jako jedna z mála žen tuto hudební éru spoluutvářela... :)

Roman
piper

Příspěvek od Roman »

Je i spousta muzikantů, zpěváků, zpěvaček, kteří jsou okroužkovanní (nebo ne, např. Doro Pesch, M. Weikath J. Joplin) např. Bono Vox (bez manželky nedá jednu minutu) ,a itak píšou historii rocku =D>
P.S. Už se těšim na 25.11.2017 na Helloween do T Mobile Arena( asi po staru) v skoro původní sestavě, s Kiskem a Hansenem u mikrofonu :D :D :D

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

Chtěl bych podělit o novinku ohledně skupiny Blackfield, ve které Steven Wilson hraje důležitou roli. Na Youtube se objevily první střípky z plánované desky, která by měla každou chvíli vyjít. Po prvních dvou velmi povedených deskách a následujících dvou propadácích to po delší době opět vypadá na slibný počin!

https://www.youtube.com/watch?v=2KCPdudzz-w
What do you mean interesting?

Jend
piper

Příspěvek od Jend »

A ještě k Stevenu Wilsonovi: obecně se toho o něm moc neví. Ale z toho, co se mi přece jen podařilo zjistit, tak je na rockovou celebritu dost nevšední osobou :D Kromě toho, že se mu nechce do chomoutu, prý je taky vegetarián a (až na nějaký ten příležitostný drink) abstinent :D
A to jsem si o něm při poslechu některých písniček Porcupine Tree myslel bůhvíco... :D
What do you mean interesting?

Roman
piper

Příspěvek od Roman »

Úžasná je jeho spolupráce, respective Porcupine Tree s M, Akerfeldtem (Opeth). PT jsem narozdíl od Opeth naživo neviděl, ale pokud by tito pánové spolu spáchali nějakou šňůru, tak neodolám. 8)

Porcupine Tree feat. Mikael Åkerfeldt - A Smart Kid

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

tak když jsme (ještě) u toho wilsona - 23.3.2017 hraje basák porcupine tree colin edwin s kapelou o.r.k. v lucerna music baru. navíc je tam s ním ještě pat mastelotto z king crimson. tuhle sestavu vůbec neznám, ale vydali teď progrockovou desku, která má hodně dobrá hodnocení. pro mě je praha trochu z ruky, navíc nemůžu být každý víkend vyjetý po koncertech, ale tohle by mohl být dobrý tip pro ty, kdo to k praze mají blíž...
no a aby toho nebylo málo, tak 21.4. tamtéž hraje adrian belew se svým power triem...
mňam!

Roman
piper

Příspěvek od Roman »

Stále ještě pod vlivem koncertu G. Hughese z minulého pondělí jsem oprášil vinyl D. Purple - Come Taste The Band, kde Glen exceloval s D. Coverdalem (Whitesnake). Potěšilo mně, že zahrál You Keep On Moving z tohoto alba (naprosto famozně tahle nádhera zazněla Na Kloboučku v podání Dana Bárty a Kamila Střihavky). Tenhle vinyl vyšel u Supraphonu pod názvem Ochutnávka. A potom ještě nelze jinak než párplovské Burn. A touhle klasikou Glen končí svoje vystoupení. Byla to paráda. =D> =D> =D>

proti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proti »

Když jsem poprvé slyšel tuto skladbu od Rogera:
http://youtubeonrepeat.com/watch/?v=3kLXs4mlYA0&to=12
tak jsem si dlouho nemohl vzpomenout, co mi to připomíná.
A až dnes jsem na to přišel:
http://youtubeonrepeat.com/watch/?v=RlhmlMVB6gk&to=12

Nejsem muzikant, ale stačí to na plagiátorství?
:mrgreen:
Tolik slz. Chladná. Miluji tě i nenávidím.
Nadřazenost i svoboda. Turistika i drancování.
Deutschland nad námi všemi! Je to štěstí nebo prokletí?
Deutschland! Jste zapomnění nebo je to požehnání?
(Rammstein, Deutschland, Radio Tapok – cover)

bery
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bery »

Zní to podobně, ale dneska najít nějaký originální postup je skoro nemožné, ono těch akordů zase tolik není.
...and after all we're only ordinary men Obrázek

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

no je fakt, co píše bery. a navíc i samotní autoři se často (někdy přiznaně, někdy, v horším případě i nepřiznaně, protože jim to ani nedojde, opakují. jen namátkou třeba what do you want a rattle that lock - v obou případech gilmour staví kytarová sóla hodně podobně. a takových náhod nebo "náhod" se najde určitě hodně, nejen u waterse.
ikdyž u něho je vytrvalé využívání kvarty hodno trademarku :twisted:

fernetti
piper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernetti »

to si tak jeden brouzdá po joutúbe a copak na něj vykukne za zajímavost! britské dívčí duo "chimera", kterému na albu zahráli nick mason a rick wright: https://www.youtube.com/watch?v=SyDkt5o8YMA
nick mason tu desku zároveň spoluprodukoval. více info k samotné desce, která se natáčela v letech 1969-1970, se dá dočíst tady: https://www.discogs.com/Chimera-Chimera/release/1672801

teda krom toho, že mě info o účasti obou floydů pěkně překvapila, tak i samotné album mi přijde hodně zajímavé a poslouchatelné. tak snad se bude líbit i vám...

Roman
piper

Příspěvek od Roman »

Po dlouhé době oprašuji - a musim častěji - totál pohodovýho Stinga - Nothing Like The Sun. A když mam tuhle pohodu, tak navážu Davidem - On Island :P Apak už jen 2 hodiny spaní na gauči... :smich:

Odpovědět