The Wall Live- Divided We Fall
Moderátor: bery
Zde zase něco málo o filmu z koncertů 1980-81:
"I've found a lot," Waters says. "I'm halfway putting it together in a film. I found a lot more than I thought existed. A lot of it was hidden from me by the ex-manager of Pink Floyd, Steve O'Rourke. He hid it because he didn't want me to have it because I have the rights to it. But he died, sadly ... for his family."
BTW tak jsem si říkal, že Roger z osmdesátých let a současný Roger je asi něco úplně jiného, ovšem to jeho rýpnutí do Steve O'Rourka mi přijde trochu tvrdšího kalibru
"I've found a lot," Waters says. "I'm halfway putting it together in a film. I found a lot more than I thought existed. A lot of it was hidden from me by the ex-manager of Pink Floyd, Steve O'Rourke. He hid it because he didn't want me to have it because I have the rights to it. But he died, sadly ... for his family."
BTW tak jsem si říkal, že Roger z osmdesátých let a současný Roger je asi něco úplně jiného, ovšem to jeho rýpnutí do Steve O'Rourka mi přijde trochu tvrdšího kalibru
What do you mean interesting?
Re: The Wall Live- Divided We Fall
Tak koukám, že víc než šest let oslavujmežování je fuč a jak to vidíš letos a dnes, můj milý Jende???Jend píše:Oslavujmež!
Roger v interview pro časopis 'Classic Rock Presents Prog Rock' definitivně potvrdil, že DVD z turné 1980/81 spatří světlo světa.
Myslete si o mně, co chcete, ale už teď je mi jasné, že tohle DVD v mých očích zastíní vše, co Pink Floyd doposud na videu vydali Už se kua těším, až si nějaký z těch legendárních koncertů budu moct prohlídnout v patřičné kvalitě Konečně budem moct zahodit všechny ty bakané bootlegy! Fujky! (při vší úctě k těm, kteří se na jejich vzniku a šíření podíleli)
Zase se blíží, co se dá ksakru dělat, ty vánoce. To by byl alespoň jediný důvod, proč bych se na ně (vlastně na to DVD) těšil.
Welcome my son, welcome to the machine
Upřímně zrovna nedávno jsem si na to, jak se mluvilo o vydání tohoto koncertu, vzpomněl. Opravdu se objevilo několik interviews, kde Roger tvrdil, že na filmu z koncertu pracuje a že jej vydá, a já jsem i dnes schopný ti taková interviews doložit. (ovšem otázkou je jejich věrohodnost, případně celý kontext...)
Pro mě je ofiko DVD z živáků The Wall Svatým grálem Pink Floyd a jednu dobu jsem opravdu byl přesvědčený, že jednou vyjde. A proto jsem hodně upínal svá očekávání na boxset The Wall. Jenže ouha, ono nic. A když se to nepodařilo tehdy, tak se to nepodaří už asi nikdy. Proč? Máme tady živou Zeď z Berlína a film The Wall z Rogerova posledního koncertního turné. Roger je v tomto ohledu dost "lakomec" a osobně bych si myslel, že se úplně zbláznil, kdyby vydal třetí koncertní provedení Zdi. I na film z turné 1980-81 má totiž autorská práva on a případné vydání by bylo možné pouze z jeho vlastní iniciativy.
Pro mě je ofiko DVD z živáků The Wall Svatým grálem Pink Floyd a jednu dobu jsem opravdu byl přesvědčený, že jednou vyjde. A proto jsem hodně upínal svá očekávání na boxset The Wall. Jenže ouha, ono nic. A když se to nepodařilo tehdy, tak se to nepodaří už asi nikdy. Proč? Máme tady živou Zeď z Berlína a film The Wall z Rogerova posledního koncertního turné. Roger je v tomto ohledu dost "lakomec" a osobně bych si myslel, že se úplně zbláznil, kdyby vydal třetí koncertní provedení Zdi. I na film z turné 1980-81 má totiž autorská práva on a případné vydání by bylo možné pouze z jeho vlastní iniciativy.
O zmíněném interview nepochybuji. Již Rogerem zmíněný úmysl předpokládá existenci záznamu. Ovšem rozhodně jsem si nedělal iluze o spojení
záznamu z nové koncertní šňůry se starým záznamem. Roger se zcela jistě chtěl prezentovat v "novém kabátě" a napnul všechny síly k vytvoření
aktuálního a technicky dokonalého zpracování. Původní záznam, dle mého soudu, vyžaduje samostatný nosič a vydání. Momentálně mě nenapadá jediný důvod, který by ho k tomu přiměl. Leda, že by se nějakým způsobem zbláznil... Když bylo natočeno původní dvojalbum a jeho koncertní
představení, Roger usoudil, že by bylo škoda nenatočit do třetice ještě film. Nyní udělal šňůru, vydal DVD a film v kině.
Na nějaké další "do třetice" patrně už náladu mít nebude. Nehledě na to, že by se musel opět patlat ve věcech minulých.
Čili se budeme muset spokojit se záznamem Divided We Fall...
Pokud to jednou za něj neudělá někdo jiný. Možná ještě tak se zkusit modlit.
záznamu z nové koncertní šňůry se starým záznamem. Roger se zcela jistě chtěl prezentovat v "novém kabátě" a napnul všechny síly k vytvoření
aktuálního a technicky dokonalého zpracování. Původní záznam, dle mého soudu, vyžaduje samostatný nosič a vydání. Momentálně mě nenapadá jediný důvod, který by ho k tomu přiměl. Leda, že by se nějakým způsobem zbláznil... Když bylo natočeno původní dvojalbum a jeho koncertní
představení, Roger usoudil, že by bylo škoda nenatočit do třetice ještě film. Nyní udělal šňůru, vydal DVD a film v kině.
Na nějaké další "do třetice" patrně už náladu mít nebude. Nehledě na to, že by se musel opět patlat ve věcech minulých.
Čili se budeme muset spokojit se záznamem Divided We Fall...
Pokud to jednou za něj neudělá někdo jiný. Možná ještě tak se zkusit modlit.
Taky mě ještě napadá, že asi není moc těch, kteří by nosič s turné The Wall fyzicky chtěli vlastnit. Tohle asi zajímá jen nás fanatiky. Takový ten průměrný fanoušek typu "jo, floydy, ty mám rád" by si něco takového nejspíš nekoupil.
A já si myslím, že nás takových fanatiků po celém světě je ještě celý přehršel.Jend píše:Tohle asi zajímá jen nás fanatiky.
Dlouho jsem tu nebyl, takže ani nevím, co je nového v této záležitosti. Jestli je vůbec něco nového...Jend píše:Upřímně zrovna nedávno jsem si na to, jak se mluvilo o vydání tohoto koncertu, vzpomněl...
Je tohle zatím nejlepší dosažitelná záležitost?
https://www.youtube.com/watch?v=28rpzqnlTOY
Možná jo, možná ne, těžko říct Jsem stavem ohledně živé zdi tak zklamán, že je mi to už tak nějak jedno.Richard píše:Je tohle zatím nejlepší dosažitelná záležitost?
https://www.youtube.com/watch?v=28rpzqnlTOY
Ovšem kdysi mě překvapilo videjko z New Yorku, které tady všichni asi už viděli, ale tohle má být kopie mladší generace původního filmu a myslím, že je to znát:
https://www.youtube.com/watch?v=g7Ei78ata1g&t=3262s
Moc by mě zajímalo, kdo drží v ruce ten původní materiál hotových sestříhaných koncertů ať už z Londýna nebo New Yorku, z kterého vznikly ty nekoukatelné hnusy na Youtube
Nevím. Podle mého má původní materiál pod palcem Roger. A protože nahrál novou koncertní Zeď bez "těch tří", tak není nejmenší důvodJend píše:... Jsem stavem ohledně živé zdi tak zklamán, že je mi to už tak nějak jedno.
Moc by mě zajímalo, kdo drží v ruce ten původní materiál hotových sestříhaných koncertů ať už z Londýna nebo New Yorku, z kterého vznikly ty nekoukatelné hnusy na Youtube
vytahovat s nimi tu původní. Dokonce je to nežádoucí.
Už před několika lety jsem se přestal pídit po tom, jak to vypadá s vydáním staré koncertní zdi. Kdyby nějakým zázrakem či omylem k tomu došlo,
tak on by mne jistě na to někdo upozornil.
Samozřejmě. Ale původní materiál, z kterého vznikla ta dostupná videa nevalné kvality, musí mít ještě někdo jiný. A to mi právě vrtá hlavou. Kdo se k tomu materiálu dostal, celé to sestříhal a poslal dál? Roger asi těžkoRichard píše:Podle mého má původní materiál pod palcem Roger.
Nebo že by třeba Nick?
Ne, ten taky asi ne... Mám pocit, že video z Londýna se do koloběhu dostalo přibližně v době, kdy vznikl dokument "Behind The Wall", který obsahuje úryvky z koncertu. Některé záběry jsou naprosto totožné s kompletním videem z Londýna, další třeba z jinak umístěné kamery, ale pořád ze stejného koncertu (dobře je to vidět například v Young Lust). Ale jsou tam i záběry z jedné skladby poskládané z minimálně dvou koncertů, viz např. různá poloha rukávů Davida Gilmoura během Comfortably Numb, přičemž některé záběry opět odpovídají známému bootlegu- vše mám dokonale nastudované
Takže já bych za původce kompletního videa z koncertu tipl na něktreého z tvůrců tohoto dokumentu
Upravený kousek koncertu z New Yorku od jednoho nadšence do koncertů "The Wall":
https://www.youtube.com/watch?v=HwagqcA ... 7136144033
V blízké době chce takto upravit celý koncert z New Yorku. Já myslím, že to vypadá moc hezky. Tedy v porovnání se všemi ostatními videi těchto koncertů
Kromě toho sbírá naprosto všechna videa z tohoto slavného turné a podle svých slov má v zásobě i záběry, které jen tak někdo neviděl, a chce je dohromady poslepovat do celého koncertu, který by byl koukatelný. Těžko si to takovou práci dokážu představit, ale jelikož naděje na vydání DVD z toho turné jsem se už vzdal, tak mu moc fandím a jsem zvědavý na výsledek
https://www.youtube.com/watch?v=HwagqcA ... 7136144033
V blízké době chce takto upravit celý koncert z New Yorku. Já myslím, že to vypadá moc hezky. Tedy v porovnání se všemi ostatními videi těchto koncertů
Kromě toho sbírá naprosto všechna videa z tohoto slavného turné a podle svých slov má v zásobě i záběry, které jen tak někdo neviděl, a chce je dohromady poslepovat do celého koncertu, který by byl koukatelný. Těžko si to takovou práci dokážu představit, ale jelikož naděje na vydání DVD z toho turné jsem se už vzdal, tak mu moc fandím a jsem zvědavý na výsledek
"Někdo" nám z Youtube stahuje videa z koncertů The Wall... https://www.youtube.com/watch?v=28rpzqnlTOY
Že by...? No radši nic...
Dovolím si tady alespoň prezentovat progress z chystaného remasteru z kocertů z let 1980-81.
Že by...? No radši nic...
Dovolím si tady alespoň prezentovat progress z chystaného remasteru z kocertů z let 1980-81.